Cum prevenim și tratăm în mod natural durerile de cap ale copiilor

Cum prevenim și tratăm în mod natural durerile de cap ale copiilor

Rutina zilnică a copiilor poate fi organizată în așa fel încât durerile de cap să aibă mai puține șanse să se dezvolte. De exemplu, somnul regulat și mesele echilibrate pot ajuta. Consultați graficele noastre informative pentru mai multe indicii referitoare la prevenirea durerii de cap.

Tratamentul natural al cefaleei de tensiune

Odihnă și relaxare

Încurajați-vă copilul să se odihnească într-o cameră întunecată și liniștită. De obicei, somnul rezolvă durerile de cap la copii.
În timp ce copilul se odihnește, așezați-i o compresă rece și umedă pe frunte.

Oferiți-i o gustare sănătoasă

În cazul în care copilul nu a mâncat de ceva timp, oferiți-i o bucată de fruct, biscuiți integrali sau brânză cu conținut scăzut în grăsimi. Absența consumului de alimente poate agrava durerile de cap.

Hidratare insuficientă

Lipsa unei cantități de apă adecvată poate determina reacția organismului sub forma durerilor de cap. Un copil care se plânge de dureri de cap la sfârșitul zilei poate fi un copil care nu s-a hidratat suficient. În anotimpul cald, atunci când necesarul de lichide este crescut din cauza pierderilor prin transpirație, părinții trebuie să aibă grijă ca cel mic să primească suficiente lichide în cursul zilei. ”Lichide” înseamnă în principal apă, de preferință plată, dar și supe, legume, fructe sau sucuri naturale de fructe.

Nevoia de hidratare trebuie respectată nu doar vara, când este foarte cald. Copilul școlar prins în angrenajul activităților specifice poate, pur și simplu uita să bea suficientă apă. Orele de curs, pauzele în care aleargă și transpiră, orele de educație fizică – programul școlarului poate fi prea aglomerat pentru a-și mai aduce aminte să bea apă. Asigurați-vă că are mereu la îndemână o sticluță cu apă și formați-i obiceiul de a se hidrata constant pe parcursul zilei.

În cazul în care metodele naturale nu ajută, se poate apela la analgezice eliberate fară prescripție medicală, dar cu atenție, măsură și la îndrumarea medicului!

În cazul în care copilul prezintă durere de cap, atunci se poate apela la un analgezic adecvat pentru acesta.

Analgezicele eliberate fără prescripție medicală sunt de obicei eficiente în reducerea durerii de cap. Înainte de a administra copilului analgezice, țineți cont de aceste recomandări:

• Citiți cu atenție prospectul și utilizați numai dozele recomandate pentru copilul dumneavoastră.
• Nu administrați doze mai frecvent decât este recomandat.
• Nu administrați copilului analgezice eliberate fără prescripție medicală mai des de două sau trei zile pe săptămână, deoarece acestea pot declanșa o durere de cap cu efect de recul, un tip de durere de cap cauzată de excesul de analgezice.

Durerea de cap Ameliorarea durerii Stil de viață Întrebări frecvente