Mai mult de 8 milioane de bebelusi s-au nascut din fertilizarea in vitro (FIV)

Mai mult de 8 milioane de bebelusi s-au nascut din fertilizarea in vitro (FIV)

Mai mult de 8 milioane de bebelusi s-au nascut din fertilizarea in vitro (FIV)

Mai mult de opt milioane de bebelusi s-au nascut din fertilizarea in vitro (FIV), de la primul copil-eprubeta din lume, in Marea Britanie in 1978.


Louise Brown, primul copil din lume conceput prin FIV, s-a nascut la 25 iulie 1978 la Oldham General Hospital din Greater Manchester. De atunci, milioane de familii din intreaga lume au folosit FIV - in care un ovul al femeii este fertilizat intr-un laborator, in loc de interiorul corpului sau - pentru a concepe copii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
FIV este folosit ca metoda de concepere pentru cupluri atunci cand barbatul sau femeia este infertil/a
Spania si Rusia au cele mai mari rate de FIV in Europa
FIV este in crestere cu aproximativ 7% pe an
FIV are succes in peste o treime dintre incercari
Congelarea embrionilor este, de asemenea, in crestere

FIV este folosit ca metoda de concepere pentru cupluri atunci cand barbatul sau femeia este infertil/a

Se estimeaza ca o jumatate de milion de copii se nasc prin FIV in fiecare an in intreaga lume, iar Spania si Rusia au cele mai mari rate de FIV in Europa.

Aproximativ 36% din femeile din Europa care au urmat FIV sau un tratament similar sunt gravide, iar aproximativ 14% dintre ele au gemeni.

Fertilizarea in vitro, in care un ovul al femeii este indepartat din ovarul ei si fertilizat cu un spermatozoid intr-un laborator, poate fi disponibila prin intermediul Serviciului National de Sanatate (NHS) sau poate fi platita in mod privat.

Un alt tratament avansat de fertilitate este injectarea intracitoplasmatica a spermei (ICSI), in care un spermatozoid este injectat direct in ovul, in timp ce la FIV ele sunt amestecate impreuna.

Conceperea in vitro a lui Louise Brown a fost condusa de biologul specialist in reproducere de la Cambridge, Robert Edwards, ulterior fondator al Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE).

Acum, dupa 40 de ani, un comitet international raporteaza ca numarul total al copiilor nascuti ca rezultat al FIV-ului si al altor tratamente avansate de fertilitateeste este "mai mare de opt milioane". Cifra, elaborata din datele colectate intre 1991 si 2014, reprezinta o crestere abrupta a utilizarii FIV in tratamentul infertilitatii.

Se estimeaza ca mai mult de jumatate de milion de bebelusi se nasc acum in fiecare an prin FIV si ICSI - cunoscute impreuna ca tehnologie de reproducere asistata (ART) - si se incearca mai mult de doua milioane de cicluri de tratament. Cifra a fost anuntata la un congres in Spania de catre Comitetul International de Monitorizare ART.

Dr. David Adamson a spus: "Pe baza colectiei anuale de date despre FIV la nivel mondial, se estimeaza ca, de la nasterea lui Louise Brown, in 1978, peste opt milioane de copii au fost conceputi prin FIV in intreaga lume.”

Spania si Rusia au cele mai mari rate de FIV prin Europa

In Europa, Spania ramane cea mai activa tara in domeniul reproducerii asistate. Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) a constatat ca in Spania, in 2015, au fost efectuate 119,875 de cicluri de tratament.

Pe al doilea loc, in Europa se afla Rusia (110.723 cicluri), urmata de Germania (96.512) si Franta (93.918).

Ciclurile monitorizate de ESHRE includ tratamente cu IVF, ICSI si donarea de ovule. Raportul acopera un numar total de aproape 800 000 de cicluri de tratamente efectuate in Europa in 2015, din care s-au nascut 157 449 de copii.

FIV este in crestere cu aproximativ 7% pe an

Numarul total de cicluri creste acum cu aproximativ 7% pe an, iar ESHRE a inregistrat aproape noua milioane de cicluri de la formarea sa in 1997, si a vazut mai mult de 1,6 milioane de copii nascuti.

Dr. Christian de Geyter de la ESHRE spune ca cifrele nu includ Marea Britanie, care de obicei efectueaza aproximativ 60.000 de tratamente pe an.

Rezultatele arata ca, clinicile din Europa continua sa favorizeze ICSI peste FIV cu aproximativ doua tratamente-la-unu, un model vazut in intreaga lume.

ICSI a fost dezvoltat la inceputul anilor 1990 ca un tratament specific pentru infertilitatea masculina – numar scazut de spermatozoizi, calitate slaba a spermei – dar este acum utilizata pentru fertilizare in cazuri non-masculine.

FIV are succes in peste o treime dintre incercari

Ratele sarcinii, masurate pe transfer de embrioni, sunt de aproximativ 36% atat pentru FIV, cat si pentru ICSI in Europa. Ratele sarcinii sunt mai mari cu embrionii in varsta de cinci zile, cunoscuti sub denumirea de blastocisti, decat cu cei de trei zile.

Ratele sarcinilor provenite din donarea de ovule continua sa creasca si sunt acum la aproximativ 50%, potrivit rezultatelor. Cifra arata ca rata sarcinii de gemeni continua sa scada in Europa, in 2015 la aproximativ 14%. In mod similar, rata transferurilor unice de embrioni continua sa creasca - de la 11% in 1997 la 38% in 2015.

Dr. de Geyter a adaugat: "Ratele de succes s-au stabilizat, desi rezultatul donarii ovulelor si utilizarea embrionilor congelati se afla in continuare in crestere. Totusi, cea mai mare miscare ascendenta se datoreaza tratamentelor cu ovule congelate, care au fost revolutionate de introducerea pe scara larga a vitrificarii".

Congelarea embrionilor este, de asemenea, in crestere

Congelarea embrionilor este, de asemenea, in crestere, conform rezultatelor. In 15% din ciclurile de tratament monitorizate in 2015, toti embrionii au fost inghetati inainte de dezghetare si transferati intr-un ciclu ulterior.

Aplicarea abordarii "inghetare" a crescut cu 7% fata de anul precedent.

Inghetarea embrionilor ar explica, de asemenea, cresterea numarului de tratamente pentru donarea de ovule, posibila, fara indoiala, datorita bancii de ovule si a disponibilitatii mai mari a ovulelor donatoare.

Dr. de Geyter a subliniat ca disponibilitatea tratamentului de reproducere asistata ramane foarte neclara in Europa, cu Danemarca si Belgia oferind fiecare peste 2500 de cicluri de tratament la fiecare un milion de populatie, in timp ce altele - precum Austria si Italia – ofera mult mai putine.

Un studiu a calculat ca necesitatea globala pentru tratamente avansate de fertilitate a fost de aproximativ 1.500 de cicluri la 1 milion de oameni pe an.

PDr de Geyter a adaugat: "Doar o mica parte din tarile europene raspund acestei nevoi."

Trecerea peste problema infertilitatii

Daca tratamentele devin o problema prea grea din punct de vedere psihic, emotional sau financiar, poate ca a sosit timpul sa va reconsiderati alternativele. Un consilier specializat va poate ajuta in acest sens. Multe cupluri si-au gasit linistea si sensul chiar daca nu au putut avea copii impreauna.

Alte cupluri au ales sa isi formeze familii prin intermediul adoptiilor. Despre Adoptie, citeste aici.

 

Sterilitatea: 10 intrebari si raspunsuri esential

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Dar, cu cat veti fi mai informata, cu atat drumul pana la momentul de a deveni mamica este mai scurt.

Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti in timpul tratamentului.

Iata 10 intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stiti - oferite de specialistii de la Desprecopii.com:

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV: Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra ! :Tratamentul infertilitatii este un proces de lunga durata in care vei dori sa te simti comfortabil cu decizia luata.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII