Sportul in timpul sarcinii: care sporturi sunt indicate și care NU

Sportul in timpul sarcinii: care sporturi sunt indicate si care NU

Sportul in timpul sarcinii: care sporturi sunt indicate și care NU

Daca esti insarcinata, nu trebuie doar sa te odihnesti toata ziua, insa nici nu este indicat sa participi la un maraton. Insa, miscarea si sportul moderat au multe beneficii in timpul celor 40 de saptamani de sarcina si chiar te pot ajuta sa ai un travaliu mai scurt.

→ Iata un mic ghid despre ce fel de miscare este permisa gravidelor - care sporturi sunt indicate in timpul sarcinii si care nu.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Aveti voie sa faceti exercitii fizice in timpul sarcinii?
De ce este buna miscarea in timpul sarcinii?
Care sporturi sunt recomandate si care nu?
Ce sporturi nu sunt indicate in timpul sarcinii?
Sportul in timpul sarcinii influenteaza durata nasterii
Despre sportul in timpul sarcinii mai citeste

Iata un mic ghid despre ce fel de miscare este permisa gravidelor cu intrebarile cele mai frecvente ale gravidutelor:

Am voie sa fac exercitii fizice in timpul sarcinii?

Da. De fapt este simplu; majoritatea sporturilor pe care le-ai practicat inainte de sarcina, pot fi continuate pana in ultima clipa, inainte de inceperea travaliului. De fapt, este chiar recomandat sa faci miscare si sa iti mentii nivelul de fitness. De asemenea, este important sa asculti de corpul tau. Ai dureri abdominale sau obosesti foarte tare? Atunci las-o mai usor. Daca vezi stelute, esti ametita sau respiri cu greutate, FA o pauza.

De ce este buna miscarea in timpul sarcinii?

Sportul in timpul sarcinii are multe beneficii. Cercetarile arata ca femeile care practica miscarea in timpul sarcinii, au mai putine probleme specifice, precum instabilitatea pelviana, dorm mai bine, si capata greutate intr-un mod sanatos. Prin antrenamentul muschilor, corpul dumneavoastra este mai putin incarcat atunci cand stomacul devine mai greu, si veti obtine mai multa rezistenta in timpul nasterii. Si nu in ultimul rand - prin miscare, recuperarea dupa nastere este adesea mai usoara.

Care sporturi sunt recomandate si care nu?

Inotul (dar si joggingul in apa - aquajogging) sunt sporturi ideale, daca sunteti gravida, mai ales cu burtica in crestere. Este bine de stiut: daca membranele sunt rupte, sau daca aveti sangerare vaginala, exista riscul de infectii. Atunci puteti folosi mai degraba cada de baie de acasa.

Gimnastica aerobica puteti continua sa faceti, cu conditia ca antrenamentul sa aiba un impact redus. Jumpingul nu mai poate fi facut daca sunteti gravida in mai mult de 4 luni. De asemenea, miscarile bratelor si picioarelor nu ar trebui sa fie prea intense - jumatate din intervalul maxim de miscare este mai mult decat suficient.

Va place sa va plimbati cu bicicleta? Continuati, este miscarea ideala in sarcina. Dar atentie: trebuie sa aveti suficient spatiu intre ghidon si stomac.

Yoga este probabil unul dintre cele mai indicate sporturi in timpul sarcinii, in special "varianta sarcinii". Prin diferitele exercitii va relaxati si invatati diferite tehnici de respiratie care va vor ajuta si in timpul nasterii. Exista, de asemenea, exercitii speciale care va ajuta sa va faceti pelvisul mai puternic.

Ce sporturi nu sunt indicate in timpul sarcinii?

Din al doilea trimestru: schi, alpinism, scufundari si parasutism (datorita inaltimilor si adancimilor). De asemenea, este mai bine sa evitati echitatia din al doilea trimestru. Sporturile de contact, cum ar fi fotbalul sau hocheiul, pot fi practicate in primul trimestru,si, eventual, o parte din al doilea trimestru. Dupa aceea, sansele de ranire cresc, iar contactul poate deveni periculos

Mai multe sfaturi

 Asigurati-va ca temperatura corpului nu creste prea mult in timpul exercitiilor fizice.
 Nu mergeti pana la epuizare
 Purtati haine usoare.
 Hidratati-va corespunzator.
 Luati intotdeauna o gustare bogata in carbohidrati.
 Nu faceti exercitii din trimestrul III pe spate. Uterul mai greu apasa pe artera care circula catre placenta, ceea ce va poate face sa ameteti.

Sportul in timpul sarcinii influenteaza durata nasterii

Daca titlul nostru v-a intrigat sau vi s-a parut un pic neclar, ei bine il putem formula altfel. Gravidutele care fac sport in timpul sarcinii au sansa de a avea o nastere mai usoara.

De fapt despre importanta sportului in timpul sarcinii avem multe informatii la Desprecopii. In plus, pentru a rediscuta acest aspect am apelat la opinia unui medic ginecolog ... mai departe

Despre sportul in timpul sarcinii mai citeste

4 beneficii majore de sanatate pentru bebelus cand mama face sport si miscare in timpul sarcinii

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii

Exercitiile Pilates si sarcina

Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce nu

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII