In ce săptămană de sarcină sunt? Iată cum calculează medicii săptămânile de sarcină

In ce saptamana de sarcina esti conform calculului medicului

In ce saptamana de sarcina esti conform calculului medicului

  • Ajutati-ma să inteleg in ce săptămana de sarcină sunt. Pentru că nu inteleg. Eu credeam că sunt in săptamana 8 de sarcină iar medicul imi spune ca sunt in săptamana 10 - o intrebare frecventa de la sectiunea de Intrebari ale Comunitatii Desprecopii.

    Iată cum se calculează săptămanile de sarcină.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
7 calculatoare de sarcină utile fiecarei femei insărcinate
Cât durează sarcina: in zile, săptămani, luni și trimestre și cum poti calcula cel mai bine data nașterii
Ce simte bebelusul in burtica
Socializeaza cu alte mamici ca tine
Forumul Odiseea sarcinii

In ce săptămană de sarcină sunt?

Ajutati-ma sa inteleg in ce săptămana de sarcina sunt. Pentru ca nu inteleg. Eu credeam ca sunt in saptamana 8 de sarcina iar medicul imi spune ca sunt in saptamana 10. - iata o intrebare frecventa de la sectiunea de Intrebari ale Comunitatii Desprecopii.

Despre calculul sarcinii - iată o clarificare de la un medic ginecolog:

Medicii calculeaza o sarcina incepand cu prima zi a ultimei menstruații. Apoi adauga 40 de săptămâni. Aceasta este considerata perioada completa a sarcinii

Asta înseamnă că număram primele două săptămâni înainte de a rămâne însărcinată. Vă întrebați de ce nu incepem numărarea din ziua concepției? Este greu să spunem exact când a fost asta. Cea mai bună estimare este perioada ovulației, și anume în jurul celei de-a 14-a zi a ultimului ciclu menstrual.

Asta ar însemna că, atunci când spuneți că aveți "4 săptămâni de sarcină", copilul are de fapt, doar 2 săptămâni. Perioada de după concepție este uneori numită "vârsta gestațională". Deci, când aveți 8 săptămâni, vârsta gestațională a bebelușului este de 6 săptămâni. Dacă nu aveți încă o dată preconizată a nașterii, verificați cu ajutorul calculatorului nostru.

Deci, când le veți spune celor apropiați în ce "săptămâna de sarcina va aflați", gânditi-va la asta: Când împliniți un an, tocmai ați încheiat primul an și ați intrat în al doilea. Deci, când împliniți opt săptămâni, veți începe săptămâna a noua.

Cât durează sarcina: in zile, săptămani, luni și trimestre și cum poti calcula cel mai bine data nașterii

Durata sarcinii, cu cele 40 de săptamani sau 280 de zile, sau perioada de graviditate - se poate imparti in trei trimestre de sarcină.

Iată răspunsuri la neclaritățile pe care le pot avea graviduțele la primul copil: tot ce trebuie să știi despre cât durează sarcina, durata  perioadei de graviditate și cum poti măsura sarcina in ore, zile, săptamani, luni și trimestre de sarcină. Afla cum poți calcula cel mai bine data nașterii bebelușului - cu cel mai precis calculator de sarcină.

7 calculatoare de sarcină utile fiecarei femei insărcinate

Calculatoarele de sarcina sunt instrumente foarte utile femeilor insarcinate. Fie ca vor sa afle cu siguranta care este data planificata a nasterii bebelusului, fie ca sunt interesate de evolutia bebelusului din burtica, de alimentele sanatoase care asigura nutritia in timpul sarcinii  fie ca ofera niste pronosticuri haioase despre sexul bebelusului sau culoare ochilor sai - bazate pe calcule genetice. In plus, este extrem de util sa stii cate kilograme ai putea acumula in timpul sarcinii. Iata 7 calculatoare de sarcina utile fiecarei femei insarcinate.

Ce simte bebelusul in burtica:

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului 
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
 
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
 
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
 
Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii
  
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Primele batai de inima ale bebelusului din burtica


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Toate drepturile rezervate (c) 2019

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: In ce saptamana de sarcina esti conform calculului medicului.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII