Adevarul despre meseria de mama si de ce nici macar nu conteaza

Adevarul despre meseria de mama si de ce nici macar nu conteaza

Adevarul despre meseria de mama si de ce nici macar nu conteaza

Fiecare mamica experimenteaza propria sa versiune a meseriei de mama. Bineinteles ca exista reguli de siguranta pe care ar trebui sa le urmam - dar apoi, restul? Bine asta nu inseamna ca detaliile nu conteaza, insa e important sa stii ca in fiecare zi, vei invata cate ceva nou din meseria de mama. Ca regulile nu sunt de otel si fiecare copil este unic.

Fiecare mama are puterea sa descopere ca maternitatea este cea mai plina de bucurii etapa din viata sa. Dar fiecare mamica isi traieste propria meseria de mama - o versiune noua si imbunatatita - ce ii da un scop in viata. SI apropo, nu exista mamici perfecte.

De aceea, trebuie sa stii ca exista si momente ca in care poti ignora regulile daca stii si simti ca al tau copil creste fericit.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Pentru o intrebare primim 3 raspunsuri total diferite
Deci pe bune, ce este ar trebui sa faca o mama?
Adevarata realitate despre meseria de mama
30 de lucruri pe care le afli dupa ce devii mamica
Mamici perfecte nu exista

Care este adevarul privind meseria de mama?

Despre meseria de mama se poate vorbi la nesfarsit. Pentru unii - in special barbati, pare cea mai usoara meserie - iar pentru mamele adevarate - pare cea mai complicata meserie. Care este insa adevarul despre meseria de mama?

Intr-o lume saturata de reguli, sfaturi, ghiduri si intelepti ... meseria de mama pare sa fie in continua adaptare. Dar, de ce ar conta, pana la urma care este cea mai buna nota pentru meseria de mama?

Atat de multe reguli si mesaje ...care se bat cap in cap

- Alaptati copilul sa doarma, astfel incat sa fie linistiti.
- Nu alaptati sa poata dormi si altfel vor deveni independeti...
- Alaptati timp de cel putin un an.
- Formula este la fel de buna ca si alaptarea...
- Tineti-i in brate cat mai mult posibil.
- Nu-i tineti prea mult, altfel nu vor dori sa mai stea linistiti cand ii lasati pe pat...
- Ajutati copilul sa se simta sustinut, dar nu prea mult sau altfel nu vor invata independenta...
- Nu lasati copilul in fata micilor ecrane. Cu exceptia cazului in care sunt emisiuni educative...
- Stimulati copilul cu experiente noi.
- Prea multa stimulare poate face ca bebelusul sa planga mai mult...
- Lasati copilul sa manance tot ce vrea, astfel incat sa obtina suficiente calorii.
- Nu dati copilului sa manance ce-si doreste sau altfel vor fi pretentiosi...
- Expuneti-va copilul la multe experiente noi.
- Nu coplesiti copilul cu prea multi oameni si locuri... Copilul nu trebuie sa mearga la doctor pentru fiecare zgarietura.
- Chiar si o mica zgarietura poate deveni o infectie... DECI!?

Pentru o intrebare primim 3 raspunsuri total diferite

Instructiuni, carti, sugestii, sfaturi, reguli ... lista continua si nu se mai sfarseste. Cum ar trebui o proaspata mamica sa treaca in vedere  toate diferentele de opinii? Pentru fiecare intrebare pe care am adresat-o, am primit trei raspunsuri foarte diferite. Uneori m-am dus la Google, uneori i-am cerut ajutorul medicului, alteori prietenilor, mamei si chiar strainilor sau celor fara copii... Uneori ideile au functionat dar in alte cazuri au inrautatit situatia.

Deci pe bune, ce este ar trebui sa faca o mama?

Asta am invatat in 19 luni de cand sunt mamica: Nu conteaza! Bine, [in cea mai mare parte] nu conteaza. Bineinteles ca exista reguli de siguranta pe care ar trebui sa le urmati - dar apoi, restul? Intr-adevar. Nu. Conteaza.

Bine asta nu inseamna ca detaliile nu conteaza, insa e important sa stii ca in fiecare zi vei invata cate ceva nou - din meseria de mama. Ca regulile nu sunt de otel si fiecare copil este unic.

Fiecare mama are puterea sa descopere ca maternatatea este cea mai plina de bucurii din viata sa. Dar fiecare mamica isi traieste propria meseria de mama - o versiune noua si imbunatatita - ce ii da un scop in viata. 

De aceea, trebuie sa stii ca exista si momente ca in care poti ignora regulile daca stii si simti ca al tau copil creste fericit.

Cand copilul meu era mic, am fost obsedata de podelele curate si nu l-am lasat sa manance nici un singur lucru care a atins pamantul. Ce se intampla acum? Isi imprastie biscuitii pe podea si ii mananca mai repede decat pot sa-i iau. De asemenea, ii place sa incerce pamantul daca nu sunt destul de rapida. Vreti sa stiti diferenta dintre copilul meu alaptat si cel hranit cu formula al prietenei mele? Zip. Amandoi se joaca cu aceleasi jucarii, merg de-a busilea si incep sa vorbeasca, si sa faca niste chestii mici si ciudate cum ar fi linsul geamurilor. Unii copii plang, unii nu. Unii dorm. Unii nu. Unii sunt mai avansati, iar altii nu.

mamica

Adevarata realitate despre meseria de mama

Care este adevarul adevarat despre meseria de mama? Ceea ce conteaza este ca incerci sa faci ce e mai bun pentru copilul tau, pastrandu-ti in acelasi timp sanatatea. Nu este bine pentru nimeni daca esti pe punctul de a te prabusi psihic si fizic. Copilul tau are nevoie de tine in cea mai buna stare. Ofera-i dragoste si sarutari. Implicati-l in sarcinile de zi cu zi. Intreba-l ce gandeste, apoi da din cap si fi de acord in mod vehement, chiar daca nu ai nicio idee ce a spus. Ofera-i afectiune, apoi lasa-l sa se joace pe cont propriu putin.

Iata adevarul real: Nici unul dintre noi nu are nicio idee despre ceea ce facem. Este ca si cum ai incerca sa impaturesti un cearceaf in colturi, in fiecare zi, dar niciodata nu va iesi frumos si drept. Meseria de parinte este foarte asemanatoare cu asta. Noi facem tot ce putem si copiii se simt bine. Deci da, copilul meu si-ar putea dori sa manance afine la cina, uneori. S-ar putea sa aiba un tantrum cand nu-l las sa se joace in toaleta. Dar, la sfarsitul zilei, cand ne uitam unul la celalalt cu o adoratie pura obsesiva, nu as fi facut nimic altfel!

30 de lucruri pe care le afli dupa ce devii mamica

Ideea ca un copil iti schimba total viata nu este deloc exagerata. Atunci cand devii mamica incepi sa ai alte prioritati, sa vezi altfel lumea din jur si sa intelegi lucruri pe care inainte nici macar nu le bagai in seama. Dar mai mult, vei afla multe lucruri de care nu aveai habar ... si multe din ele sunt foarte interesante. Iata 30 de lucruri pe care le afli dupa ce devii mamica ...

Mamici perfecte nu exista

Nu exista mamici perfecte. Ele sunt doar niste sabloane false. Toate aceste asa-zise mame ideale tip zen sunt niste imagini de suprafata care pot ascunde uneori realitati mai putin placute, adevaruri incomod de expus. Suna a sablon, insa, in pofida stangaciilor sau incertitudinilor, sau tocmai datorita lor, fiecare mama este mama perfecta. Fiecare pentru puiul ei citeste aici de ce nu exista mamici perfecte.

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata... 

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2018

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII