Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Noiembrie

Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Noiembrie

Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Noiembrie

Dacă doriți să vă numiți fetiță după un sfânt, aveți o mulțime de opțiuni. Iar dacă vei naște în Noiembrie și dorești să alegeți un nume Sfânt din această lună, iată câteva idei minunate.

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Noiembrie
Nume de Sfinți pentru baieții nascuți în luna Noiembrie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Noiembrie și ce nume puteți da fetelor născute în această luna:

Andreea

SF. Andrei - fratele lui Simon Petru; el a fost chemat mai înainte de ceilalţi şi, pentru acest motiv, grecii îi acordă supranumele de „protocletul”. Sfântul Andrei şi-a desfăşurat activitatea apostolică în ţinuturile din jurul Mării Negre şi a sfârşit viaţa în Grecia, la Patras, unde a fost răstignit pe o cruce în formă de X.
Originea numelui - provine din cuvântul grecesc Andreas/andreia, care înseamnă „bărbăție, curaj”.

Carina

Sf. Carina - Despre sfârşitul sfintei Carina, unele scrieri mai noi afirmă că, refuzând să-l renege pe Cristos, a fost legată de un stâlp, biciuită şi mutilată în chip îngrozitor, până când sufletul ei de soţie şi mamă creştină a trecut în împărăţia Lui Hristos.
Originea numelui - îşi are originile în spaţiul latin, semnificând: “iubit”, „drag”, „graţios”, de la adjectivul „carus”, conservat în limba latină „carino” şi în limba franceză „cher”.

Cecilia/Celia

Sf. Cecilia - martira ce a trait prin secolul al II-lea sau al III-lea. A fost condamnata la moarte pentru ca a refuzat sa se inchine zeitatilor romane. Ulterior, a fost recunoscuta drept protectoarea muzicii si a muzicienilor.
Originea numelui - Forma feminina provenita de la numele de familie roman "Caecilius", derivat din cuvantul latin "caecus" care inseamna "orb, nevazator".

Cristina

Sfântul Cristian - a făcut parte dintr-o misiune de călugări camaldulezi, chemaţi de regele Boleslau să participe la activitatea de încreştinare a Poloniei.
Originea numelui - de origine romaneasca si inseamna "a unge". Provine de la latinescul Christian(a), care se traduce prin "urmasul lui Hristos" sau "cel ce crede in Hristos".

Ecaterina/Caterina/Catalina/Catinca

Sfanta Mucenita Ecaterina - Sfanta Mucenita Ecaterina, fiica principelui Consta, a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.
Originea numelui - din greaca: pur, curat, acest nume a fost intotdeauna considerat „ foarte potrivit pentru un nume crestin”

Elisabeta/Eliza/Liza/Izabela

Sf. Elisabeta - spiritul de rugăciune, încrederea totală în Dumnezeu şi îndeplinirea cu sinceritate a prescrierilor legii divine.
Originea numelui - din ebraica: Dumnezeu este perfectiunea, numele acesta fiind ca un imn de slava si multumire fata de Dumnezeu, Care este singurul desavarsit, absolut, perfect.

Gabriela

Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Gabriel - Gabriela reproduc un vechi nume propriu de origine ebraica Gabar: ce inseamna a fi puternic, iar El reprezinta numele divinitatii. Astfel, semnificatia numelui este "Dumnezeu este puternic", "Dumnezeu este puterea mea".

Ioana/Ionela

Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la Antiohia. Criticile sale indreptate impotriva coruptiei i-au adus multi dusmani, deoarece suprima luxul resedintei episcopale, introducand traiul modest.
Originea numelui - de origine evreica si compus din "Jahve" (Ilie) in forma sa scurta "Jo" si "hanan" (a avea mila), rezultand "Jahve a avut mila", "Dumnezeu este milos".

Maria

Intrarea în Templu a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria
Originea numelui - in acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea veni de la mry - iubit sau mr - iubire. In interpretarea latina, semnificatia numelui Maria este stea de mare. In acceptiunea evreiasca, semnificatia numelui Maria este mare a amaraciunilor. Numele de fata Maria este de origine ebraica si inseamna "copil dorit".

Margareta

Sf. Margareta a Scoţiei - a organizat curtea cu măiestria unei sârguincioase castelane şi l-a însoţit pe soţul ei cu sfaturi înţelepte. Admiratoare a mănăstirii de la Cluny, a construit o mănăstire şi a adus aici o comunitate de călugări. Voind apoi să introducă în regat reforma gregoriană, a promovat diferite sinoade, luând parte ea însăşi la acestea.
Originea numelui - Având la bază termenul de origine latină „margarita” – „perla”, numele Margareta denumeşte o floare de primăvară.

Mihaela

Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - provine de la Mihail si corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atat in traditia crestina cat si in cea iudaica.

Paula

Sfântul Pavel Mărturisitorul - Fericitul Pavel a fost trimis la închisoare în cetatea Cucus din Armenia şi închis într-o biserică, unde slujind odată dumnezeiasca Liturghie, au năvălit arienii asupra lui şi l-au sugrumat cu omoforul lui. Şi astfel şi-a dat Domnului sufletul său.
Originea numelui - răspândit pe cale creştină provine de la numele de origine latină Paullus.

Nume de Sfinți pentru baieții nascuți în luna Noiembrie

 

Copiii primesc adesea numele unui sfânt la botezul lor. Se crede că sfântul al cărui nume este ales va servi ca protector pentru persoana care îi poartă numele.


Obiceiul de a da numele unui sfânt copiilor își are originea în Franța și Germania în Evul Mediu și este încă un obicei popular în Europa continentală. Mai departe...

 

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Despre alegerea numelui bebelusului, puteti citi si:

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Are vreo legatura alegerea numelui copilului cu ceea ce va urma in viata? Ce legatura este intre numele copilului si destinul sau? Cum se potriveste numele ales copilului si caracterul sau? Ce…

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Numele unui copil este mai importat decat credem - cel putin de la prima vedere. Inteligenta si atractivitatea au mai mult de a face cu persoana decat cu numele unei persoane. Un copil care se numeste…

Nume de copii – varianta Hipster

Nume de copii – varianta Hipster

Nebunia numelor Hipster pentru copii este in voga! Daca sunteti in cautarea unui nume pentru copilul dvs., dar vreti unul un pic iesit din comun si care sa sfideze conformitatea, atunci avem o mare…

 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII