Ce cauzeaza autismul la copil? Pot anumite evenimente prin care trece mama in timpul sarcinii fi cauza?

Ce cauzeaza autismul  la copil? Pot anumite evenimente prin care trece mama in timpul sarcinii fi cauza?

Ce cauzeaza autismul la copil? Pot anumite evenimente prin care trece mama in timpul sarcinii fi cauza?

Ce cauzeaza autismul  la copil? Pot anumite evenimente prin care trece mama in timpul sarcinii fi cauza?

Autismul, cunoscut și sub numele de tulburare din spectrul autismului (TSA), este o condiție complexă de dezvoltare a creierului

Autismul, cunoscut sub numele de tulburare din spectrul autismului (TSA), este o condiție complexă de dezvoltare a creierului care afectează modul în care o persoană percepe lumea din jur și interacționează cu alții.

Cauzele exacte ale autismului rămân un subiect de cercetare intensă și se crede că sunt multiple și variate, implicând o combinație de factori genetici, biologici și de mediu.

autism copil sarcina

La stadiul de sarcina - sunt luati in calcul acesti factori de risc

Factori Genetici:

Moștenirea genetică: Există multe gene care au fost asociate cu TSA, sugerând că variațiile genetice pot crește riscul de autism.

Vârsta părinților: Unele studii sugerează că copiii născuți de părinți mai în vârstă au un risc mai mare de a dezvolta autism.

CIteste detalii: Vârsta părinților la concepție și autismul copilului: legături, riscuri și răspunsuri la intrebări complicate

Factori de Mediu:

❗Expunerea la substanțe toxice: Expunerea la anumite substanțe chimice în timpul sarcinii, cum ar fi poluanții, metalele grele și unele medicamente, poate crește riscul de TSA.

❗Complicații la naștere: Anumite complicații în timpul nașterii, cum ar fi lipsa de oxigen, pot crește riscul de autism.

Factori Biologici și de Mediu În Timpul Sarcinii:

❗Infecțiile materne: Infecțiile severe în timpul sarcinii, cum ar fi rubéola sau gripa, pot avea un impact asupra dezvoltării creierului fetal.

citeste  Gripa in timpul sarcinii si riscul autismului la copil

❗ Starea de nutriție a mamei: Deficiențele nutriționale, cum ar fi deficitul de fier sau lipsa de acid folic, pot avea un impact asupra dezvoltării neuronale a fătului.

Citeste detalii Femeile care au anemie la începutul sarcinii au un risc crescut de a avea un copil cu autism sau ADHD

❗Stresul matern: Există cercetări care explorează dacă stresul sever în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea neurologică a copilului.

Totusi, nu exista un motiv real de panica din cele de mai sus. Este important de menționat că majoritatea factorilor de risc individuali au un impact relativ mic asupra riscului general de TSA, și de cele mai multe ori, autismul este rezultatul unei combinații complexe de mulți factori. Nicio circumstanță specifică nu garantează că un copil va dezvolta TSA, iar mulți copii născuți în circumstanțe similare nu dezvoltă autism.

Cercetările continuă să exploreze cauzele și mecanismele care stau la baza autismului pentru a îmbunătăți înțelegerea, prevenția și tratamentele pentru TSA.

► Citeste si Titlu: Tot ce ar trebui să știe părinții despre TSA, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului | ABC DE PEDIA, podcast marca DespreCopii&Roxana Hristianovici, Episod Special

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII