Luna 9 de sarcină: bebelușul și balena se pregătesc de marea intalnire

Luna 9 de sarcina: bebelusul si balena se pregasc de marea intalnire

Luna 9 de sarcină: bebelușul și balena se pregătesc de marea intalnire

Luna a 9-a de sarcină, pe care o mai putem numi si luna balenei, este luna in care cei doi protagonisti, mami si bebelusul - se pregatesc de marea intalnire.

Iată detalii despre cum se dezvoltă bebelusul in luna 9 de sarcina, ce se intamplă cu corpul gravidei și cum se pregatește de declanșarea travaliului - plus semne care anunța ca nașterea este pe aproape...

- veti citi:
A noua lună de sarcină
Ce se întâmplă cu bebelușul în luna 9 de sarcină
Ce se întâmplă cu corpul tău în luna 9 de sarcină
Pregatirea cuibului
Ce trebuie să știi în a noua lună de sarcină
Știi că nasterea e aproape când:
Când sarcina durează mai mult de 40 de saptămani, sau despre sarcina peste termen
Bagajul pentru maternitate e pregatit?
Travaliul de la A la Z: ghid complet

A noua lună de sarcină

Deși se spune că sarcina are nouă luni, un bebeluș la termen complet are de fapt 38-40 de săptămâni - mai aproape de zece luni.  Luna a 9-a de sarcina, pe care o mai putem numi si luna balenei este luna in care cei doi protagonosti, mami si bebelusul se pregatesc de marea intalnire - si totul se intampla destul de repede acum. (de asta am scris, si te invitam sa citesti  Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simti ca o balena. )

Să vedem insa ce se întâmplă cu copilul și corpul tau - și câteva lucruri esentiale pe care trebuie să le stii înainte - în luna 9-a de sarcină.


sarcina in lunile 7-9  - cat de mare e burtica in aceste luni de sarcina

Urmareste in detaliu, a 9-a luna de sarcină, săptamana de săptamană, pentru a vedea cum se simte graviduța și cum se dezvoltă fatul.

saptamana 36 de sarcina

saptamana 37 de sarcina

saptamana 38 de sarcina

saptamana 39 de sarcina

saptamana 40 de sarcina

Ce se întâmplă cu bebelușul în luna 9 de sarcină

Copilul tău este acum complet format și se pregătește pentru viață în afara uterului tau. Si acum aceasta luna, bebe câștigă în greutate și creierul sau continuă să crească și să se dezvolte. Cu excepția craniului - care rămâne moale, astfel încât să poată trece prin canalul de naștere - oasele copilului s-au întărit.

Reflexele bebelusului sunt acum coordonate și poate clipi, apuca și întoarce capul. Acum există mai puțin vernix pe corpul sau, iar lanugo-ul a dispărut complet complet. Este posibil ca bebe tău să fi „coborat” - ceea ce înseamnă că stă mai jos în pelvis.

Pe măsură ce te apropii de sfârșitul celui de-al treilea trimestru, bebe are probabil în jur de 50-51 de centimetri și cântărește între 2,6 si 3,6 kilograme.

Copilul tau este aproape gata să se nască. Iti dai seama ce veste grozava este asta?

luna 9  de sarcina

Ce se întâmplă cu corpul tău în luna 9 de sarcină

In luna 9 de sarcina, este adevatat ca totul pare o corvoadă acum - de la ridicarea de pe un scaun până la încercarea de a dormi noaptea. Te-ai cam saturat sa fii gravida, nu-i asa? Acum e util sa citesti 7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina

Scurgerile vaginale sunt acum mai intense si pot fi amestecat cu dungi roz sau maro - în special după un act sexual (daca mai ai chef de asa ceva) sau un examen pelvin. Sânii tăi devin din ce în ce mai plini și din ei se pot scurge primele picaturi de colostru. Contractiile Braxton Hicks pot fi frecvente, desi neregulate si uneori dureroase. Citeste Contractiile care anunta inceperea nasterii: cum se monitorizeaza

Unele femei raportează de asemenea că au visuri ciudate în ultimele câteva săptămâni de sarcină. Cat despre kilogramele in plus, probabil că acum ai acumulat între 11 și 15 de kilograme in plus...

Pregătirea cuibului

În ultimele zile ale sarcinii, s-ar putea să ai un sentiment ciudat - care se numeste pregatirea cuibului. Adesea, asta înseamnă că ai brusc multă energie și simți o puternică de a face curat si pregati casa pentru venirea bebelusului acasa. Este în regulă, dar nu exagerați!


- sentimentul de cuib - Via: Life As We Know It

Ce trebuie să știi în a noua lună de sarcină

Si in a 9-a luna de sarcina, mâncarea sănătoasă și hidratarea - sunt importante.

Medicul care iti urmareste sarcina iti va confirma intr-una din aceste zile ca bebelusul este poziționat cu capul în jos. Probabil că va face și un examen pelvian pentru a-ți verifica dilatarea colului uterin.

De acum, copilul tau poate veni oricând pe lume.

Știi că nasterea e aproape când:

Observi dungi sângeroase pe chiloti care indică eliberarea dopului de mucus
Esti preocupata de - pregatirea cuibului, asa cum am explicat mai sus
Ai o durere de spate constantă
Colul tău se subtiaza si se dilată
Apa se rupe Despre ruperea apei, poti citi pe larg mai multe detalii aici.
Contractiile tale sunt mai puternice, mai lungi si se apropie impreuna.

Probabil ca pana in aceste saptamani, ai citit mult despre semnele care anuntă declansarea travaliului. Dacă nu, acum e timpul să iti faci lectiile. Citeste toate detaliile importante aici 10 semne ale travaliului - invata sa le recunosti

Când sarcina durează mai mult de 40 de saptămani, sau despre sarcina peste termen

Toate ghidurile despre sarcina - se refera la durata sarcinii a fi de 40 de saptamani. Insa femeile insarcinate trebuie sa stie ca data reala a nasterii copilului coincide foarte rar cu data preconizata a nasterii... aceasta fiind mai devreme sau mai tarziu de acea zi.

Chiar daca Odiseea Sarcinii are 40 de saptamani... e bine sa stii ca sarcina poate dura un pic mai mult sau mai putin ...daca bebelusul inca nu se grabeste sa vina la intalnire... citeste Cand sarcina dureaza mai mult de 40 de saptamani

Bagajul pentru maternitate e pregatit?

Din aceasta luna e bine sa aveti pregatit bagajul pentru maternitate.  Bagajul pentru maternitate - sau geanta pentru maternitate trebuie sa fie pregatita si pusa langa usa - cu cateva saptamani inainte de ziua planificata a nasterii. Taticul trebuie si el sa stie unde e bagajul pentru ca in ziua Z sa il insface cu curaj....si sa iesiti pe usa catre marea intalnire.

Iata ce ar trebui sa contina bagajul pentru maternitate. Plus liste utile de verificat ca nu ai uitat nimic esential :)

Frica de a naște inainte de a ajunge la spital: o frică a multor graviduțe - iată ce e de facut

Frica de a avea contractii si de a naste inainte de a ajunge la spital este o frica a multor gravidute. Evident, nimeni nu vrea sa fie surprinsa de inceperea travaliului intr-un moment in care pare imposibil de ajuns de urgenta la spital.
Iata 6 sfaturi importante de retinut cand ai impresia ca nu mai ai timp sa ajungi la spital si bebe vrea sa se nasca neaparat.

De citit 3 Rugaciuni pentru momentul nasterii copilului tau

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului. Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Iata aici Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Vei naste in curand? Trimite povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele ale nasterii.   Daca povestea nasterii tale va fi publicata, iti vom trimite gratuit - o Geanta Bebelusului.

Forumul despre nașteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Holostencu dorina
    Holostencu dorinatrimis la 6/9/2023

    Burtica la 38 saptamâni

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII