De ce este important să monitorizăm loviturile bebelușului in timpul sarcinii

De ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului in timpul sarcinii

De ce este important să monitorizăm loviturile bebelușului in timpul sarcinii

Pentru multe femei insarcinate, numaratul loviturilor in burtica  - care implica numararea miscarilor fatului pe o perioada de doua ore - este linistitor. De asemenea, are potentialul de a identifica o problema. O scadere a miscarii fetale poate insemna, de asemenea, o scadere a lichidul amniotic sau un cordon ombilical innodat.

→ Iata de ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului in timpul sarcinii, de la ce saptamana se poate face si cum puteti monitoriza activitatea bebelusului.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Miscarile si loviturile bebelusului din burtica
Numararea loviturilor fatului poate linisti graviduta
Cum numaram loviturile fatului?
Cum tinem evidenta miscarilor bebeluuslui?
De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor
Monitorizarea miscarilor bebelusului in timpul sarcinii - intrebari si raspunsuri

Miscarile si loviturile bebelusului din burtica

Unele femei insarcinate monitorizeaza foarte atent miscarile si loviturile bebelusului din burtica. Altele, mai ales la prima sarcina, sunt mai putin preocupate de acest aspect.  Iata ce povesteste Alexandra, o mamica de pe forumul gravidutelor de la Desprecopii:

La a doua sarcina, am fost cu adevarat obsedata de miscarile si loviturile bebeului din burtica si i-am numarat fiecare miscare si lovitura.  Probabil chiar mai mult decat ar fi trebuit. Insa a fost singurul mod de a convinge ca acolo e totul bine ...

De fapt, trebuie adaugat ca Alexandra si-a pierdut primul copil la 37 de saptamani de sarcina, din cauza unui cheag de sange placentar mare, astfel incat a doua sarcina a fost, desigur, mai emotionanta si stresanta. La prima nastere chiar nu am dat mare atentie loviturilor din burtica insa dupa ce s-a intamplat, la a doua sarcina, daca simteam ca era putin prea liniste in burtica, beam repede un pahar de suc si incepeam sa numaram suturile si pumnisorii primiti. - spune Alexandra, pe forumul Odiseea Sarcinii.

Numararea loviturilor fatului poate linisti graviduta

Pentru multe femei insarcinate, numaratul loviturilor - care implica numararea miscarilor fatului pe o perioada de doua ore - este linistitor. De asemenea, are potentialul de a identifica o problema. O scadere a miscarii fetale poate insemna, de asemenea, o scadere a lichidul amniotic sau un cordon ombilical innodat.

"Incepem sa le cerem viitoarelor mamici sa numere loviturile incepand din saptamana 28 de sarcina", spune Katrina Sawot medic ginecolog de la o clinica de nasteri din Canada. "De la 28 de saptamani, mamele pot distinge loviturile de gaze sau indigestie, iar fatul este suficient de mare incat mamica sa simta mai des miscarea. Inainte de 28 de saptamani, calculele pot fi nesigure."

miscarile bebelusului sarcina
Numararea zilnica a loviturilor in burtica va permite sa va cunoasteti mai bine copilul, ceea ce va va ajuta sa determinati daca ceva nu e bine.

Cum numaram loviturile fatului?

Sesiunile zilnice de numarare a loviturilor sunt usor de facut: alegeti un moment in care va puteti relaxa si puteti fi linistiti fara distragerea atentiei. De preferat, este sa optati pentru o parte a zilei cand ati observat ca bebelusul tinde sa fie mai activ. Unele mama folosesc aplicatii de numarare pentru a le ajuta sa urmareasca si sa inregistreze activitatea fatului. "Unele vor simti sase lovituri in zece minute, si asta e bine", spune medicul. Dar daca miscarile nu apar, medicul le sfatuieste pe gravidute sa ia o bautura sau o gustare si sa incerce din nou. "Daca mancati sau beti ceva, bebelusul probabil se va trezi."

Deci, daca ati luat o gustare (mar, inghetata,castraveti murati :) - au trecut cateva ore si inca mai asteptati acele miscari, sunati medicul. Acelasi lucru este valabil si pentru schimbarile in miscare. Miscarile pot deveni mai slabe, cu cat va apropiati de nastere, deoarece bebelusul este tot mai mare si spatiul tot mai mic, dar trebuie sa simtiti totusi aceeasi frecventa de actiune.

Orice schimbare a miscarilor ar trebui analizata, spune medicul. "Numararea zilnica a loviturilor va permite sa va cunoasteti mai bine copilul, ceea ce va va ajuta sa determinati daca ceva nu e bine".

Pentru Alexandra, numarul de lovituri a fost o modalitate de a-si gestiona anxietatea si de a avea o cantitate mica de control intr-o situatie altfel incontrolabila.

► Citeste Ești insarcinată și fătul nu miscă in burtica ta? Iată 5 trucuri care il pot trezi pe bebe

Cum tinem evidenta miscarilor bebeluslui?

<<< Foloseste aplicatia Odiseea Sarcinii, Sarcina ta pentru a tine evidenta miscarilor bebelusului. Aplicatia contine un contor special conceput pentru a putea tine evidenta miscarilor bebelusului. (vezi atasat print screen din aplicatie).

De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor

Bebelusii lovesc burta mamicii cu un scop bine determintat - motivele fiind legate de primele etape ale dezvoltatii senzoriale ale bebelusului.

Loviturile pe care o graviduta le simte de la bebelusul ei inca nenascut ii pot permite acestuia sa-si distinga si recunoasca mai bine propriul trup, dar si sa exploreze in cele din urma mediul inconjurator. Iata motivele pentru care bebelusul loveste burta mamicii si un calendar foarte util al loviturilor in burta mamicii - care ne pot asigura ca bebelusul este sanatos si plin de activitate.

Intrebari si raspunsuri despre cum misca bebelusul in burtica

Incepatoare-17sapt. Cum simti ca misca bebe? 
Cat de mult misca bebe la inceput?
La cate saptamanii a-ti simtit bebelusul miscand?
nu prea il simt pe bebe
Cand se simt primele miscari ale bebelusului
Primele miscari in burtica 
La 18 sapt. inca nu misca deloc 

Despre ce simte bebelusul in burtica cititi: 

 In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
 Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
 Despre toate lucrurile frumoase pe care vreau sa ti le ofer...
 Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii  

Monitorizarea miscarilor bebelusului in timpul sarcinii - intrebari si raspunsuri

Pentru o femeie insarcinata, a simti miscarile bebelusului face parte din galeria celor mai importante emotii. Simtind ca misca, viitoarea mamica primeste un senal foarte important ca totul e in regula cu bebe. Tocmai de asta, medicul care urmareste sarcina va pune intrebari despre frecventa miscarilor bebelusului.

Citeste mai departe AICI

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII