Pastrati produsele de curatenie departe de copii

Pastrati produsele de curatenie departe de copii

Pastrati produsele de curatenie departe de copii

Produsele de curatenie trezesc curiozitatea copiilor mici. Ce pot face parintii - preventiv si in caz de urgenta?


Imediat ce se pot misca singurei prin casa, copiii exploreaza curiosi imprejurimile. De aceea, plantele toxice, medicamentele si produsele de curatenie nu ar trebui sa fie la indemana lor. Potrivit Centrului Federal pentru Educatie in Sanatate, 90% din totalul accidentelor de otravire apar la copiii cu varste cuprinse intre 10 luni si 5 ani.

Detergentii din bucatarie, baie, toaleta, etc, sunt produse periculoase pentru copii. Astfel de substante chimice ar trebui sa fie intotdeauna depozitate in incaperi/dulapuri care pot fi inchise sau pe unul dintre rafturile superioare, unde cei mici nu pot ajunge.

Primul ajutor in caz de otravire cu produse de curatenie

Mai intai de toate, linistiti copilul si mentineti-va calmul. Ce anume a inghitit? Multi detergenti formeaza spuma, altii sunt corozivi. Pentru ambele tipuri se aplica regula: Nu lasati copilul sa vomite! Daca a baut ceva coroziv, dati-i o cantitate mare de apa, ceai sau suc diluat. Apoi sunati la urgente.

Daca copilul dumneavoastra a inghitit substante chimice, sunati la urgente imediat! Luati flaconul din care a baut pentru a citi medicului ingredientele!

Acordati atentie etichetelor!

Daca un produs de curatenie sau un produs chimic este daunator sau trebuie sa fiti atent cum il folositi, acesta va avea probabil unul sau mai multe dintre aceste avertismente pe eticheta: Prudenta, Pericol, Toxic, Avertizare

Ce nu trebuie sa faceti cu produsele de curatenie si produsele chimice la domiciliu

Nu rupeti si nu aruncati etichetele! Una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face este sa eliminati etichetele! Acestea contin informatii importante privind siguranta si ingredientele folosite. Faceti o prioritate citirii etichetei si luati-o in serios. Acest lucru va va ajuta sa va protejati familia de efectele potential periculoase. Produsele de curatenie nu trebuie puse in recipiente pentru alimente sau bauturi!

Va asteptam la dm pentru cele mai bune si avantajoase produse de curatenie!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII