Fursecurile pentru sarbatori si implicarea copiilor in bucatarie

Fursecurile pentru sarbatori si implicarea copiilor in bucatarie

Fursecurile pentru sarbatori si implicarea copiilor in bucatarie

Implicarea copiilor in bucatarie poate fi o activitate distractiva dar si dezordonata! Insa, pe langa toate mizeria, exista atat de multe beneficii pentru copii in urma acestei experiente.


In plus, nu uitati cat de special poate fi ca un copil sa-si petreaca timpul formandu-si amintiri nepretuite cu familia.

Coordonare bilaterala

Dezvoltarea unor abilitati bune de coordonare bilaterala poate ajuta copilul sa-si lege sireturile, sa taie cu foarfeca si sa traga o linie cu o rigla. Coptul poate oferi copilului o sansa de a-si dezvolta si folosi mainile in mod coordonat.

Formarea aluatului in bile, intinsul unei foi de aluat cu ajutorul unui sucitor si framantarea acestuia cu mainile sunt toate modalitati minunate de a lasa copiii sa-si exerseze abilitatile bilaterale de coordonare.

Coordonarea ochi-mana

Adaugarea ingredientelor in boluri / cesti si manevrarea aluatului sunt toate modalitati bune pentru ca cei mici sa-si exerseze coordonarea ochi-mana. Decorarea fursecurilor cu glazura foloseste de asemenea o coordonare cu ochi-mana.

Formarea muschilor

Prepararea fursecurilor poate oferi o multime de oportunitati copilului de a-si intari muschii mainilor si degetelor. Framantarea aluatului pune mainile la treaba. Chiar si imprastierea fainii pe aluat poate da antrenament degetelor!

Aptitudini de perceptie si planificare spatiala

Ar trebui sa existe intotdeauna o reteta stricta atunci cand coaceti cu copiii! Indiferent daca citesc reteta ei insisi (in cuvinte sau in imagini) sau daca urmeaza instructiunile voastre verbale, dupa o reteta puteti spori abilitatile de ascultare si secventiere a copilului.

Urmatoarele instructiuni sunt o abilitate scolara importanta si prepararea fursecurilor poate oferi copilului o practica foarte buna in acest domeniu.

Organizarea in bucatarie si curatenia este, de asemenea, o aptitudine de viata utila.

Aptitudinile de perceptie si planificare spatiala sunt de asemenea stimulate atunci cand copilul trebuie sa taie aluatul de fursec cu ajutorul formelor.

Faceti matematica in timp ce gatiti!

In timp ce gatesc, copiii pot sa afle multe despre masuratori si nu numai.

Lasati-i sa numere ouale si paharele de faina. Lasati-i sa masoare lichidele si sa foloseasca linguri de masurare.

Reteta perfecta de fursecuri pentru copilasi

Aceasta reteta este preferata copiilor mei. Asa ca luati un sort si spor la treaba!

Ingrediente:

• 195g faina integrala
• 40g faina de secara
• 125 g unt, la temperatura camerei
• 60g zahar pudra
• 1 ou
• 1 lingurita de praf de copt
• un praf de sare
• esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se freaca bine untul cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza oul pana la omogenizare.
Adaugam sarea, vanilia, praful de copt si faina. Framantam cu mainile pana ce obtinem un aluat moale dar care nu se lipeste de maini.
Il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 50-70 de minute.
Cand s-a intarit/racit, il intindem intr-o foaie de maxim 1/2 cm grosime si il taiem in formele dorite.
Punem fursecurile in tava, pe hartie de copt/silicon apoi in cuptorul preincalzit la 180C ptr maxim 15 minute sau pana se rumenesc usor – depinde de fiecare cuptor in parte.

Prajiturile de Craciun facute in casa, alaturi de copii, pot fi cel mai frumos cadou, potrivit pentru prieteni si familie, in perioada Sarbatorilor de iarna, pentru a arata iubirea si recunostinta fata de acestia.

Preparati impreuna cu cei mici, biscuiti sau fursecuri sub forma unor figurine de Craciun, cu ajutorul formelor pentru biscuiti Profissimo, pe care le gasesti in drogheriile dm selectate!

Tot la dm, gasiti o varietate de produse de patiserie care va pot fi de un real folos in aceasta perioada. In plus, reducerile sunt chiar tentante! Aici gasiti catalogul online

Care sunt formele voastre preferate si cum alegeti sa decorati biscuitii de Craciun?
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII