Luna 4 de sarcină: încep mișcarile bebelusului și iată de ce ii poți cânta deja
Pană la sfarsitul lunii a patra de sarcină (de la săptamana 14 pană la săptamana 17 inclusiv), bebelusul are o lungime de aproximativ șase centimetri - dimensiunea unei portocale. Bebe incepe să facă primele miscari in timp ce incetul cu incetul, incepe să auda deci îi poți canta primele cantecele...
→ Iată care sunt săptămanile din a patra lună de sarcină, ce se intamplă cu tine și cu bebe și la ce trebuie să ai grijă.
- veti citi:
A patra lună de sarcină
Ce se întâmplă cu bebelușul în luna 4 de sarcină
Ce se întâmplă cu corpul tău în a patra lună de sarcină
Ce trebuie să știi în a patra lună a sarcinii
Primul test screening al sarcinii
50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici
Sarcina pe luni, așa evoluează
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie să stii despre sarcină
A patra lună de sarcină
Bine ai venit în al doilea trimestru de sarcina!
Acum că esti în cea de-a patra lună de sarcină, probabil că te simți mai energică. Chiar și mai bine, acum că ai trecut de primul trimestru, riscul de a pierde sarcina (avort spontan) a scăzut considerabil.
Să explorăm ce se întâmplă cu copilul și corpul tau - și câteva lucruri pe care trebuie să le stii înainte - în a patra lună de sarcina.
sarcina in lunile 4-6 - cat de mare e burtica in aceste luni de sarcina
Urmareste in detaliu, a 4-a luna de sarcină - saptămană de săptămana, pentru a vedea cum se simte graviduta si cum se dezvolta fătul.
Ce se întâmplă cu bebelușul în luna 4 de sarcină
Până la sfârșitul lunii a patra de sarcina, bebelusul are o lungime de aproximativ șase centimetri - dimensiunea unei portocale.
Oasele sale încep să se dezvolte, deși pielea lui este încă subțire și translucidă. Corpul fătului este acoperit cu părul fin de pufos numit lanugo care va rămâne pe el pentru cea mai mare parte a sarcinii. De asemenea, ncepe sa ii cresca părul pe cap, precum și sprâncenele și genele de ochi.
Urechile sale externe se dezvoltă. În interiorul urechii sale, oasele mici încep să se fixeze și s-ar putea să inceapa sa audă niște sunete.
Ce se întâmplă cu corpul tău în a patra lună de sarcină
Veștile bune sunt ca al doilea trimestru este adesea cel mai simplu. Nu degeaba i se mai spune trimestrul de miere al sarcinii. Incetul cu incetul, greturile de dimineata dispar si probabil ca nu te mai simti asa de obosita ca inainte. Desi sarcina incepe sa se vada, nu este inca asa de mare (balena) si inca te poti misca bine.
Spre sfârșitul lunii a 4-a de sarcină, poti sa te incepi sa te astepti ca bebelusul sa inceapa ca miste. Miscarile sale pot fi subtile la început - ca o a anume falfaire în interiorul abdomenului sau ca niște bule mici de gaz. Primele miscări ale lui bebe in burtică te pot lua prin surprindere...O gravidută de la Desprecopii povesteste cum a simtit primele miscări ale bebelusului din burtică.
Știri care nu sunt așa de bune: Datorită unei creșteri a estrogenului, poti observa ca tenul se mai inchide. Multe femei au o pigmentare pe obraji, pe frunte și pe podul nasului tău. Poti utiliza crema de protecție solară pentru a împiedica razele UVA / UVB să provoace hiper-pigmentarea.
Estrogenul este, de asemenea, de vină pentru umflarea membranelor din nas, cauzând congestie sau sângerări nazale. Din păcate, unele femei prezintă, de asemenea, vene varicoase sau hemoroizi în timpul celei de-a patra luni de sarcină. Luați în considerare investiția într-o cremă antihemoroizi - pe care o puteti folosi eventual si dupa nastere.
► Citeste detalii importante aici Activitatea fetală in sarcină: cand vei simți mișcările bebelușului, cat de des și cand ne putem ingrijora
Ce trebuie să știi în a patra lună a sarcinii
O alimentatie echilibrata, si suplimentarea cu vitamine prenatale e importanta. Proteinele sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea fatului, asa ca incearca sa mananci o multime de alimente varainte, impreuna cu cereale integrale, fructe si legume.
Vizitele medicului se vor concentra pe asigurarea faptului că bebelușul crește în mod normal și că sunteți sănătoși. Medicul va face mai multe măsurători, va asculta inima copilului și poate face o ecografie cu ultrasunete. Dacă fatul are risc de a avea malformații congenitale, medicul poate cere sa faci primul test prenatal - vezi informatiile de mai jos.
A patra lună de sarcină este un moment minunat pentru a începe să vorbești sau chiar să cânți copilul, de vreme ce urechile sale se dezvoltă si incepe sa auda...
Primul test screening al sarcinii
In general, la 12 saptamani de sarcina se efectueaza un test de screening (Screening-ul translucentei nucale) pentru a ajuta la detectarea riscului unei eventuale anomalii cromozomiala, cum ar fi sindromul Down.
Un test screening este fie o ecografie cu ultasunete, fie o analiza de sange, fie o combinatie a ambelor proceduri. Daca rezultatele acestor teste de screening revin ca "risc ridicat", se vor face mai multe teste, cum ar fi testul de vilus corionicsau amniocenteza. Dar acestea nu sunt fara riscuri si implica proceduri invazive in care se iau si se testeaza tesuturi din placenta sau lichidul din jurul copilului.
Cu toate acestea, testarea prenatala neinvaziva (NIPT) este acum disponibila si in Romania. Cel mai frecvent cunoscut sub numele de testul Harmony, deci iata tot ce trebuie sa stiti despre el.
Urmareste-ti sarcina cu ajutorul aplicatiei mobile Odiseea Sarcinii, pe care o vei gasi in varianta de Android sau Apple - vezi detaliile care urmeaza.
Sarcina pe luni, așa evoluează
Luna 4 de sarcină (suntem aici)
50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici
Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.
► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie să stii despre sarcină
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)
❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII