Beneficiile vitaminelor prenatale - si de ce este esențial să le introduci in dieta din timpul sarcinii

Beneficiile vitaminelor prenatale - si de ce este esențial să le introduci in dieta din timpul sarcinii

Beneficiile vitaminelor prenatale - si de ce este esențial să le introduci in dieta din timpul sarcinii

Îți dorești foarte mult să aduci pe lume un copil sau ești deja însărcinată? Indiferent ce situație tocmai experimentezi, probabil deja ți-ai dat seama că acest eveniment de-a dreptul magic implică și foarte multe responsabilități pe care poate nici măcar nu le intuiai. Zeci de întrebări noi, câteva temeri în plus și o stare firească de incertitudine – în primul rând pentru că te așteaptă o călătorie pe cât de frumoasă, pe atât de diferită față de orice altceva ai mai trăit până în prezent.

 

Așadar, este normal să ai stări de spirit diferite de până acum, dar nu uita că a fi însărcinată nu este o afecțiune medicală. Iar, cheia unei sarcini liniștite, de care să te bucuri complet cu fiecare altă etapă nouă, constă, mai presus de toate, în grija față de tine, față de trupul și psihicul tău. Și, implicit, așa vei avea grijă și de bebelușul tău care tocmai trece printr-unul dintre cele mai spectaculoase procese de creștere din întreaga sa viață.
 

 

Ai o dietă echilibrată?

Bucură-te de mersul la piață sau în supermarket-uri, cu gândul că atât tu, cât și bebelușul tău aveți nevoie mai mult ca oricând de alimente nutritive – așadar este momentul perfect să transformi dieta ta zilnică într-o desfătare sănătoasă: coșul tău de cumpărături trebuie să arate ca un curcubeu: de la preparate din carne, produse lactate, fructe, legume, cereale până la leguminoase. Varietatea produselor pe care le consumi creează echilibrul perfect pentru organism.

Iar, pentru a avea o poliță de asigurare (de preferat, cu câteva luni înainte să concepi), adaugă în dieta ta zilnică și vitaminele prenatale – acestea îți vor asigura cantitatea potrivită din cei mai importanți nutrienți necesari în timpul sarcinii.

Cum te ajută vitaminele dacă ai restricții dietetice, probleme de sănătate sau complicații ale sarcinii?

Dacă ai o dietă cu restricții, probleme de sănătate sau complicații ale sarcinii, vitaminele prenatale vor fi un suport de bază pentru menținerea sau refacerea echilibrului. Știi(?!), cum e cea mai bună prietenă în zilele când ți se pare că nimic nu merge cum ți-ai dori.

Restricții dietetice, posibile probleme de sănătate sau alte situații atipice ale sarcinii ce pot apărea: 

- Ai o dietă vegetariană sau vegană
- Ești intolerantă la lactoză sau au alte intoleranțe alimentare
- Fumezi sau ai abuzat de alte substanțe
- Ai anumite tulburări de sânge
- Ai o tulburare de alimentație
- Ai anumite boli cronice
- Ai avut operație de by-pass gastric
- Ai gemeni sau multiplii

Produs recomandat:

Afla mai multe
Femibion

Femibion 1 îți oferă un amestec de substanțe nutritive alese cu atenție pentru o sarcină sănătoasă, cei mai importanţi fiind folații (Metafolin și acid folic).

Produsul este recomandat începând cu planificarea sarcinii și până în săptămâna a-12-a de sarcină.

 

Acidul folic și fierul – substanțele nutritive esențiale pe care nu le poți procura din dieta zilnică

Vitaminele prenatale îți garantează două substanțe nutritive esențiale - acidul folic și fierul.

Folatul/ Acidul folic: de ce trebuie să îl iei pe cel mai bun

Obținerea unei cantiăți suficiente de folați (Metafolin, acid folic) în lunile anterioare conceperii și foarte devreme în timpul sarcinii poate reduce riscul copilului de a avea defecte de tub neural, cum ar fi spina bifida și anencefalie, cu până la 70%. Acidul folic poate, de asemenea, reduce riscul altor defecte, cum ar fi buza despicată sau anumite defecte cardiace. Administrarea acidului folic poate reduce riscul de preeclampsie.

Corpul tău, când vei fi graviduță, va absoarbi versiunea sintetică a acidului folic mai bine decât cea naturală găsită în mâncare, deci chiar dacă ai o dietă echilibrată, vei fi și mai în siguranță dacă alegi să completezi dieta cu vitamine prenatale.

Dar, cum ești sigură că iei acidul folic potrivit?

Metafolin – forma biologic activă a acidului folic, este esențial pentru diviziunea celulară și formarea sângelui și, prin urmare, este co-responsabil pentru dezvoltarea și creșterea unei noi ființe umane.

Femibion ® 1 conține o combinație de substanțe nutritive alese corespunzător, inclusiv o combinație de Metafolin ® și acid folic* extrem de important, dezvoltat special pentru faza de planificare și primul trimestru de sarcină.

Prin asigurarea aportului adecvat de folat (Metafolin și acid folic), Femibion 1 este benefic pentru dezvoltarea normală a sarcinii. Citeste toate informatiile despre Femibion 1 aici.

Fierul

Deși are o importanță majoră în organism, cel mai probabil dieta ta zilnică nu va acoperi o cantitate suficientă de fier pentru a-ți satisface nevoia crescută a organismului în timpul sarcinii, ceea ce poate duce la anemie cu deficiență de fier. Prevenirea anemiei cu deficiență de fier poate reduce riscul de naștere prematură, greutate mică la naștere și mortalitate infantilă.

Care este momentul cel mai potrivit pentru a începe cura cu vitaminele prenatale?

Îndată ce afli că ești însărcinată, poți începe să iei câte o vitamină prenatală în fiecare zi.

Acidul folic este foarte important mai ales în primele săptămâni de sarcină, tocmai de aceea, în mod ideal, este recomandat să iei vitamine prenatale înainte de a concepe. Nu trebuie să fii suprinsă dacă auzi că mulți medici le recomandă femeilor încă din momentul când acestea doar își manifestă dorința de a rămâne însărcinate.

Administrarea vitaminelor prenatale timp de cel puțin trei luni înainte de a concepe, de asemenea, ar putea să îți diminueze greața de dimineață.

Dacă alăptezi bebelușul, medicul îți poate recomanda să continui să iei vitamine prenatale chiar și după ce vei naște.

Femibion 1 conține o cantitate optimă de folați (Metafolin si acid folic), asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului matern.

Produs recomandat:

Afla mai multe
Femibion 2

Femibion 2 îți oferă substanțe nutritive cum sunt folații dar și DHA (Omega 3). Acest produs este recomandat începând cu a 13-a săptămână de sarcina până la sfarşitul perioadei de alăptare.

Metafolin – forma biologic activă a acidului folic - este esențial pentru diviziunea celulară și formarea sângelui și, prin urmare, este co-responsabil pentru dezvoltarea și creșterea unei noi ființe umane.

Prin asigurarea aportului adecvat de folat (Metafolin și acid folic), Femibion 1 este benefic pentru dezvoltarea normală a sarcinii. Citește toate informațiile despre Femibion 1 aici! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII