Data nașterii: cum se calculează și care sunt DETALIILE care pot influența rezultatul exact

Data nasterii -  cum se calculeaza si care sunt detaliile care pot influenta rezultatul exact

Data nașterii: cum se calculează și care sunt DETALIILE care pot influența rezultatul exact

Data exactă a nașterii bebelușului este influențată de o serie de factori. Deși se fac măsurători la ecografii și se poate ști exact data concepției, doar 5% dintre femeile însărcinate nasc exact în ziua calculată de calendarele de sarcină.

→ Deși noi la Desprecopii avem unul dintre cele mai complete și științifice calculatoare ale datei nașterii, e bine de știut că există detalii importante care pot influența cu câteva zile data nașterii puiului tău. Iată cum se calculează data probabilă a nașterii (DPN) și care sunt factorii care pot influența acest rezultat.

- veti citi:
Data nașterii - de ce NU este intotdeauna cu cea calculată

Calculul medicului ginecolog
Dacă este prima ta sarcină
Nașterea înainte de termen
Sarcina peste termen
Calculator sarcina sau calculatorul DPNului
Calculator avansat de sarcină | data probabilă a nașterii
Calculator de sarcina, varianta tabelului chinezesc
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculator de sarcina pe saptamani
Alte calculatoare de sarcina
Sarcina pe saptamani, varianta fructului
Sarcina pe zile
Sarcina pe saptamani in imagini
Tot despre dezvoltarea sarcinii:
Ghidul sarcinii

Data nașterii - de ce NU este intotdeauna cu cea calculată

Deși sarcina durează 40 de saptamani, mai precis 280 de zile (aici ai Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani cu informatii si video-uri unice) cine știe sau poate garanta cu exactitate - in ce zi anume se va naște bebelușul?

Ei bine, desi se fac masurari la ecografii, sau se știe exact data conceptiei... doar 5% dintre femeile insărcinate nasc exact atunci cand le spun calculele si calendarele de naștere. Deși noi la Desprecopii avem cel mai complet si stiintific calculator al datei nasterii - e bine de știut ca există niște detalii importante care pot influența cu cateva zile data nașterii puiului tau...

Calculul medicului ginecolog

Când va calcula data nașterii (DPN), medicul ginecolog va porni de la prima zi a ultimei tale menstruații la care va adăuga 280 de zile (echivalentul a 40 de saptamani). Această metodă presupune că ciclul tău menstrual este de 28 de zile. Asadar, un ciclu menstrual mai lung sau mai scurt, poate modifica data preconizata a nasterii (DPN).

In primul trimestru de sarcină, o ecografie cu ultrasunet (sonograma) va fi de mare importanta in calculul datei preconizate a nasterii. Cu ajutorul ei, medicul poate măsura lungimea fătului și dimensiunea sacului gestațional. Dacă aceste masurători nu se potrivesc cu calculele făcute, data nașterii bebelușului va suferi modificări.

Dacă este prima ta sarcină

Daca esti insarcinata pentru prima dată, un factor de influentă este si istoricul sarcinii mamei tale. Dacă mama ta a născut cu o săptamană intarziere față de calculul initial - sunt sanse foarte mari ca si bebelusul tău să vină cu aceeasi intarziere.

Nașterea înainte de termen

11% dintre femei nasc prematu, adica inante de implinirea a 37 de saptamani de sarcina. Aceste nasteri sunt precipitate de cauze interne sau externe. Nasterile premature pot fi consecinta unui uter infantul, a unei infectii vaginale bacteriene, a presiunii arteriale crescute sau a greutatii inadecvata a bebelusului pentru varsta sarcinii.

Sarcina peste termen

Studiile recente evindentiază ca tot mai multe femei de rasă caucaziană tind sa poarte sarcinile peste termen. Cauzele ramân un mister - dar un indiciu pare să fie sexul bebelusului. De pildă, se pare că bebelusii băietei sunt cei care nu prea se grăbesc ...Si acum iată cel mai corect calculator al datei preconizate a nașterii ... insă nu uita că intotdeuna există si mici detalii care pot apărea pe parcurs...

Calculator sarcina sau calculatorul DPNului

1. Alegeti data ultimului ciclu menstrual(prima zi)

   

2. Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

(la majoritatea femeilor este 28 zile dar poate fi intre 22 si 45 zile)

3. Introduceti o valoare pentru Ovulatie

la majoritatea femeilor este cu 14 zile inainte de prima zi a ciclului menstrual dar poate fi intre 9 si 16 zile)

Calculator avansat de sarcină | data probabilă a nașterii

Acesta este calculatorul avansat si mult mai exact (mai precis) pentru a determina data probabila a nasterii. Calculatorul Mittendorf-Williams este considerat cel mai precis calculator de calculare a varstei sarcinii si a datei in care se astepteapa nasterea. Acest calculator nu indica si sexul copilului.

Calculator de sarcina - varianta tabelului chinezesc

Cum folositi tabelul:

Tabelul chinezesc (Varianta tabelului lui Naegele) cuprinde 24 randuri - iar linia desparte seturi de cite doua linii. Cautati in primul rand data primei zile a ultimei menstruatii - si exact sub acea data - veti gasi data prognozata a nasterii.

calculator sarcina

Calculator de sarcina pe saptamani / tabelul sarcinii

Daca doresti sa iti urmaresti sarcina - in functie de dezvoltarea pe saptamani - iti oferim calendarul dezvoltarii sarcinii pe saptamani.

Trimestrul 1 de sarcina

Saptamana 1 sarcina
Saptamana 2 de sarcina
Saptamana 3 de sarcina
Saptamana 4 de sarcina
Saptamana 5 de sarcina
Saptamana 6 de sarcina
Saptamana 7 de sarcina
Saptamana 8 de sarcina
Saptamana 9 de sarcina
Saptamana 10 de sarcina
Saptamana 11 de sarcina
Saptamana 12 de sarcina
Saptamana 13 de sarcina

Trimestrul 2 de sarcina

Saptamana 14 de sarcina
Saptamana 15 de sarcina
Saptamana 16 de sarcina
Saptamana 17 de sarcina
Saptamana 18 de sarcina
Saptamana 19 de sarcina
Saptamana 20 de sarcina
Saptamana 21 de sarcina
Saptamana 22 de sarcina
Saptamana 23 de sarcina
Saptamana 24 de sarcina
Saptamana 25 de sarcina
Saptamana 26 de sarcina

Trimestrul 3 de sarcina

Saptamana 27 de sarcina
Saptamana 28 de sarcina
Saptamana 29 de sarcina
Saptamana 30 de sarcina
Saptamana 31 de sarcina
Saptamana 32 de sarcina
Saptamana 33 de sarcina
Saptamana 34 de sarcina
Saptamana 35 de sarcina
Saptamana 36 de sarcina
Saptamana 37 de sarcina
Saptamana 38 de sarcina
Saptamana 39 de sarcina
Saptamana 40 de sarcina


Alte calculatoare de sarcina

Sarcina pe zile

Daca vrei sa citesti in fiecare zi cum se schimba corpul tau si cum creste comoara mult asteptata, iti oferim o lectura mai mult decat interesanta. Este un jurnal de sarcina pe care il tin colectig gravidutele de la Desprecopii. Citeste deci sarcina pe zile de la Jurnal de Sarcina.

Poti si tu sa scrii, zilnic, despre cum creste burtica, despre starile prin care treci si despre emotia ce creste odata cu apropierea zilei cele mari: ziua nasterii. In plus, daca scrii, poti castiga si cadouri de la Jurnal de Sarcina. Citeste aici: Jurnal de sarcina

Sarcina pe saptamani in imagini si video in fiecare saptamana de sarcina

Sarcina este un eveniment foarte fericit in viata unei femei. Si, noi mamicile de la Desprecopii, credem ca e si o dovada de frumusete pura. Sarcina pe saptamani este o calatorie de 40 de saptamani spre nasterea unei mame odata cu nasterea copilului sau. O mai numim si Odiseea Sarcinii, pentru ca ea este o calatorie in 40 de saptamani speciale in care sarcina evolueaza si merge inainte, ca intr-o calatorie, evolutie care poate fi urmarita pe saptamani.

Nu uitati sa admirati Albumul Gravidelor, Miss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete. Nu rata sansa de a face poze cu burtica ta in timpul Odiseei Sarcinii. Trimite pozele la adresa burtici@desprecopii.com si le vom adauga acestui album.

Sarcina pe trimestre

Trimestrul 1  de sarcina
Teste si analize de sarcina care se fac in trimestrul 1: ghid complet
Trimestrul 2 de sarcina
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 2: ghid complet
Trimestrul 3 de sarcina
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 3: ghid complet

Scrie un jurnal de sarcina si vei primi Geanta Bebelusului

Chiar daca nu ai tinut niciodata un blog - acum e timpul sa o faci pentru ca prin aceasta calatorie - Odisee a Sarcinii - nu poti trece fara a incerca sa pastrezi ganduri si sentimente unice. Cand le vei citi mai tarziu, va fi o incantare. Iti vei aduce aminte de emotiile inaintea testelor de sarcina, de greturi, de hormonii de sarcina, de cadourile primite, de eforturile tale de a gasi un nume frumos si norocos pentru copilasul tau, de rrica de nastere si despre cat de mult ti-ai dorit sa iti tii bebelusul in brate.  Desprecopii iti ofera platforma gratis pentru blogul tau - si, in plus, scriind pe acest blog, vei primi frumoasa Geanta  a Bebelusului.  
Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net.. Cum iti faci cont? Este simplu si gratuit. Apasa aici sa-ti deschizi cont!

Alte calculatoare de sarcina

Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie/sarcina. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii    

Desprecopii.com Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII