Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor - iata de ce un copil fericit e pregatit de joaca creativa

Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor

Pofta de joaca si stimularea creativitatii copiilor - iata de ce un copil fericit e pregatit de joaca creativa

Pe scurt

  • Generația Alpha reprezintă copiii născuți din 2010 până în 2025. Sunt prima generație născută în întregime în secolul XXI și sunt cunoscuți, de asemenea, sub denumirea de iGeneration.

     

    Povestindu-va doar puțin din perspectiva unei mămici în cauză, generația Alpha folosește smartphone-uri și tablete în mod natural. Acești copii s-au născut având iPhone-uri, iPad-uri și o multitudine de aplicații. Ei nu știu și nu își pot imagina viața fără acestea.

    În același timp, nu le este nici frică de tehnologie sau de atingerea butoanelor pentru a afla cum funcționează, așa cum îmi era mie: "Oare dacă ating butonul acela... voi strica ceva!?"

     

- veți citi:
Copiii din generația Alpha sunt mai puțin capabili să acorde atenție
Activități de învățare prin joacă pentru a dezvolta autonomia micuțului tău
O gustare sănătoasă = un copil fericit și pregătit pentru joacă
Copiii învață cu ajutorul pieselor de LEGO®
Câștigă premii pentru pofta de joacă!

Copiii nascuti dupa 2010 - copiii generatiei Alpha

Copiii din generația Alpha vor  beneficia de progresele tehnologice care schimbă educația. Școlile, părinții, educatorii și instituțiile de învățământ vor considera dificil să facă față cerințelor copiilor Alpha, dacă nu se actualizează și adoptă o nouă abordare a educației.

Pentru copiii Alpha, cunoștințele sunt dobândite prin a face și a experimenta. Școlile și părinții vor trebui să ofere un mediu care să îmbunătățească acest tip de învățare. Observându-mi copilul, pot confirma acest lucru: el învață prin a face lucrurile, nu neapărat prin a pune întrebări. Este o diferență uriașă între generații, iar noi trebuie să ne adaptăm și chiar să învățăm de la ei anumite aspecte, cum ar fi această curiozitate pură de care dau dovadă constant și dorința de a afla cât mai multe căutând și cercetând singuri.

Copiii din generația Alpha sunt mai puțin capabili să acorde atenție

Cu toate acestea, copiii care aparțin generației Alpha se plictisesc foarte repede. Acest lucru se datorează faptului că sunt obișnuiți să "răsfoiască" între ecrane și ferestre, și să scaneze rapid informațiile pentru a găsi ceea ce caută. Acest lucru le reduce capacitatea de a acorda atenție. 

"Imaginația este mai importantă decât cunoașterea”, a spus Einstein. De fapt, imaginația nu este doar un instrument uimitor, ci garantează și faptul că copilul nu va rămâne niciodată fără idei și resurse.

Libertate!

Creativitatea permite copiilor (și adulților) să se confrunte cu noi realități cu încredere. De fapt, imaginația îi ajută pe copii să găsească soluții ingenioase pentru probleme și, mai ales, le oferă libertatea de a alege între normalitate sau de a inventa ceva complet nou și original.

Oferă-i copilului tău libertatea de a experimenta propria creativitate în diferite moduri (muzică, arte, poezie, sport etc.). Nu uita, atunci când desenezi cu copilul, să nu-i spuni ce să facă. Lasă-l să-și exploreze propriile gusturi și inspirații. Opera de artă a copilului poate părea extrem de experimentală, dar va reflecta modul în care vede lucrurile!

Să ne jucăm!

Când un copil are idei noi care zboară constant în capul său, poți fi sigur că nu se va da bătut niciodată atunci când se va confrunta cu provocările vieții. Creativitatea nu se limitează la arte și meserii, ci este și un mod de a gândi, de a vedea viața și de a folosi resursele personale într-un mod neconvențional. Cu alte cuvinte, creativitatea este o parte din inteligența ta și face totul posibil!

Activități de învățare prin joacă pentru a dezvolta autonomia micuțului tău

Nu de puține ori am auzit cuvintele: "Mamiii, mă plictisesc!!!". Ei bine, și atunci ce fac? Evident, știu că plicitiseala este bună și adevărul este că îl las să se plictisească, DAR, uneori am nevoie și de câteva idei de activități care să îl scoată puțin din cotidian. Așa că facem ceva distractiv împreună, dar și educativ. Locul meu secret de unde îmi iau ideile este chiar Danonino.ro. Acolo vei găsi o multitudine de activități interesante pe care le poți face împreună cu copilul, începând de la rețete, planificatorul 'Înapoi la școală', jocuri simple de relaxare pentru preșcolari, vânătoarea de comori și nu numai. Lista continuă și este mult mai interesantă, iar copiii nu se vor plictisi, garantat! Ba din contră, vor dori să faceți împreună si mai multe activități distractive.

O gustare sănătoasă = un copil fericit și pregătit pentru joacă

Joaca în parc, pauzele de la școală, o mică excursie sau o simplă plimbare, au nevoie de un singur lucru: o gustare rapidă și hrănitoare! Produsele Danonino - brânzică şi iaurt, toate cu piure de fructe, au un conținut semnificativ de nutrienți esențiali (proteine, calciu, vitamina D), importanți pentru creștere, fiind o opțiune recomandată pentru gustarea hrănitoare a celor mici. Copiii au nevoie în fiecare zi de o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. 

Umple 4 ore de joacă alături de noul Danonino „cel mai cel pentru ghiozdănel”, disponibil în magazine în trei variante delicioase, căpșuni, căpșuni-banane și vanilie, care vin în ambalaje de 70 grame! Gustoase și hrănitoare, iaurturile sunt imbogatite cu calciu și vitamina D, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor celor mici.

Încurajări!

Din fericire, creativitatea este o expertiză pe care oricine poate învăța să o dezvolte. Copiii trebuie încurajați și nu judecați. Când copilul tău creează un proiect individual, felicită-l pentru munca sa. De exemplu, poți agăța desenele sale pe perete (unora le place să transforme peretele într-un muzeu de artă!).

Stimulează imaginația copilului

Când citești o carte pentru copiii tăi, oprește-te la jumătatea drumului și întreabă-i cum își imaginează restul poveștii. Permite copiilor să se aventureze într-o lume imaginară. Poți face același lucru în timp ce vizionați un film, dar de cele mai multe ori, copiii preferă să discute filmul la final și să nu rupă ritmul poveștii.

Copiii învață cu ajutorul pieselor de LEGO®

Întrebați orice medic sau profesor și vă vor spune același lucru: copiii învață cel mai bine prin joc. Întrucât copiii din generația Alpha în special, sunt mai puțin capabili să acorde atenție si au mai puțină răbdare, jocul este cel mai bun mod de a le introduce în concepte individuale și sociale. Acesta este motivul pentru care LEGO® este un instrument de învățare atât de bun.

Cărămizile LEGO® implică curiozitatea naturală, învățându-i fără ca ei să-și dea seama. Pe măsură ce le ridică și își dau seama cum să le folosească, își folosesc toate simțurile. De asemenea, acestea introduc copiii în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) într-un mod în care pot relaționa cu ușurință și se pot bucura.

Rezultatul? Copiii rețin ce învață și sunt dornici să învețe mai multe, lăsând în același timp loc creativității să înflorească.

Cărămizile LEGO® sunt minunate pentru toate vârstele și nivelurile de învățare

LEGO® poate fi folosit la orice vârstă și în toate etapele de învățare. Sunt cărămizile mari, ideale pentru bebelușii de la 9 luni și mai mult, permițându-le să învețe în siguranță culorile, formele și numărarea. Apoi, există mai multe seturi tradiționale pentru copii mici și seturi avansate, cu o mulțime de piese minuscule, pentru copii mai mari, adolescenți și chiar adulți.

Desigur, copilul tău este atras de un ecran strălucitor, plin de culori, care răspunde atingerii. Și, fără îndoială, ți-ai dat seama că tableta sau telefonul poate captiva și ocupa în mod magic tot timpul în așteptarea la cabinetul medicului.

Dar copiii învață prin joacă. Și un element important în acest sens este interacțiunea. Copiii învață prin interacțiunea cu lumea, de la a deschide o ușă prin apăsarea unui mâner până la cum să facă față frustrării atunci când un coleg de joacă îi ia jucăria preferată.

Câștigă premii pentru pofta de joacă!

Combină pofta de joacă a copilului tău cu o gustare sănătoasă și poți intră în cursa pentru marele premiu: o excursie la LEGOLAND Germania!

Cumpără pe același bon fiscal oricare 2 produse Danonino, înscrie numărul bonului prin SMS la 1886 sau pe danonino.ro/promoție și câștiga premii pentru pofta de joacă!

Ce poți câștiga?

Premiul cel mare: o excursie la LEGOLAND Germania, valabilă pentru 2 adulți și 2 copii
Alte 245 de premii (8 premii pe zi): fiecare premiu constând într-un LEGO® DUPLO®

Extragerea câștigătorilor se va efectua prin intermediul unui program electronic de extrageri aleatorii și va avea loc în 10 zile lucrătoare de la dată de 11 Octombrie pentru premiul cel mare, și zilnic pentru cele 245 de premii.

Concursul se desfășoară în perioada 06 septembrie - 10 octombrie 2019.

Pentru a intra în posesia premiilor, participanții sunt obligați să păstreze în original bonul fiscal în baza căruia s-au înscris la concurs.

Mai multe detalii despre concurs puteți găsi AICI 

  Vezi si alte pareri aici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII