Tăticii și transformarea rolului lor in familie: nu fi un spectator ci fii un tată cu emoții

Taticii si transformarea rolului lor in familie: nu fi un spectator ci fii un tata cu emotii

Tăticii și transformarea rolului lor in familie: nu fi un spectator ci fii un tată cu emoții

Taţii din ziua de azi trec printr-o revolutie a rolului lor in familie. Trăim intr-o lume cu informatie, interacțiune și schimbarea tiparelor tradiționale. Tăticii de azi descoperă valoarea timpul de calitate, necesitatea de a se implica in educația copilului, sunt interesati de metodele moderne de parenting si inteleg tot mai mult provocarile moderne ale meseriei de tata. Si stiu ca parerea lor conteaza.

Iata de ce este OK sa fii un tata cu emotii si sa nu iti pese de ce cred altii.

- veți citi:
Poţi avea grijă de proprii tăi copii
Fii emoțional
Fii implicat
Rolurile stereotipice de gen nu înseamnă nimic


În procesul modernizarii societatii, bărbații au realizat că rolurile lor nu mai trebuie să se limiteze la rolurile tradiționale de gen. Cu toate acestea, în unele cazuri, tații încă sunt traşi la răspundere pentru mersul împotriva normei și cred că suficient este suficient.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le-am învățat de când am devenit tată. Acestea sunt idei care sper că îi va inspira pe noii tați să fie cei mai buni tătici posibili şi să nu înveţe acest lucru prin modul dificil, aşa cum s-a întâmplat la mine.

Poţi avea grijă de proprii tăi copii

Ești deja un tată minunat, doar că poate nu ştii încă acest lucru fiindcă nimeni nu ți-a dat șansa să-ți arăţi abilitățile. Eşti un partener egal în dezvoltarea copilului tău. Tot ce trebuie să fii este un tată care se implică activ în creșterea copiilor săi. Aceasta implică să te prefaci că participi la petreceri de ceai imaginare, să săruţi degetele rănite ale copiilor şi să îi laşi pe micuţi să se plimbe în spatele tău în timp ce pretind că eşti un cal. Doar aminteşte-ţi să faci totul în „Stilul Tata”. Să nu laşi niciodată pe nimeni să spună că dădăceşti copilul. Tu eşti Tatăl!

Fii emoțional

Nu lăsa niciodată pe nimeni să îţi spună că "bărbaţii adevărați nu plâng" pentru că o fac. Un bărbat adevărat poate fi speriat, un bărbat adevărat poate plânge dacă aşa simte. Un bărbat adevărat poate suferi de anxietate și poate să nu aibă starea de "a ieși din ea". Amintește-ți că ai o voce și sentimentele tale contează şi ele.

Şi bărbații au emoții. Este normal și este în regulă. Te face o persoană mai puternică să realizezi că e bine să fii tu însuţi şi că este bine să să ai sentimente și emoții. Tu poţi alege cum vrei să te simţi. Nu societatea.

Fii implicat

Dacă vrei să ajuţi în planificarea zilei de naştere a copiilor tăi, fă asta! Dacă vrei să cânți împreună cu Frozen în mașină, nu te opri! Dacă lucrezi toată ziua și doreşti să vii acasă şi să faci baie copiilor tăi, fă-o! Tu nu eşti mama, eşti TATA! Nu permite nimănui să îţi spună altceva.

Rolurile stereotipice de gen nu înseamnă nimic

Dacă ești ca mine și eşti un tată care stă acasă, ține pasul cu treaba. Nu există lucruri precum munca femeilor și munca bărbaților. Totul a fost un mit oricum. Dacă vrei să ieși afară și să fixezi o anvelopă, apoi să intri în casă şi să pregăteşti o cină fantastică, este bine. Dă-ţi seama de ceea ce funcţionează pentru familia ta şi pune în aplicare. Dacă tu lucrezi și ai o soție care stă acasă, este minunat. Dacă ai o soție care lucrează și tu stai acasă, şi acest lucru este minunat.

Familiile vin, de asemenea, în diferite forme și dimensiuni. Nu uitaţi să decideți cine ce treburi face în funcţie de cine este mai bun la acel lucru şi de cum este mai bine pentru familia voastră. Nu vă bazaţi pe stereotipurile tradiționale de gen.

Copiii tăi TE merită. Cea mai bună versiune a ta. Dacă acest lucru înseamnă un tată fără serviciu sau un tată care stă în concediu paternal, este în regulă. Orice ai decide, aminteşte-ţi că numai tu și familia ta puteți lua decizia cu privire la ceea ce este familia voastră şi care va fi rolul tău în familie. Nu lasa nimic sau pe nimeni să-ţi spună cum sa fii "tată".

Taticii si acele momente care conteaza

Poate ca nu e chiar asa de usor precum pare - pentru un barbat sa devina tata ...In timpul sarcinii si a nasterii parca totul - dar absolut totul - se invarte in jurul femeii si al copilului (din burtica) Apoi insa... citeste in continuare aici >

 Lecturi pentru tatici:

Manualul tatalui incepator (sau cum am invatat sa nu ma mai ingrijorez si sa iubesc sa fiu TATA)

A fi tata inseamna sa fii o calauza 

Viata sexuala inainte si dupa nastere

Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)

Lectiile barbatilor: Ce sa NU faceti in sala de nasteri

Când tatal este gelos pe noul nascut

Lecturi pentru taticii incepatori:

Cinci mituri ale meseriei de tata

Când tatal este gelos pe noul nascut

10 surprize pentru noul tata

  FORUMUL TATICILOR

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor - un tatic de la Desprecopii - 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII