Baita bebelusului cu babylove: fara alcool, fara parabeni, fara parafina sau uleiuri minerale

Baita bebelusului cu babylove: fara alcool, fara parabeni, fara parafina sau uleiuri minerale

Baita bebelusului cu babylove: fara alcool, fara parabeni, fara parafina sau uleiuri minerale

Baita bebelusului, cel putin in primele saptamani de dupa nastere, poate fi o adevarata provocare atat pentru mamicile fara experienta, cat si pentru cele care au mai trecut o data prin acest adevarat ritual, o provocare care iti pune la incercare nu doar rabdarea, ci si emotiile si diferite abilitati care tin mai mult de instinct decat de tehnici invatate.

 

Baita nu trebuie facuta neaparat in fiecare zi, dar daca vrei sa o faci zilnic este in regula. De doua sau de trei ori pe saptamana este suficient. Trebuie in schimb sa ai grija ca fata bebelusului sa fie spalata in fiecare zi la fel ca si zona genitala la schimbarea fiecarui scutec.
 

Baita bebelusului este momentul cel mai asteptat de bebelus

Baita bebelusului, cel putin in primele saptamani de dupa nastere, poate fi o adevarata provocare atat pentru mamicile fara experienta, cat si pentru cele care au mai trecut o data prin acest adevarat ritual, o provocare care iti pune la incercare nu doar rabdarea, ci si emotiile si diferite abilitati care tin mai mult de instinct decat de tehnici invatate. Si nu uita, bebelusul tau asteapta cu mare placere aceste momente de rasfat in apa frumos inmiresmata, cu clabuci.

Inainte de toate, nu uita sa te relaxezi!

Stresul pe care il au de obicei parintii inainte de baita bebelusului se poate transmite copilului, asa ca incearca sa-ti pregatesti tot ce ai nevoie pentru baita din timp si sa te relaxezi. Incet dar sigur, baita va deveni o rutina placuta, atat pentru tine, cat si pentru bebelusul tau. Canta-i, vorbeste-i sau fa fete amuzante. Micutul tau va adora atentia primita cat si baita calda.

Care sunt pasii unei baite de succes si a unui bebe fericit?

Evident, daca luam bebelusul, il dezbracam repede si il bagam in cadita fara alte lucruri importante ce trebuie retinute, nu garantam un bebe fericit :) Iata cativa pasi prin care trebuie sa treci:

Ai grija ca in camera sa fie cald, iar usile si ferestrele sa fie inchise;
 Pregateste toate obiectele de care ai nevoie in timpul baitei si imediat dupa (burete, prosoape, scutece, hainite, etc., un sampon sau un gel special pentru bebelusi, ca cele din gama babylove);

 Temperatura apei trebuie sa fie de 37 – 38 de grade C. Ideal este sa ai un termometru de baie pentru a o verifica, dar daca nu ai testeaza apa cu cotul mai degraba decat cu mana.

 Dezbraca bebelusul si tine-l intr-un prosop inainte de a-l baga in baita, astfel incat sa nu ii fie frig, apoi baga-l incetisor in apa, umezindu-i treptat piciorusele si manutele, pentru a nu se speria la contactul cu apa (atentie: daca folosesti un suport pentru baita, acopera-l cu un prosop umed cu care sa il poti acoperi pe bebelus in timpul baitei); 

 Spala-i ochisorii, urechile, fata, gatul si restul corpului;

 Tine capul bebelusului cu grija, astfel incat sa nu ii intre apa in urechi si maseaza-i scalpul cu mana sau cu un prosop mic, din bumbac, pe care ai pus gel special pentru bebelusi. Clateste apoi foarte bine cu apa curata. 

 Foloseste un burete moale, o bucata de material din bumbac sau mana ta pentru a curata pielea bebelusului cu gelul de baita babylove

 Evita sa freci prea tare pielea bebelusului ca sa nu o iriti si sa nu il deranjeze (bebe nu poate vorbi sa iti spuna ce nu ii place)

 Clateste cu apa curata bebelusul inainte de a-l scoate din baita, astfel incat sa nu ramana pe piele urme de gel sau sampon. Foloseste in acest scop apa potrivita la temperatura dintr-un alt vas pe care sa il plasezi dinainte la indemana.

 Nu lasa niciodata bebelusul nesupravegheat in cadita!

 Cand baita este gata, infasoara-l intr-un prosop moale, din bumbac.

Baita de seara va deveni in timp o distractie

Pe masura ce copilul creste si se obisnuieste cu baia, situatia se va schimba foarte mult. In loc sa planga cand este pus in baie (daca este cazul), va incepe sa protesteze cand este scos din apa. Cei mai multi copii descopera bucuria de a stropi si de a lovi apa, intre 6 saptamani si 3 luni. Pana la varsta la care poate sta singur in sezut (7-8 luni), copilul trebuie sprijinit pe brat pe tot parcursul baitei.

Stimulati entuziasmul bebelusului pentru baita

Daca bebelusul este mic puteti pune muzica distractiva pe fundal sau cateva jucarii de baita in apa - chiar si o minge micuta va fi extrem de interesanta pentru el. Pe masura ce creste, puteti folosi spuma pentru baita, sau de ce nu, un mod distractiv de a-l familiariza cu partile corpului, prin cantecele sau poezii.

Cel mai important lucru este insa, sa nu grabiti lucrurile! Este un drum lung in a va face copilul sa se bucure de baita, este un proces lung. Dar daca luati lucrurile pas cu pas, incercand un joc nou sau jucarie noua de fiecare data, ceva va functiona pana la urma.

Este extrem de important sa alegem produse de calitate pentru baita bebelusului

Pielea bebelusului este extrem de fina si inca in formare. Tocmai de aceea, este foarte important sa alegem produse de calitate, care ii respecta structura si delicatetea. O mamica de pe forumul Desprecopii ne recomanda gama babylove de la dm:

Am descoperit produsele babylove pe forumul Desprecopii. Gama a fost recomandata de mai multe mamici din grupul de mamici din care fac parte. Sunt foarte incatanta de aceste produse.

Samponul babylove curata si calmeaza scalpul sensibil al bebelusului. Formulele hranitoare cu pantenol protejeaza scalpul fara sa-l usuce. De asemenea, este ideal pentru spalarea zilnica si blanda a parului.

Gelul de baita babylove curata si hraneste pielea, parul si scalpul copilului, fara sa le usuce. De asemenea, este ideal pentru ingrijirea zilnica si blanda a pielii bebelusilor.

Produsele Babylove - Fara alcool, fara parabeni, fara parafina / uleiuri minerale. Vegane.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII