DE CE nu poți rămane insărcinată: 8 MOTIVE care pot sta la baza cauzei - și sfaturi care te vor lămuri

De ce nu poti ramane insarcinata: 8 motive care pot sta la baza cauzei - si sfaturi care te vor lamuri

DE CE nu poți rămane insărcinată: 8 MOTIVE care pot sta la baza cauzei - și sfaturi care te vor lămuri

De ce nu pot ramane insarcinată?

Aceasta este o intrebare des intalnita pe forumul de Fertilitate de la Desprecopii. Există numeroase motive posibile, inclusiv tulburari de ovulație, probleme structurale în sistemul reproductiv, număr scăzut de spermatozoizi in spermă sau o problemă medicală de bază. În timp ce infertilitatea poate avea simptome precum menstruatii neregulate sau crampe menstruale severe, adevărul este că majoritatea cauzelor de infertilitate sunt fara simptome. Infertilitatea masculină are rareori simptome.

→ Iată opt motive posibile pentru care nu ramai insarcinata.

veti citi
8 Posibile motive pentru care nu poți să ramai insărcinată (deocamdată)
Nu ai încercat de mult timp
Nu ai ovulație
Problema este cu El, nu tu
Infertilitatea legată de vârstă provoacă o problemă
Tuburile tale falopiene sunt blocate
Ai Endometrioză
Exista probleme medicale necunoscute
Infertilitatea inexplicabila
Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - confesiunile unei mamici medic
Când iti doresti cu ardoare să rămai insarcinata iar minunea nu se intamplă - ce m-a ajutat pe mine
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi! inexplicabilă

8 Posibile motive pentru care nu poți să ramai insărcinată (deocamdată)

Daca citesti aceste randuri, exista sanse mari ca ai încercat să rămâi însărcinată de ceva vreme, dar nu se întâmplă nimic. Si te intrebi De ce nu rămân însărcinată?

De ce nu pot ramane insarcinata - aceasta este o intrebare des intalnita de pe forumul Asteptand o minune in viata noastra

Există numeroase motive posibile, inclusiv tulburari de ovulație, probleme structurale în sistemul reproductiv, număr scăzut de spermatozoizi in spermă sau o problemă medicală de bază. În timp ce infertilitatea poate avea simptome precum menstruatii neregulate sau crampe menstruale severe, adevărul este că majoritatea cauzelor de infertilitate sunt fara simptome. Infertilitatea masculină are rareori simptome.

Iată opt motive posibile pentru care nu ramai insarcinata.

Nu ai încercat de mult timp

Primul lucru de luat în considerare este perioda de timp de cand incercați. Trebuie sa stii ca multe cupluri nu vor concepe imediat.
Aproximativ 80 la sută dintre cupluri concep un copil după șase luni de încercari. Aproximativ 90 la sută dintre femei vor fi însărcinate după 12 luni de incercari de a rămâne însărcinată. Aceasta presupune saa veti relatii sexuale regulate in fiecare lună.
In general, medicii vor recomanda ca o femeie sa consute un specialist daca

- Ai peste 35 de ani sau mai mult și încercați cel puțin șase luni
- Esti mai tanara de 35 de ani și încearci cel puțin un an
Dacă oricare dintre acestea se potrivește situației tale, atunci consultă un medic, chiar dacă nu ai simptome ale unei probleme de fertilitate.

Nu ai ovulație

Conceptia umana necesita un ovul si sperma. Dacă o femeie nu ovuleaza, nu poate rămâne însărcinată.

Lipsa ovulatiei este o cauză frecventă a infertilității feminine și poate fi declanșată de multe afecțiuni. Sindromul ovarelor policistice (SOP) este o posibilă cauză de anovulare. Alte cauze posibile includ excesul sau greutatea excesivă, insuficiența ovariană primară, o disfuncție tiroidiană, hiperprolactinemie și exerciții fizice excesive.

Majoritatea femeilor care se confruntă cu probleme de ovulație au perioade neregulate. Cu toate acestea, ciclurile menstruale obișnuite nu garantează că se produce ovulația. Dacă aveți cicluri neregulate, discutați cu medicul dumneavoastră, chiar dacă nu ați încercat încă de un an. Calculeaza-ti ovulatia cu acest calculator.

Tulburarile de ovulatie constituie cea mai frecventa cauza a infertilitatii feminine, dar si cea care este cel mai usor de tratat. Femeile care au astfel de probleme au un ciclu menstrual neregulat sau, uneori, prezinta amenoree.
Cu toate acestea, disfunctiile legate de ovulatie pot aparea chiar daca ciclul menstrual este regulat. Iata mai multe detalii despre tulburarile de ovulatie aici.

Problema este cu El, nu tu

Femeile pot tine bebelusul in burtica si il pot naste ... dar e nevoie momentul suprem al conceptiei bebelusului. Intre 20-30 la sută dintre cuplurile infertile descoperă problele de fertilitate din partea bărbatului. Alte 40 la sută găsesc factori de infertilitate de ambele părți.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știți: infertilitatea masculină are rareori simptome observabile fără o analiză de spermă, care este un test care măsoară starea de sănătate a spermei și spermei. Când îl vedeți pe medic, asigurați-vă că sunteți amândoi testați. Pe aceasta sectiunea Infertilitatea la barbati vei gasi foarte multe informatii utile.

Infertilitatea legată de vârstă provoacă o problemă

Pentru femeile după vârsta de 35 de ani și pentru bărbații după 40 de ani, poate dura mai mult să rămână însărcinati.

Unele femei presupun că încă mai au menstriuatii regulate fertilitatea lor este în regulă, dar acest lucru nu este adevărat. Vârsta afectează calitatea ovulelor precum și cantitatea.

De asemenea, dacă partenerul dvs. este cu cinci sau mai mulți ani mai mare decât dvs., acest lucru vă poate crește și mai mult riscul de probleme de fertilitate după vârsta de 35 de ani. Citeste Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil

Tuburile tale falopiene sunt blocate

Ovulația neregulată reprezintă 25-30% din cazurile de infertilitate feminină. Restul poate avea probleme cu trompele uterine blocate, probleme structurale uterine sau endometrioză.

În caz că nu știi, trompele uterine sunt calea dintre ovare și uter. Tuburile uterine nu se atașează direct de ovare. Sperma trebuie să înoate din colul uterin, prin uter și în trompele uterine. Când un ou este eliberat din ovare, proeminențele asemănătoare părului din trompa uterină atrag oul în interior. Concepția are loc în interiorul tubului uterin, unde sperma și ovulul se întâlnesc în cele din urmă. Dacă ceva împiedică trompele uterine să funcționeze corect sau dacă cicatricea blochează sperma sau ovulul să nu se întâlnească, nu veți putea rămâne însărcinată.

Există multe cauze posibile ale trompelor uterine blocate. În timp ce unele femei cu tuburi blocate prezintă dureri pelvine, multe altele nu au simptome. Doar testarea fertilității poate determina dacă tuburile tale sunt deschise. Un HSG este o radiografie specializată folosită pentru a determina dacă tuburile uterine sunt deschise.

Ai endometrioză

Endometrioza este atunci când țesutul asemănător endometrului (care este țesutul care aliniază uterul) crește în locuri din afara uterului. Se estimează că până la 50 la sută femeile cu endometrioză vor avea dificultăți să rămână însărcinate.

Cele mai frecvente simptome ale endometriozei includ perioade dureroase și dureri pelvine uneori, în afară de menstruație. Cu toate acestea, nu toate femeile cu endometrioză au aceste simptome. Unele femei care descoperă că au endometrioza ca parte a unui antrenament de infertilitate.

Endometrioza este de obicei diagnosticată greșit sau pur și simplu ratată. Endometrioza nu poate fi diagnosticată cu un test de sânge sau cu o ecografie. Necesită intervenție diagnostică laparoscopică. Din această cauză, diagnosticul adecvat durează în medie 4,4 ani. Citeste detalii aici Endometrioza: simptome, cauze si tratament

Exista probleme medicale necunoscute

Afecțiunile medicale subiacente pot duce la infertilitate atât la bărbați, cât și la femei. De exemplu, dezechilibrul tiroidian sau diabetul nediagnosticat poate duce la infertilitate. Deși nu este bine înțeles de ce, depresia este asociată cu infertilitatea. Unele boli autoimune, cum ar fi lupusul sau boala celiacă nediagnosticată, pot provoca infertilitate.

Există medicamente prescrise care pot afecta fertilitatea. Nu luați un medicament fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Asigurați-vă că atât medicul, cât și medicul partenerului dvs. știu că încercați să rămâneți însărcinată.

De asemenea, o boală cu transmitere sexuală nediagnosticată poate provoca infertilitate. Este posibil să nu aveți niciun simptom al bolii. Citeste Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?

Infertilitatea inexplicabilă

Între 25-30% din cuplurile infertile nu află niciodată de ce nu pot rămâne însărcinate. Unii medici spun că acesta este lipsa unui diagnostic bun. Ei spun că nu există nici o infertilitate inexplicabilă, ci doar probleme nedescoperite sau nediagnosticate.

Faptul rămâne totuși că unele cupluri nu primesc răspunsuri. Cu toate acestea, a nu avea răspunsuri nu înseamnă că nu poți fi tratat. Puteți (și ar trebui) să primiți în continuare tratament pentru infertilitate, chiar dacă diagnosticul dvs. nu este explicat.

Un cuvânt de incurajare de la Desprecopii

Dacă aveți dificultăți în a rămâne însărcinată, trebuie sa știți că există sanse foarte mari sa va realizati visul de a deveni mama. Multe cupluri amana testele medicale si eventualul tratament așteptând o minune sau se gândesc că ar trebui să „încerce doar mai mult” mai întâi. Aceasta este o greșeală. Unele cauze ale infertilității se agravează cu timpul. Cu cât veți primi ajutor mai repede, cu atât mai multe probabilități vor avea loc tratamente de fertilitate.

Un alt motiv pentru care cuplurile întârzie uneori testarea este că se simt și par a fi într-o sănătate perfectă. Este adevărat că dvs. și partenerul dvs. nu aveți semne sau simptome ale unei probleme de fertilitate. Este posibil să aveți un ciclu menstrual de 28 de zile, dar acest lucru nu înseamnă că vi se oferă rezultate rapide și bune atunci când încercați să rămâneți gravidă și asta nu înseamnă că nu puteți avea o problemă de fertilitate.

Dacă încercați să concepeți un an (sau șase luni dacă aveți 35 de ani sau mai mult) - cereti ajutor de specialitate.

Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - confesiunile unei mamici medic

Dacă lupti cu infertilitatea, probabil ca ai explorat internetul si citești cu sete informatii despre fertilitate și cauti sfaturi de la multi experti. Drumul meu in batalia cu infertilitatea nu a fost usor. Dar.. fără îndoială, să văd acele două linii roz și momentul în care s-a născut au fost cele mai fericite din viața mea.

Nu voi ști niciodată dacă a existat un singur remediu miraculos care să conducă la sarcina mea naturală. Dar, privind înapoi în călătoria mea, pot vedea că există câteva secrete pe care mi-aș fi dorit să le aflu mai devreme. Sfaturi puțin cunoscute le-am descoperit prin ani de perseverență. Iata Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - din experienta unei actuale mamici.

Când iti doresti cu ardoare să rămai insarcinata iar minunea nu se intamplă - ce m-a ajutat pe mine

Exista multe femei care isi doresc cu ardoare o sarcina... si traiesc luna de luna dezamagirea acelui test de sarcina ce arata doar cu o liniuta. Nu e usor. Stresul e mare. Insa, iata povestea sincera a unei mamici de la Desprecopii care a refuzat sa creada ca infertilitatea o caracterizeaza. Si a reusit sa devina iar mamica... iata gandurile si sfaturile ei citeste in continuare aici >

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. 

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda
Pentru Desprecopii  - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII