Care sunt cauzele generale ale durerilor de cap la copii

Care sunt cauzele generale ale durerilor de cap la copii

Durerile de cap ale copilului pot fi cauzate de diverși factori. Iată o lista de factori mai des întâlniți:

Boala și infecția

Afecțiunile frecvente, cum ar fi răcelile, gripa și infecțiile la nivelul urechilor și sinusurilor, sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap la copii. Infecțiile mai grave, cum ar fi meningita sau encefalita, pot provoca, de asemenea, dureri de cap, dar, de obicei sunt însoțite de alte semne și simptome, cum ar fi febra și rigiditatea gâtului, conform mayoclinic.org.
 

Traumatism cranian

Cucuiele și vânătăile pot provoca dureri de cap, conform sursei mayoclinic.org. Deși majoritatea leziunilor la nivelul capului sunt minore, consultați imediat medicul în cazul în care copilul s-a accidentat la cap sau a suferit o lovitură puternică la nivelul capului. De asemenea, contactați un medic dacă durerea de cap a copilului se agravează în mod constant.

Factori emoționali

Stresul și anxietatea (posibil provocate de probleme cu colegii, profesorii sau părinții) pot determina dureri de cap copiilor. Copiii care suferă de depresie pot acuza dureri de cap, mai ales dacă au probleme cu recunoașterea sentimentelor de tristețe și singurătate.

Predispoziție genetică

Durerile de cap, în special migrenele, este posibil să fie moștenite în familie.

Alimentația copilului

Nitrații și aditivul alimentar MSG (glutamat monosodic) pot declanșa dureri de cap.

De asemenea, prea multă cofeină (regăsită în sucuri răcoritoare, bomboane, ceaiul negru și cel verde) poate provoca dureri de cap.
 

Durerea de cap Ameliorarea durerii Stil de viață Întrebări frecvente