Avantajele și dezavantajele unei familii numeroase

Avantajele si dezavantajele unei familii numeroase

Avantajele si dezavantajele unei familii numeroase

  • Vrei sa ai mai mult de 2 copii? Sau chiar mai multi? Astăzi, majoritatea familiilor înseamnă 1 sau 2 copii, cel mult. Ei bine, a avea mai multi copii inseamna mai multa dragoste dar si mai multe griji si responsabilitate. 


    O familie mare are multe avantaje (dar și dezavantaje) - si in continuare le vom discuta pe larg.


    Citeste mai departe...

- veți citi:
Familie mare
1. Obișnuința
2. Multă distracție
3. Întotdeauna un babysitter
4. Niciodată casa goală
5. Transmiterea generațiilor
6. Joaca împreună
7. Mulți nepoți
8. Sprijin pentru bătrânețe
Dezavantajele unei familii mari
O familie mare sau nu?

Familie mare

A devenit obișnuință ca majoritatea familiilor să aibă 1 sau 2 copii. Unii părinți sunt chiar întrebați uneori dacă al treilea a fost "un accident". O familie cu trei copii este deja peste obisnuinta în România, și Europa zilelor noastre. Dar poate că pentru dvs., ca părinte, o familie mare înseamnă o mare distracție.

Iată care sunt avantajele și dezavantajele unei familii mari. Care dintre acestea este mai important, și dacă sunteți gata pentru alt copil, este, desigur, o chestiune foarte personală.

1. Obișnuința

Vă amintiți cât de tensionată a fost prima dumneavoastră sarcina și perioadă postpartum? La al doilea copil este de obicei mult mai ușor. Cu cât mai mulți copii, cu atât mai multă experiență. În al treilea rând, acum sunteți expertă în îngrijirea copiilor. Dacă copilul are o boală, știți imediat ce să faceți. Asta înseamna mai puțin stres și mai mult timp pentru a vă bucura de copilul dumneavoastră.

2. Multă distracție

O familie mare înseamnă multă distracție la domiciliu. Și nu vă veți plictisi niciodată. Copiii dvs., de asemenea, aduc acasă prieteni și prietene, iar ceva distractiv, interesant sau neașteptat se va întâmpla întotdeauna. Nu veți duce lipsă de divertisment în următorii douăzeci de ani.

3. Întotdeauna un babysitter

Nu trebuie să vă faceți griji că nu mai puteți ieși la restaurant. În cazul în care copii sunt destul de mari, pot avea grijă de cei mai mici. Deci ai întotdeauna un babysitter la îndemâna.

4. Niciodată casa goală

Când copiii dvs. cei mai mari părăsesc casa părintească, cei mai mici vor ramâne în continuare acasă. În acest fel vă puteți obișnui încetișor cu o casă din ce în ce mai goală. Și poate că nepoții le vor lua locul atunci când cel mai tânar va părăși casa în cele din urmă. În acest fel, sentimentul de "cuib gol" nu are nici o șansă.

5. Transmiterea generațiilor

Aveți o plăcere nesfârsită vizavi de lucrurile pe care le cumpărați pentru copiii dvs. Leagănul, pătuțul, scaunele auto, îmbracamintea și jucăriile: oricând, următorul copil le poate folosi.

6. Joaca împreună

Este dovedit: odată ce copiii cresc, părinții unei familii numeroase au câteodata mai mult timp pentru ei însisi, decât cei cu un copil. Frații și surorile se distrează și se ajută reciproc. Întotdeauna există cineva care să se joace cu un frate mai mic, sau care să poată lega șireturile celor mici.

7. Mulți nepoți

Mulți copii înseamna de obicei mulți nepoți. Dacă vă place deja cu familia de cinci, șase sau șapte, gândiți-vă cum va arăta masa la Crăciun când vin și nepoții. Citeste si Mai multi copii inseamna mai multe bucurii

8. Sprijin pentru bătrânețe

Un mare avantaj al copiilor numeroși este că aceștia o să se gândească mai târziu la dvs. când sunteți în vârstă. Ei pot împărti eventualele sarcini de îngrijire de care veți avea eventual nevoie, și întotdeauna va fi cineva care vine să vă viziteze în weekend. Mai ales dacă există și nepoți, socializarea continuă pe tot parcursul vieții.

Dezavantajele unei familii mari

Pentru majoritatea oamenilor, costul unei familii mari va fi cel mai mare dezavantaj. Aveți nevoie de o casă spațioasă și o mașină mare, iar toată lumea are nevoie de mâncare, sport, pantofi noi, vacanță ... Luați în considerare în avans modul în care veți aborda financiar costurile unei familii atât de mari.

Pe lânga mulți bani, o familie mare costă și mult timp. Cu siguranță, dacă aveți mai mulți copii mici, aceasta poate fi o provocare. Toți trebuie hrăniți, spălați, îmbrăcati și duși la școală. Odată ce cresc în vârstă, puteți împărti sarcinile de acasă. Asta înseamnă puțin mai mult timp pentru dvs. Totuși, următoarea regulă se aplică: cu cât aveți mai mulți copii, cu atât trebuie să planificați mai mult.

O familie mare sau nu?

Dacă doriți sau nu o familie numeroasă este în întregime alegerea dvs. Dacă este cea mai mare dorința a dvs, dezavantajele legate de aspectele financiare sau de transport nu sunt incluse. Nu vă lăsăți influențați de ce gândesc ceilalți, ci faceți alegeri în care să credeți. Indiferent dacă sunteți sau nu gata pentru alt copil, depinde în întregime de dvs. și de partenerul dvs..

Familia disfuncțională - 8 caracteristici care o definesc

Orice familie este compusa, in mod ideal, de acei oameni dragi care te iubesc neconditionat, pe care te poţi baza în timpul unor perioade dificile și cu care poţi avea dezacorduri deschise fără a te simţi atacat sau judecat. La sfârșitul zilei, aceştia sunt oamenii pe care te poți baza și despre care știi că se vor iubi întotdeauna în vremuri mai grele sau mai uşoare.

Există insă si un altfel de familie - asa numită familie disfuncțională. Cum rămâne cu acei care provin din astfel de familii? Sunt semnele unei familii disfunctionale clare și evidente, sau pot fi subtile și înșelătoare? Iata 8 caracteristici comune ale unei familii disfuncţionale: AICI

 

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Avantajele si dezavantajele unei familii numeroase.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Familia Verde

Familia Verde

Vrem sa ne aparam familia de asediul poluarii, si chimicalelor. Iubim natura si vrem sa traim cat mai natural putem. Pentru mai mult verde.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII