Afla cum sa protejezi viata copilului tau! Bebe in siguranta

Afla cum sa protejezi viata copilului tau! Bebe in siguranta

Afla cum sa protejezi viata copilului tau! Bebe in siguranta

Știați că atunci când vorbim despre mortalitatea în rândul copiilor, România este țara cu cele mai multe astfel de cazuri din Uniunea Europeană?


De aceea, Asociația de Pediatrie și Consultanta in Alăptare propune o serie de evenimente intitulate „Bebe în siguranță”, în cadrul cărora să vină în întâmpinarea viitorilor și proaspeților părinți prin oferirea de informatii corecte si soluții concrete pentru protejarea vieții copiilor lor.

Ca părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. Însă cum poți să te asiguri că îi oferi și siguranța de care are nevoie?

Tu știi care este:

 impactul alăptării asupra sănătății – de ce este esențială alăptarea, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă?
 legătură dintre Sindromul Morții Subite la bebeluși și poziția lor de somn? Care sunt elementele de siguranță cu privire la somnul bebelușului?
 cel mai sigur mod de a-ți purta bebelușul?
 poziția corectă a bebelușului în scaun atunci când călătorim?
 legătură dintre starea de sănătate a mamei și siguranța bebelușului?

Dacă întrebările de mai sus te-au pus pe gânduri, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare te așteaptă miercuri, 19 iunie, în incinta centrului comercial Park Lake la un eveniment prin care ne propunem să îți oferim cât mai multe informații corecte și de calitate legate de siguranța bebelușului tău. Doar informându-te corect poți face cele mai bune alegeri pentru copilul tău!

Mai multe informatii despre eveniment si inscriere AICI

Principalele teme abordate vor fi:

Impactul alăptării asupra sănătății – care sunt beneficiile alăptării asupra sănătății copilului, dar și a mamei? Cum ne asiguram ca bebe este hranit eficient?
Elemente de siguranță cu privire la somnul bebelușului – cum putem preveni riscul de sufocare în timpul somnului, ce este Sindromul Morții Subite la copii și cum poate fi prevenit?
Elemente de siguranță în sistemul de purtare – ce este un sistem de purtare ergonomic, care este poziția de purtare corectă și cum putem evita sufocarea bebelușului?
Elemente de siguranță auto – ce tip de scaun alegem si cum fixam corect copilul in scaun dar si scaunul in masina?
Sănătatea proaspetilor parinti – despre frica, anxietate si multitudinea de sentimente care apar odata cu venerea copilului. Cand sunt normale, cum le facem fata si cand cautam ajutor.

Prezente, ca întotdeauna, pentru a vă aduce informații de actualitate, validate științific, dar și pentru a vă împărtăși din propria experiență de părinte , vor fi membrele Asociației:

dr. Roxana Hristianovici, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în Alaptre Certificat IBCLC, Consultant in Babywearing;
Mara Popescu, mamă a patru copii, Educator prenatal Lamaze, Doula, Consultant de Babywearing, Consultant în Alăptare Certificat IBCLC
dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în lactație Certificat Internațional IBCLC.

Invitati speciali ai conferintei:

Elena Munteanu – Bloger Sebababy.ro
Maria Apetrii - specialist in siguranta auto
Dr. Ana Elena Martiniuc – psiholog, medic ginecolog

Ne propunem, astfel să creștem conștientizarea în rândul părinților asupra unor aspecte esențiale ce țin de sanatatea si siguranța copiilor și să contribuim la reducerea și prevenția cazurilor de mortalitate infantilă cauzate de infecții, a Sindromului Morții Subite a Bebelușului, a vătămărilor grave cauzate copilului în urmă incidentelor auto, a sufocării bebelușului. Vom atinge și subiecte ce țin de prevenirea suicidului, abandonului, neglijenței și a pruncuciderii.

Evenimentul va avea loc miercuri, 19 iunie, orele 18-20, în incinta centrului comercial ParkLake, zona main square, iar participarea este gratuită. Mai multe informatii despre eveniment si inscriere AICI

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️