Este posibil ca un bebeluș să doarmă prea mult? Iată sfatul specialiștilor
Bebelusul meu doarme prea mult? Pentru cei mai multi din parinti, aceasta pare o intrebare cinica ... pentru ca majoritatea parintilor de bebelus pun intrebarea invers? De ce doarme asa de putin bebelusul meu...
Pentru linistea tutoror, iata ce spun specialistii in somnul bebelusului de cum anume arată modelele normale ale somnului nou-născutului, dacă este posibil ca nou-născuții să doarmă prea mult și, cel mai important - când puteți aștepta să vă reluați somnul opt ore pe noapte (în cele din urmă, vă promitem, se va intampla). Iata sfatul specialistilor
veti citi
Este posibil ca un bebeluș să doarmă prea mult?
Părinții un bebeluș iși fac insă griji aproape din orice
Care este cantitatea potrivită de somn pentru nou-născuți?
Cum arată o schemă de somn pentru un nou născut?
Avem vești bune; somnul bebelusului incepe să iși stabileasca un ritm pe la 6 săptămani
Este posibil ca nou-născuții să doarmă prea mult?
Dacă un bebeluș doarme foarte mult, este greu să-i trezești, iar atunci când este treaz, este letargic, cere sfatul medicului de urgenta
Cat trebuie sa doarma zilnic un nou-nascut: intrebari si clarificari
Cât doarme bebelușul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi și de noapte
Este posibil ca un bebeluș să doarmă prea mult?
Bebelusul meu doarme prea mult? Pentru cei mai multi din parinti, aceasta pare o intrebare cinica ... pentru ca majoritatea parintilor de bebelus pun intrebarea invers? De ce doarme asa de putin bebelusul meu...
Pentru ca daca esti mami si tati de bebe... stii cum sta treaba cu somnul puiului tau si probabil ca te-ai si intrebat daca vei mai dormi sau nu vreodata. Însă, lumea e plina de situatii si sunt si parinti care privesc la un moment dat ceasul, usor panicati - si se intreaba Oare bebelusul meu nu doarme prea mult ?
Părinții un bebeluș iși fac insă griji aproape din orice
Noile mamici si tatici se cam ingrijoareaza de absolut orice lucru in primele luni ale bebelusului. Dar, pentru linistea tutoror, iata ce spun specialistii in somnul bebelusului de cum anume arată modelele normale ale somnului nou-născutului, dacă este posibil ca nou-născuții să doarmă prea mult și, cel mai important - când puteți aștepta să vă reluați somnul opt ore pe noapte (în cele din urmă, vă promitem, se va intampla).
Care este cantitatea potrivită de somn pentru nou-născuți?
Într-o perioadă de 24 de ore, bebelușii dorm între 14 și 17 ore pe zi, potrivit The National Sleep Foundation - din Statele Unite. Desigur, la fel cum există și variabilitatea în cât de mult au nevoie de adulți, există și variabilitate la copii. Unii bebeluși dorm până la 18 ore pe zi. S-ar putea să nu pară, dar asta este aproximativ 75 la sută din întreaga zi a bebelușului.
"Este nevoie de energie pentru a mânca, iar stomacul lor este foarte mic, deci dacă nu mănâncă sau se zburlăște, bebelușii dorm practic", spune dr. Ortiz, MD, medic pediatru, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Pediatrie (AAP). În plus, lumea poate fi super copleșitoare și supraestimulatoare pentru un copil obișnuit cu confortul pântecelui, remarcă ea.
Cum arată o schemă de somn pentru un nou născut?
Ei bine, variaza de la bebelus la bebelus. Adriana, 32 de ani, mama unui baiete de 9 luni spune că pana la aceasta varsta baitelul ei s-a trezit de șapte până la nouă ori pe noapte, manca, adormea si iar se trezea. Eram norocoasa daca as fi avut 40 de minute de somn ne-intrerupt in timpul nopti...
Sara, o mamica de 29 de ani - cu un bebe de trei luni, spune că bebelusul ei a dormit minunat inca din prima zi. "Peste noapte, de obicei, doarme in bucăți de patru ore, de obicei între orele 10:00 și 2:00, se trezeste pentru a se hrăni și a fi schimbat apoi se intoarce iar la somn si se trezeste între 6 a.m. și 7 a.m.
Deci cam asta ar fi problema cu somnul bebelusilor: în timp ce bebelușii ar putea dormi mult, acel somn nu este de obicei o portiune lunga de timp ci mai degrabă există în bucăți care durează 30 de minute până la câteva ore.
Și mai mult: „În mod normal, aceste bucăți sunt distribuite uniform între zi și noapte pentru prima lună și se schimbă”, spune medicul. La început, ritmul circadian al bebelușului nu este stabilit, deoarece nu au fost expuși la lumina soarelui, astfel încât acestea pot fi confundate zile și nopți, explică el.
Avem vești bune; somnul bebelusului incepe să iși stabileasca un ritm pe la 6 săptămani
Veștile bune? „Începi să vezi o schimbare mai subtilă a modelelor de somn în jurul a patru până la șase săptămâni”, spune dr. Ortiz. "Creierul infantil face o explozie de dezvoltare și maturizare în acest timp, iar sugarul a fost expus la lumina soarelui, așa că începeți să vedeți stabilirea ritmului circadian."
Până la trei luni, bebelușul doarme in portiuni de 45 până la 90 de minute la un moment dat, iar somnul total se aseamănă mai mult cu 14 până la 16 ore pe zi. , spune dr. Ortiz Dr. Ortiz spune o bucată bună de copii care dorm doar noaptea. Notă: Acesta este un termen slăbit și ar putea însemna între patru și cinci ore de shuteye între miezul nopții și ora 6 dimineața. Dr. Ortiz.
Este posibil ca nou-născuții să doarmă prea mult?
„Pentru 95 la sută dintre sugari, răspunsul este nu”, spune dr. Ortiz.
Somnul este foarte necesar pentru cei mici. „Dacă bebelușul are somnul de care au nevoie în timpul zilei, îi ajută să doarmă mai bine noaptea. Un bebeluș expirat este obraznic, mângâietor, mai greu de calmat și mai greu de adormit”, spune dr. Ortiz. Citeste detalii aici De ce este atat de important somnul bebelusului
Dar este ușor să vă faceți griji. „Au fost câteva zile în care doarmea perioade lungi de timp si incepusem sa devin nelisnitita - spune Sara.
Liliana, o mamica de 31 de ani care are o bebelusa de trei luni, povesteste ca era foarte îngrijorată de perioadele lungi pe care le dormea fetita ei. „Una din primele noastre nopți în spital a dormit patru ore la rând și a dormit șase ore noaptea, când avea trei săptămâni.” În timp ce asta ar putea părea un vis al părinților, ea spune că a fost „cu adevărat îngrozită când a început să doarmă pentru perioade atât de lungi”.
În acest sens, dr. Ortiz spune că mulți părinți pur și simplu nu cunosc cerințele tipice de somn pentru copii (nu uitați: acei 14-17 ore). „Cele 7 până la 9 ore sunt potrivite pentru adulți, dar nu sunt eficiente pentru un copil de orice vârstă.”
Acestea fiind spuse, este la fel de important ca nou-născuții să fie treji pentru a se hrăni și dezvolta. În general, ar trebui să aibă scutece umede la fiecare 4 până la 6 ore și să se hrănească la fiecare 3 până la 4 ore. Aceasta înseamnă de obicei șase până la opt hrăniri pe zi.
Dacă un bebeluș doarme foarte mult, este greu să-i trezești, iar atunci când este treaz, este letargic, cere sfatul medicului de urgenta
Așadar o nota de atentionare - Daca in primele săptămâni de viață, un bebelus doarme foarte mult, este greu să-i trezești, iar atunci când copilul este treaz, este letargic, leneș și nu este interesat de mancare - este crucial să discutati de urgenta cu medicul - spune dr. Ortiz. „Multe probleme din primele zile sau săptămâni de viață care se prezintă astfel pot fi destul de periculoase - infecții sau tulburări metabolice sau genetice”.
Dacă bebelușul este bolnav sau nu câștigă suficientă greutate, medicul vă poate recomanda, de asemenea, să le treziți pentru a se hrăni la fiecare câteva ore, pentru a se asigura că obțin caloriile de care au nevoie.
In caz contrar? Dacă copilul dvs. crește în greutate într-un ritm sănătos și este alert și se hrănește normal, totul este probabil faorte bine. „Dorința de a dormi este la fel de puternică a unui răspuns fizic ca foamea”, spune dr. Ortiz. „Deci pot exista dorințe concurente”.
Pur și simplu spus: unii bebeluși sanatosi sunt doar mai somnorosi decât alții.
Cât trebuie sa doarma zilnic un nou-nascut: intrebari si clarificari
Cât trebuie sa doarmă in ficare zi un nou-născut? Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie pentru ca sunt o mamica proaspata si sunt sub presiunea atator lucururi ... - intreaba o mamica de la Desprecopii ....
Iată care este programul de somn al unui nou nascut.
Cât doarme bebelușul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi și de noapte
Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.
In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.
Despre somnul bebelusului merita citit și:
Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022
referinte - Academia Americana de Pediatrie
The National Sleep Foundation - SUA
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII