Aceste vitamine incurajează creșterea in inalțime a copiilor

Aceste vitamine incurajeaza cresterea in inaltime a copiilor

Aceste vitamine incurajează creșterea in inalțime a copiilor

Ce vitamine incurajeaza cresterea in inaltime a copiilor?

Din fericire însă, există câteva vitamine care pot ajuta la încurajarea creșterii în înălțime atunci când sunt consumate în alimentatie sau sunt suplimentate. Iata care sunt acestea.

- veți citi:
Au oamenii inalți un avantaj in societate?
Vitamina A - eficientă în îmbunătățirea creșterii înălțimii la copii
Vitamina D poate încuraja creșterea în înălțime
Cât de înalt va fi copilul: factori de influență și măsuri de stimulare a creșterii
Vitaminele pentru copii: cănd sunt necesare și de ce

Au oamenii inalți un avantaj in societate?

În lumea in care traim, o statură înaltă este admirată. Modelele de moda trebuie să aibă 1.7 metri sau mai mult, iar femeile caută bărbați înalți și frumoși.

Dar, din păcate, nu putem sa alegem intaltimea la care vom creste... Genetica joacă cel mai mare factor în determinarea înălțimii finale. Din fericire însă, există câteva vitamine care pot ajuta la încurajarea creșterii în înălțime atunci când sunt consumate în alimentatie sau sunt suplimentate. De citit Cum se transmit genele de la parinti

Vitamina A - eficientă în îmbunătățirea creșterii înălțimii la copii

Conform jurnalului american de endocrinologie clinică, suplimentarea cu vitamina A s-a dovedit eficientă în îmbunătățirea creșterii înălțimii la copii. Cercetătorii au suplimentat 6.000 UI de vitamina A în fiecare săptămâna timp de un an, împreună cu un supliment de fier, și au descoperit că acest lucru le-a permis copiilor să crească mai înalți mai repede și a fost la fel de eficient ca suplimentarea cu hormoni de creștere.

Alimente

Alimentele bogate în vitamina A includ ficatul, unele produse lactate cu grăsimi complete și uleiul de ficat de cod. În timp ce produsele lactate cu conținut complet de grăsime oferă grăsimi și calorii în plus, ele furnizează și mai multă vitamine A decât versiunile cu un conținut scăzut de grăsimi, deoarece vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi. Vitamina A este de asemenea abundentă în morcovi, cartofi dulci, spanac și caise uscate.

Măsuri de precauție

Dacă aveți în vedere să luați un supliment de vitamina A pentru creșterea în înălțime, adresați-vă mai întâi medicului. Întrucât vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, organismul nu poate scăpa de la sine de cantitățile în exces, iar nivelul de vitamina A prea mare poate provoca toxicitate.

Vitamina D poate încuraja creșterea în înălțime

Fetele adolescente care au deficiență de vitamina D au o stagnare a creșterii in inaltime - conform Universității McGill, Canada. Un posibil motiv pentru acest lucru este că nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la osteoporoză, care poate slăbi oasele și împiedica creșterea.

Alimente

Potrivit site-ului Livestrong, vitamina D se găsește în alimente precum lapte, brânză, ficat, gălbenuș și pește precum somonul și macroul. În ceea ce privește laptele, toate procentele de grăsime au aceeași cantitate de vitamina D.

Măsuri de precauție

Vitamina D, la fel ca vitamina A, este, de asemenea, o vitamină solubilă în grăsimi, astfel încât este posibil să obțineți prea multă vitamina D. Unele efecte secundare posibile dăunătoare cauzate de prea multă vitamina D includ vărsături, greață, pietre la rinichi și anomalii ale ritmului cardiac.

Cât de înalt va fi copilul: factori de influență și măsuri de stimulare a creșterii

Cat de inalt va fi copilul tau? Dar care este ritmul de crestere al unui copil? Cand anume trebuie sã reactioneze parintii si medicii si de ce mijloace dispun ei pentru a corecta o eventualã întarziere de crestere a copilului? Iata in ce ritm cresc copiii...

Vitaminele pentru copii: cănd sunt necesare și de ce

Orice parinte informat stie ca o alimentatie sanatoasa si mai ales variata si echilibrata este esentiala pentru sanatatea copilului. In mod teoretic, copilul isi ia dintr-o alimentatie perfecta toate vitaminele si nutrientii necesari unei cresteri armonioase si sanatoase. Nu-i asa?

Dar ce facem cand alimentatia copilului nu ii poate asigura toate vitaminele necesare cresterii armonioase? Iata cand sunt necesare copilului vitaminele, si de ce.

citeste si Dictionarul vitaminelor: ghid complet

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

redactor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2019 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vitamine

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII