Cursurile pentru copii oferite de British Council

Cursurile pentru copii oferite de British Council

Cursurile pentru copii oferite de British Council

A început anul școlar și odată cu el și activitățile extracurriculare pentru copii

 

Am stat de vorbă cu Andreea Iorga, Coordonator Academic la British Council despre cursurile de engleză pentru copii. Îi place entuziasmul și curiozitatea lor, îi place să-i vadă crescând, progresând și devenind mai încrezători. Andreea are o experiență de 16 ani în predarea limbii engleze.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Puteți să ne povestiți despre cursurile pentru copii oferite de British Council?
Puteți da exemple de activități la clasă?
Care este una dintre cele mai frumoase amintiri ca profesor?
Spuneți că vă concentrați asupra abilităților de viață - puteți povesti mai multe părinților despre asta?
Vorbiți de metoda comunicativă, dar cum învață copiii gramatică?
Ce materiale folosiți în clasă?
Ce resurse pot folosi părinții acasă ca să-și ajute copii?
Cum este procesul de evaluare?
Sunt copiii pregătiți să dea un examen Cambridge?
Pe lângă profesori, aveți și asistenți la clase. Care este rolul lor?
Cum se poate înscrie cineva la cursurile British Council? Care sunt locațiile și cum este orarul?

Am stat de vorbă cu Andreea Iorga, Coordonator Academic la British Council despre cursurile de engleză pentru copii. Îi place entuziasmul și curiozitatea lor, îi place să-i vadă crescând, progresând și devenind mai încrezători. Andreea are o experiență de 16 ani în predarea limbii engleze.

Puteți să ne povestiți despre cursurile pentru copii oferite de British Council?

Cursurile noastre se concentrează pe dezvoltarea abilităților de comunicare și a încrederii copiilor în capacitatea lot de a se exprima. British Council are o lungă tradiție în predarea limbii engleze. Anul acesta sărbătorim 80 de ani de la deschiderea primului centru în România. Această experiență se reflectă în cursurile British Council pentru copii. Noi nu predăm doar engleză, ci îi și ajutăm pe copii să-și îmbunătățească abilitățile de viață.

Materialele folosite sunt create de experții British Council, pe subiecte relevante și interesante pentru copii, care să-i motiveze să învețe. Pentru copiii de școală primară folosim materiale de curs sub formă de reviste atractive, ce includ activități bazate pe animația Shaun the Sheep (Mielul Shaun) creată de partenerul nostru, compania Aardman.

Metoda de predare are la bază sarcinile de lucru comunicative prin care copiii învață în mod practic, prin joc și proiecte care le permit să comunice și să interacționeze unul cu celălalt. Astfel, copii învață cu plăcere, fără să-și dea seama că învață și își îmbunătățesc abilitățile de limba engleză, abilitățile de viață și în același timp încrederea în ei înșiși.

Puteți da exemple de activități la clasă?

Începem prin a recapitula ce am făcut în lecția anterioară și prin a seta obiectivele pentru lecția din ziua respectivă, apoi folosim activități diverse pentru a introduce și exersa structurile noi. Jucăm multe jocuri pentru a exersa limbajul pe care-l învățăm, folosim tabla interactivă, folosim tabletele pentru a căuta informații online, facem proiecte sau jocuri de rol, etc.

De exemplu, la ultima mea lecție cu copii de 8-10 ani de la Primary Plus 5 am discutat despre unde locuim. Întâi am ascultat niște interviuri cu copii care descriau zonele în care locuiesc, apoi ne-am concentrat pe expresiile folosite pentru a descrie aceste zone, după care copiii și-au pus întrebări unul altuia și au luat notițe despre colegii lor. La sfârșit, au folosit o diagramă Venn pentru a ilustra ce au în comun și este diferit între ei și colegii lor.

Alte exemple de activități comunicative pe care copiii le fac la cursurile noastre în această perioadă sunt: desenează-i pe prietenii tăi și spune-le colegilor despre ei (Primary Plus 1), creează o hartă a minții cu sfaturi pentru o problemă (Primary Plus 2), scrie o poezie acrostih despre unul din membrii familiei tale (Primary Plus 3), creează un poster cu arborele tău genealogic și cu ce se ocupă membrii familiei tale (Primary Plus 4), planifică un kit de supraviețuire pentru personajele unui film science-fiction și prezintă-l colegilor (Primary Plus 6).

Care este una dintre cele mai frumoase amintiri ca profesor?

Am multe amintiri frumoase din clasă, dar una îmi e dragă în mod special. Acum 4-5 ani am făcut un proiect despre plante cu copiii de la grupa de Early Years (4 ani) și fiecare copil a pus fasole la încolțit. Ne-am uitat la ea cum crește timp de câteva lecții, apoi au luat-o acasă. Câteva luni mai târziu unul din copii mi-a adus o păstaie de fasole de la planta lui. Am fost tare mândră de el că a continuat să o îngrijească și că a reușit s-o crească.

Spuneți că vă concentrați asupra abilităților de viață - puteți povesti mai multe părinților despre asta?

Primary Plus este conceput astfel încât copiii să învețe nu doar limba engleză, ci și să își dezvolte abilități necesare în viață, cum ar fi cele de conducere și de dezvoltare personală, gândire critică și rezolvare de probleme, colaborare și comunicare, creativitate și imaginație, competențe digitale și spirit civic.

Activitățile și cerințele noastre îi stimulează pe copii să caute informații, să le analizeze și și să le folosească pentru a atinge un scop. De exemplu, într-un proiect în care copiii se intervievează unul pe celălalt depre zona în care locuiesc, trebuie să se gândească ce trăsături ale cartierului în care locuiesc sunt mai importante și să selecteze ce informații doresc să dea. Mai trebuie și să comunice cu ceilalți copii, prin întrebări, să ceară clarificări daca e necesar și să ia notițe. De asemenea, trebuie să recunoască diferențe și trăsături comune pentru ailustra diagram Venn. Aceste abilități se transferă altor domenii. Copiii care la British Council își planifică și organizează munca înainte de a începe să scrie un text, de exemplu, o vor face și în alte domenii.

Vorbiți de metoda comunicativă, dar cum învață copiii gramatică?

Metoda comunicativă nu înseamnă că nu se face gramatică. Structurile de gramatică sunt introduse prin texte, astfel încât copilul să le vadă într-un contex natural și să înțeleagă mai ușor de ce se folosesc. Copilul ascultă o înregistrare sau citește un text care conține structurile respective, apoi observă cu ajutorul profesorului pentru ce sunt folosite, ce forme au și le exersează, pasul final fiind folosirea lor într-o activitate comunicativă sau un proiect.

British Council

British Council are o lungă tradiție în predarea limbii engleze

Ce materiale folosiți în clasă?

Revistele Primary Plus ( 10 pe nivel), ce conțin activități ușor de adaptat nevoilor individuale ale copilului și alte materiale didactice suplimentare, în funcție de nevoile copiilor. În plus, tabla interactivă este parte integrală din lecție și este folosită nu doar pentru a proiecta materialul de curs, ci și pentru jocuri interactive. Folosim și resurse online, ca de exemplu site-ul British Council LearnEnglish Kids, ce conține o mulțime de resurse ce se pot folosi în clasă sau acasă.

Pentru grupele de preșcolari folosim jucării, cărți de povești, precum și activități de artă și lucru manual care răspund nevoii acestora de a manipula obiecte și de a explora. Vă recomand și canalul de youtube Learning Time with Timmy.

Ce resurse pot folosi părinții acasă ca să-și ajute copii?

Este important ca părinții să îi încurajeze pe copii să folosească engleza și în afara sălii de curs, pe cât de mult posibil. O opțiune este site-ul British Council LearnEnglish Kids unde copiii pot găsi gratuit jocuri interactive, activități, fișe, cântece și povești. Dacă părinții nu vorbesc engleza nu este nici o problemă, pentru că activitățile au raspunsuri și copiii se pot verifica singuri. Copiii pot împrumuta cărți şi DVD-uri de la biblioteca British Council, serviciu este gratuit pentru cursanții noștri.

În plus, pentru Primary Plus avem și un site al cursantului, Primary Plus onine, pentru care fiecare copil primește un cont și pe care pot accesa exerciții cu limbajul din revistele studiate, precum și poveștile cu Shaun. Copiii pot verifica raspunsurile singuri, așa că nu este necesar ca părinții să vorbească egleza.

Avem și un blog unde părinții pot găsi articole în limba română care să îi ajute să înțeleagă mai bine cum învață copii o limbă străină, și cum le pot fi de ajutor.

Cum este procesul de evaluare?

Nu avem teste. Învățarea este un proces, așa că evaluarea este continuă. Fiecare revistă conține 4 proiecte de comunicare mai mici și un proiect final în care evaluăm abilitățile lingvistice (ascultat și înțeles, citit, vorbit și scris) și abilitățile de viață ( gândire critică, organizare, time-management, comunicare și interacțiune cu ceilalți, lucru în echipă, abilități digitale, etc ) ale copilului. Abilitățile evaluate diferă în funcție de proiect, dar toate conțin o componentă de auto-evaluare și feedback. Copiii sunt învățați și să se evalueze singuri și să reflecte asupra modului cum învață, concentrându-se pe progres.

Sunt copiii pregătiți să dea un examen Cambridge?

Da, copiii exersează toate cele 4 abilități (ascultat și înțeles, citit și înțeles, vorbit și scris) testate în examenele Cambridge, precum și vocabular și gramatică. În plus, activitățile pe care le fac la oră sunt asemănătoare celor din examenele Cambridge. Copiii pot da examenul la British Council, iar cei care studiază engleza cu noi primesc un 10% reducere la înscrierea la toate nivelurile de examene Cambridge Assessment English.

Pe lângă profesori, aveți și asistenți la clase. Care este rolul lor?

De obicei asistenții sunt studenți interesați de o carieră în educație sau profesori la începutul carierei, care doresc să învețe despre metodele de predare pentru copii de la profesorii noștri. Împreună cu profesorul, asistentul monitorizează copiii cu vârste 3-10 ani în timpul activităților și lucrează cu cei care au nevoie de mai mult ajutor, conform instrucțiunilor profesorului. De asemenea, asistentul îi însoțește pe copii când părăsesc clasa în timpul lecției și ajută cu preluarea și supravegherea copiilor la sfârșitul lecției. În plus, asistentul traduce când este necesar, de exemplu când copilul nu se simte bine, în situaţii de urgenţă, etc.

Cum se poate înscrie cineva la cursurile British Council? Care sunt locațiile și cum este orarul?

Pentru copiii cu vârste de 3-4 ani nu este necesară testarea nivelului de limba engleză, aceștia putând fi înscriși prin formularul de pe site, prin telefon sau la sediul nostru din Calea Dorobanti 14. Copii mai mari trebuie testați, pentru a ne asigura că merg la cea mai potrivită grupă pentru ei. Părinții îi pot înscrie pentru un test de nivel gratuit pe site-ul British Council, completând un formular online și alegând data și ora de testare convenabile pentru ei.

Orele sunt distribuite în funcție de grupa de vârstă. Se fac două lecții de 60 de minute pe săptămână pentru Early Years (3-5 ani) și Primary Infants 1 și 2 (6-7 ani), 68 de ore pe an. Pentru Primary Infants 3 (7 ani), Primary Plus (8-10 ani) și Lower și Upper Secondary (gimnaziu și liceu) se fac două lecții de 90 de minute pe săptămână, 102 ore pe an. Avem și lecții duble cu pauze, luni pentru Primary Infants și sâmbăta pentru Primary Plus și Secondary.

Avem mai multe locații - pe Calea Dorobanți 14, la Piata Amzei pe Mendeleev 4, la Liceul Teoretic National pe Strada Buzești 14, la Codecs pe Strada Agricultori Nr. 37 – 39 și în Timpurii Noi pe Plugarilor 10 – 14. Testele de nivel au loc pe tot parcursul anului. Înscrierile continuă în această perioadă.

Andreea Iorga, Coordonator Academic la British Council

Andreea are o experiență de 16 ani în predarea limbii engleze     

Forumuri specializate si grupuri de suport

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala