Cum a fost la picnicul aniversar organizat de British Council?

Cum a fost la picnicul aniversar organizat de British Council?

Cum a fost la picnicul aniversar organizat de British Council?

Sâmbătă 9 iunie 2018 am participat cu drag la picnicul organizat de British Council în Grădina Botanică. S-a celebrat în tandem împlinirea a peste 80 de ani de activitate și marcarea închiderii anului academic.


Iar cum apropierea vacanței de vară înseamnă soare, timp liber, călătorii, dar și ocazia perfectă pentru a exersa engleza într-un mod distractiv, British Council a venit cu 8 propuneri pentru o vară dedicată părinților și copiilor iubitori de limba engleză – câte una pentru fiecare deceniu de activitate.

Așa că am avut parte de jocuri distractive care implicau treasure huntingul, desenul, pictura și sportul. Ne-am relaxat la umbră pe pernele umplute cu nisip sau am făcut fotografii amuzante la Photocornerul tematic.

photocorner

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

Mi-a plăcut proiectul special „Capsula timpului”. O cutie mare cu câteva obiecte atent selectate împreună cu mesajele lor scrise, vor fi îngropate pentru 20 de ani. Este un un fel de scrisoare adresată generației următoare. Printre aceste obiecte se afla și mesajul unui copil care nu distinge culorile, însă î;i prezintă lumea așa cum o vede el.

Mi-a mai plăcut că am avut ocazia să stau de vorbă cu unul dintre dascălii British Council și să aflu cât de important este să existe un mediu armonios acolo unde se desfășoară cursurile, de ce trebuie să dezvoltăm abilități de viață și în același timp să învățăm engleza. Am aflat că profesorii au o atitudine deschisăși că fac performanță prin nivelul ridicat de învățământ, într-un mediu jovial, plăcut, unde există conectare prin jocuri, muzică și dans. Iar foarte important, că se urmărește ca profesorul să sădească încredere în elevi prin activitățile atractive dar în același timp să le dezvolte imaginația și creativitatea.

Am fost plăcut impresionată de faptul că British Council se adresează tuturor categoriilor de vârstă și că există varii domenii de interes din care poți învăța.

Cine este și ce face British Council?

„British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Misiunea noastră este de a construi și dezvolta relații de cooperare și înțelegere între locuitorii Marii Britanii și cetățenii altor țări. Facem acest lucru printr-o contribuție pozitivă adusă deopotrivă Marii Britanii cât și țărilor în care ne desfășurăm activitatea – îi ajutăm pe oameni să-și îmbunătățească viața prin crearea de oportunități de dezvoltare pentru ei, facilităm construirea unor legături strânse între persoane sau organizații și contribuim la generarea unui climat de încredere.” (sursa britishcouncil.ro)

British Council este o poartă către Marea Britanie care încearcă să aducă cultura română alături de cea britanică atât prin activități educaționale (organizarea de cursuri și examene) cât și prin foarte multe proiecte artistice.

Centrele British Council sunt în București, Iași și Cluj, însă activitățile acestora implică zone din toată țara.

Am stat de vorbă cu o mămică care își duce băieții la cursurile British Council de foarte mulți ani. Mi-a răspuns cu obiectivitate la întrebări și a ținut morțiș să-mi declare că pentru ea cea mai mare investiție e cea în copiii ei. Urmăriți mai jos un scurt interviu:

În rest ne-am distrat, am alergat și am participat la jocurile de pe iarbă. Sara a fost încântată că suntem în Grădina Botanică așa că nu a pierdut ocazia să exploreze fiecare locușor din ea.

Felicitări, British Council pentru eveniment și la cât mai multe aniversări frumoase!

autor: Magdalena Aldea

Mamica redactor la Desprecopii.com
Magda scrie si pe blogul ei aici.

Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️