Bebelusul la 8-9 luni: ce stie sa faca

Bebelusul la 8-9 luni: ce stie sa faca

Bebelusul la 8-9 luni: ce stie sa faca

Intre 8-9 luni, bebelusul are un puseu de crestere in creier si de aceea trece prin multe schimbari si experiente. Acest lucru ii imbunatateste memoria si il poti observa formand atasamente mai puternice fata de anumite persoane, jucarii si carti preferate. Anxietatea de separare este destul de comuna la aceasta varsta.

Iata cum poti sa ajuti la dezvoltarea bebelusului de 8-9 luni si ce mananca bebelusul la aceasta varsta.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Dezvoltarea copilului la 8-9 luni: ce se intampla?
La aceasta varsta, bebelusul poate sa...
Cum sa ajuti la dezvoltarae bebelusului de 8-9 luni
Meseria de parinte cu un bebelus de 8-9 luni
Cand este momentul sa apelezi la un medic?
Ce mananca bebelusul de 8 si 9 luni

Intre 8-9 luni, bebelusul are un puseu de crestere in creier

Gangureli, batut din palme, mers de-a busilea - la aceasta varsta bebelusul trece prin multe schimbari si experiente. Acest lucru ii imbunatateste memoria si il poti observa formand atasamente mai puternice fata de anumite persoane, jucarii si carti preferate.

Aici vei gasi detalii de dezvoltare a bebelusului de 8 luni si a bebelusului de 9 luni.

Dezvoltarea copilului la 8-9 luni: ce se intampla?

Cu siguranta deja prefera o anumita persoana - pe mami sau pe tati ...Anxietatea de separare este destul de comuna la aceasta varsta. Dar nu este cazul sa te ingrijorezi, sunt parti normale ale dezvoltarii copilului.

Vei avea ocazia sa observi usor ce persoana va deveni micutul tau in viitor, asta deoarece incepe sa iti arate personalitatea. Emotiile se maturizeaza si poate sa-si exprime frica si sa citeasca / raspunda expresiilor tale faciale.

La 8-9 luni bebelusul incepe sa lege cuvintele prin semnificatiile lor si sa inteleaga limbajul corpului tau - de exemplu, daca ii arati ceva, se va uita fix la acel obiect. Va incepe sa vorbeasca in limba sa si ar putea spune "mama" sau "dada" fara sa stie ce inseamna inca aceste cuvinte. Citeste pe larg: Cum vorbim cu bebelusul si de ce este important acest lucru

La aceasta varsta, bebelusul ar putea de asemenea:

sa copie sunetele
sa faca zgomote pentru a iti atrage atentia
sa exploreze imprejurimile
sa se opreasca din ce face atunci cand ii spui "Nu"
sa practice abilitatile de a manca, de a tine ceva in mana, de a musca si mesteca
sa inceapa sa se hraneasca singur folosindu-si degetele

Nu lasa niciodata bebelusul nesupravegheat! Nu dureaza decat o fractiune de secunda sa se miste in mod neasteptat sau sa ajunga la ceva care il poate pune in pericol.

bebe

Cum sa ajuti la dezvoltarea bebelusului de 8-9 luni

Iata cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a ajuta la dezvoltarea bebelusului la aceasta varsta:

Vorbeste-i cat mai mult: micutul tau este interesat de conversatie, astfel incat vorbindu-i cat mai mult despre orice (aproape :) ), il va ajuta sa inteleaga ce inseamna cuvintele. Cu cat ii vorbesti mai mult si mai des, cu atat mai bine!

Asculta-l si raspunde-i la gangurit: asta ii va construi abilitatile de comunicare si de alfabetizare si il va face sa se simta "auzit", iubit si apreciat. Este important sa ii raspunzi vorbind si sa ii oferi multa dragoste. Copilul tau se va bucura sa iti asculte vocea in diferite tonalitati si sa iti urmareasca expresiile faciale in timp ce ii vorbesti.

Jucati-va: cantati melodii, joacati-va de-a v-ati ascunselea, sau scoateti sunete amuzante. La aceasta varsta, bebelusul adora sa se joace cu tine si sa te imite.
Citeste-i mult: citindu-i, il vei ajuta sa isi dezvoltate imaginatia, sa inteleaga limba si sa invete sa citeasca pe masura ce creste.

Incurajeaza miscarea: miscarea si explorarea ajuta copilul sa-si construiasca forta musculara pentru miscari mai complexe cum ar fi ridicatul singur in picioare si mersul. Daca bebelusul tau se taraste, poti incerca sa te asezi pe podea si sa te tarasti cu el sau sa va jucati de-a prinsa.

Asigura-te ca locuinta este in siguranta, astfel incat bebelusul sa se poata deplasa fara a fi ranit. Citeste Asigura-te ca bebelusul exploreaza casa in siguranta

Meseria de parinte cu un bebelus de 8-9 luni

Ca parinte, inveti mereu. Fiecare parinte face greseli si invata din propriile experiente. Este in regula sa te simti increzator in ceea ce stii. Si este, de asemenea, in regula sa recunosti ca ai nevoie de ajutor.

Cu atata atentie care trebuie concentrata asupra ingrijirii unui copil, ai putea uita sau pur si simplu nu vei gasi timp sa ai grija si de tine. Dar daca ai grija de tine fizic si mental, vei putea face fata problemelor si provocarilor cu mai multa intelegere, rabdare si imaginatie.

Uneori s-ar putea sa te simti frustrata sau suparata. Iar daca te simti coplesita, aseaza bebelusul intr-un loc sigur si cere putin ajutor.

Nu scutura niciodata un copil! Poate provoca sangerari in interiorul creierului si posibile leziuni cerebrale permanente!

Cand este momentul sa apelezi la un medic?

Dezvoltarea bebelusului - apelati la un medic daca:

nu face contact vizual cu tine si nu urmareste miscarea obiectelor cu ochii
nu gangureste
nu isi intoarce capul spre sunete sau voci
nu arata daca este fericit sau trist, sau nu prezinta afectiune fata de tine - de exemplu, ea nu iti zambeste
nu se rostogoleste
nu poate sta singur in fundulet
foloseste o mana mult mai mult decat cealalta
si-a pierdut abilitatile pe care le-a avut inainte

De asemenea, ar trebui sa apelezi la medicul de familie daca tu sau partenerul aveti semne de depresie postnatala. Simptomele depresiei postnatale includ senzatie de tristete si plans fara un motiv evident, senzatie de iritabilitate, dificultati de a face fata problemelor minore si anxietate. \

Ce mananca bebelusul de 8 si 9 luni

Ce mananca bebelusul la 8 luni?

Ce mananca bebelusul la 9 luni?

Primul an de viata al bebelusului in 52 de saptamani

Primul an al bebelusului sau Odiseea celor 52 de saptamani ale bebelusului, este crucial pentru dezvoltarea ulterioara a copilului. Iata in detalii concrete, de la saptamana la saptamana, cum creste, ce prefera, cum doarme, cum invata si cum invata sa creasca frumos.

Sau, 31,536,000 de secunde, 525,000 de minute, 8760 de ore, 365 de zile si 365 de nopti, 52 de saptamani, 12 luni, 1 an. Primul an al bebelusului tau scump...mai departe AICI

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forurile mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comoriAlaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII