Cum sa avem grija de hainele copilului

Cum sa avem grija de hainele copilului

Cum sa avem grija de hainele copilului

Din momentul in care am devenit mamica am stiut ca o sa fie foarte complicat sa protejez pielea sensibila a bebelusului meu.

 

Și acest lucru din cauza celor 1000 de povești pe care le auzisem de la prietenele mele. Bebelușul se naște de trei ori mai sensibil ca un adult, el simte căldura mai puternic și frigul mai frig, el are nevoie de o îngrijire specială, iar această atenție trebuie acordată tuturor lucrurilor cu care cel mic intră în contact. M-am speriat!

Dacă să am grijă de igiena unui bebeluș, am învățat destul de repede, ei bine, cu spălatul, selectatul și călcatul hainelor am avut mereu o problemă! La ce temperatură ziceai că se dezinfectează corect o hăinuță? Cum le pun în mașina de spălat, pe culori, pe materiale, pe sortimente? Iar de călcat, calc tot sau doar ce se șifonează?

În timp mi-am dat seama că nu este important ce și cum speli, la câte grade și cu ce detergent de rufe, atâta vreme cât te asiguri că hainele sunt dezinfectate și curățate corespunzător, nu provoacă alergii pielii celui mic și nu se deteriorează în timp.

Denk mit

Detergent Denk mit ultrasensitive, marca dm

Fiecare familie are propriul set de reguli atunci când vine vorba de spălatul hainelor. Eu am făcut un top 5 cu cele mai importante lucruri de care să ții cont înainte să te apuci de spălatul hainelor:

 Alege un detergent lichid în detrimentul detergentului solid, pentru că astfel reduci numărul particulelor rămase pe material. Din propria experiență, detergenții lichid curăță mult mai bine bine și protejează țesătura.
 Achiziționează un detergent special conceput pentru pielea sensibilă a bebelușului, în acest fel eviți contactul cu factori alergeni. Poți opta pentru o formulă specială, fără miros, ultrasensitivă și cu un ph neutru.
 Spală hainele nou-născutului la 60 de grade în primele luni de viață și apoi calcă-le. Sunt importante ambele procese pentru o dezinfectare ca la carte. Este bine să fim precauți la început pentru că nu știm dacă bebelușul dezvoltă sau nu o sensibilitate. După câteva luni poți să scazi temperatura de spălare la 40 de grade și poți să adaugi și un balsam de rufe special pentru hainele copilului.
 Poți folosi opțiunea de clătire suplimentară a hainelor. Detergenții, balsamurile și săpunurile de rufe conțin substanțe iritante așa că o clătire suplimentară nu are ce să strice!
 Pune la spălat mereu hainele abia cumpărate, înainte să le dai copilului spre purtare. Împarte cu grijă pe categorii materialele textile și selectează hainele în funcție de culori, altfel riști ca hainele să se deterioreze și să preia cumoare una de la cealaltă. Ca regulă generală, haine deschise la culoare și din bumbac pot fi spălate la temperaturi mari. Cele închise la culoare sau colorate și din materiale mai pretențioase ( lână, mătase), se spală la temperaturi mici (20 de grade) sau chiar de mână.

Denk mit

Detergent Denk mit ultrasensitive, marca dm

Mi-am dat seama că cea mai mare provocare în alegerea detergentului de rufe, este să găsești produsul potrivit care să curețe petele persistente dar, în același timp, să fie delicat și să protejeze pielea bebelușului. O formulă hiperalergenă și fără parfum este o alegere potrivită mai ales dacă ea și curăță hainele de murdărie. Detergenții Denk mit, marca dm, îndeplinesc cu succes toate criteriile mele în materie de produse de curățare a hainelor.

Cum mai protejez hainele copilului:

 din când în când fac o dezinfectare mașinii de spălat, las o tură să meargă în gol la 95 de grade
 nu amestec niciodată lenjeria cu șosete sau căciuli
 calc hainele pe dos și nu insist asupra imprimeurilor

Sara are acum 2 anișori, iar eu am rămas fidelă detergentului Denk mit, marca dm. De ce? Simt că ni se potrivește. La început îl foloseam doar pentru rufele fetiței mele și îmi plăcea pentru că hainele erau curate, moi și catifelate, însă, cu timpul, am început să-l folosim și pe hainele noastre, ale adulților. Și este fix ceea ce ne trebuie. Mai mult, am început să folosim și balsamul de haine, cu un miros delicat dar foarte plăcut. Pentru cei care preferă detergentul solid, dm are și din această categorie.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mihaela
    Mihaelatrimis la 17/2/2023

    Buna. Unde gasesc mai exact acest detergent pentru bebelusi? Pe Dm au doar varianta simpla(fara Bebeluş pe eticheta). Mulţumesc pentru raspuns.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII