Sfaturi pentru alaptare

Sfaturi pentru alaptare

Sfaturi pentru alaptare

Rabdarea - cuvantul cheie in alaptare


Din pacate alaptarea nu este intotdeauna usoara. Chiar daca este un proces natural pe care multe mamici il astepta cu nerabdare, de cele mai multe ori inceputul e dificil si uneori descurajant. Pe fondul oboselii provocate de travaliu si al unor stari emotionale fragile, pentru multe mamici alaptarea inca din primele zile este o adevarata provocare. Din pacate, unele dintre ele se dau batute, renuntand prea usor la ideea de a-si alapta exclusiv puiul. Nu exista retete miraculoase care sa transforme primele zile de alaptare in ceva foarte usor, insa daca ai un pic de rabdare, lucrurile vor intra pe un fagas normal in scurt timp. Atat de scurt, incat nici nu iti vei da seama cand a trecut.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Primul pas - Ajuta bebelusul sa suga corect!
Hidratarea si rolul apei in timpul alaptarii
Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor
Cere ajutorul cand intampini probleme si nu renunta!

Primul pas - Ajuta bebelusul sa se ataseze si sa suga corect!

De fiecare data trebuie sa avem cateva repere ce trebuie respectate. Iata la ce trebuie sa fie atente proaspetele mamici cand isi pun bebelusul la san:

 Burtica bebelusului sa fie lipita de a mamei
 Aduceti bebelusul la san, nu sanul la bebelus - atingeti-i usor buza de jos cu sfarcul apoi el se va atasa
 Nasucul sa fie deasupra mamelonului si sa poata respire
 Bebelusul (fie el asezat in orice pozitie) sa aiba o linie dreapta imaginata intre ureche, umar si sold. Daca de exemplu suge dar burtica este in sus si NU este lipita de burtica mamei, atunci nu veti mai avea acea linie dreapta ureche, umar, sold
 In timpul suptului, bebelusul trebuie sa prinda mare parte din mamelon si barbia ii atinge sanul
 Nu trebuie sa auziti bebelusul cand suge, sunete de genul plescaielilor, ci doar sa vedeti cum inghite

Hidratarea si rolul apei in timpul alaptarii

Alaptarea este recunoscuta ca fiind cea mai buna hrana pentru sugari si este recomandata la cerere. Multe rapoarte subliniaza beneficiile pe termen scurt si lung ale alaptarii, atat pentru mama, cat si pentru copil. In aceasta perioada, hidratarea devine deosebit de importanta, deoarece productia de lapte matern creste semnificativ pierderea de apa a mamei.

Laptele matern contine, in medie, 87% apa, iar continutul de apa variaza in functie de ora din zi. In timpul unui episod de alaptare, laptele de inceput are un continut mai mare de apa si il hidrateaza pe copil, in timp ce laptele de la sfarsitul alaptarii contine de doua pana la trei ori mai multa grasime.

Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor

Uneori bebelusul refuza sanul sau nu are suficienta forta pentru a suge, alteori lactatia se instaleaza mai greu sau apare un disconfort din cauza asa-numitei furii a laptelui. Niciunul dintre obstacole nu este insa suficient de puternic pentru a te face sa renunti la ideea de a-ti alapta copilul, atata timp cat iti doresti acest lucru. Iata cateva produse care pot ajuta mamicile sa treaca mai usor peste obstacole:

Tampoane absorbante pentru san

Pentru a evita situatiile jenante si eventualele scurgeri spontane de lapte, tampoanele babylove pentru san, de unica folosinta, va pot salva. Acestea au o putere de absorbtie ridicata, sunt moi, subtiri si au o forma anatomica.

Crema pentru sfarcuri

Unguentul babylove, ofera protectie si ingrijire intensiva pentru sfarcurile sensibile si puternic "stresate", si este potrivit pentru utilizarea zilnica. Acesta nu contine parfum si nu necesita spalare inainte de alaptare!

Sutienele pentru alaptare

Fie ca trebuie sa alaptezi undeva in public, fie ca ai inceput serviciul si e nevoie sa folosesti o pompa, fie ca pur si simplu te dispera sa iti ridici deasupra sanilor bluza si sa iti desfaci sutientul de fiecare data cand alaptezi, sutienele pentur alaptare reprezinta o solutie ideala. Te asteptam la dm, unde poti gasi o gama variata de sutiene.

Pompa pentru san

Pompa de san este un aparat extrem de util pentru mamicile care alapteaza. Folosirea ei in primele zile de alaptare, cand bebelusul nu are suficienta forta pentru a goli sanul sau cand canalele de lactatie inca nu sunt bine desfundate este extrem de utila. Poti folosi o pompa manuala sau una electrica - optiunile sunt variate la dm. De obicei cele manuale sunt mai ieftine, insa nu intotdeauna foarte eficiente.

Perna pentru alaptare

Gasirea unei pozitii confortabile, atat pentru bebelus, cat si pentru tine este foarte importanta pentru ca alaptarea sa fie un succes. De aceea, pernuta pentru alaptat poate fi foarte utila pentru a aduce capul bebelusului la niveul tau, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci pentru ca el sa poata prinde sanul.

Alaptarea trebuie sa fie confortabila pentru mamici, de aceea la dm gasiti o mare varietate de accesorii pentru alaptare cum ar fi un ceaiuri pentru stimularea lactatiei, unguente / creme pentru sfarcuri, tampoane pentru alaptare, pompe pentru san, tampoane termice si multe, multe altele.

Cere ajutorul cand intampini probleme si nu renunta!

Stim ca este greu, insa cu putin efort veti reusi sa va alaptati minunea. NU renuntati! Cereti ajutorul medicului, moasei si mai ales a unui consultant in lactatie, care poate fi de un real folos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII