Umbra infertilității: nu lăsa timpul să treacă fără să iți indeplinești visul

Umbra infertilitatii: nu lasa timpul sa treaca fara sa iti indeplinesti visul

Umbra infertilității: nu lăsa timpul să treacă fără să iți indeplinești visul

Esti conștient de acel fapt că te simți oarecum, atunci când viața la un moment dat, te impune să recunoști că ai nevoie de niște modificări ale valoriilor sau principiilor tale din acel moment, când toată energia, timpul, sunt îndreptate fie spre carieră, fie spre starea financiară, fie spre altceva, numai nu spre apariția epicentrului de fericire, spre aducerea pe lume a unui bebeluș - o continuare a ta.


Trebuie să nu uităm că timpul se scurge și odată cu el dispar și șansele de a mai auzi cuvintele ”mamă” sau ”tată”.

La baza infertilității stă incapacitatea unui cuplu de a concepe un bebe timp de 1 an de zile fără protejare pe cale naturală

Ne este cunoscut că la baza infertilității stă incapacitatea unui cuplu de a concepe un bebe timp de 1 an de zile fără protejare pe cale naturală. Infertilitatea începe să te urmărească mai întâi tiptil, apoi din ce în ce mai aprig: la început cu o rezervă ovariană redusă, apoi cu expresia genelor modificate și probabilitatea de a le transmite ereditar viitorului copilul. Stresul din fiecare zi, ecologie redusă, în sfărșit te poți alege cu un spectru de boli a întregului sistem de reproducere. Începând cu 30-35 de ani fertilitatea la femei scade într-un ritm accelerat. Este un proces natural, nu ai încotro. Din acest motiv nu trebuie să ratezi un control ginecologic amanunțit înainte de a trece la ”etapa conceperii”. Și probabilitatea de avort spontan crește odată cu înaintarea vârstei.

Conform statisticilor, la 25-29 de ani probabilitatea de a face avort este de 10% la sută, iar de la 40-44 de ani atinge 34%. În plus, vârsta avansată maternă este asociată și cu un risc crescut de naştere a unor copii cu diverse malformații. Pericolul apariţiei unei anomalii cromozomiale la o femeie de 20 ani este de 1/1600, în timp ce riscul pentru o femeie de 45 de ani este de 1 /20. Cu toate acestea și axa receptivității endometriale scade. Embrionul din ce în ce mai greu se implantează în cavitatea intrauterină a mamei. Cu părere de rău, acestea fenomene sunt ireversibile, foliculii ovarieni nu se mai produc nici cantitativ, nici calitativ.

Majoritatea cuplurilor infertile, cu siguranță, pot obţine o sarcină datorită unui tratament special precscris de un specialist bun din domeniul reproducerii. Trebuie de spus că doar o mică parte din paciente sunt infertile total, adică nu mai este posibil să conceapă nici cu un fel de tratament. Acest lucru ar putea fi cauzat de absenţa totală a spermatozoizilor la bărbați, ovare absente sau nefuncţionale la femei, ori în general lipsa uterului.

Ce ține de legislația României cu privire la fecundarea in vitro

Ce ține de legislația României cu privire la fecundarea in vitro, la moment încă nu este prea clară, astfel ca cei mai multi dintr-e medici aleg sa colaboreze cu clinici din țări unde procedura este legiferată și transparentă cum ar fi Ucraina. Spre exemplu așa program ca ”maternitate surogat” recomandăm femeilor care nu pot concepe pe cale naturală și nici purta un copil. Astfel, mama surogat poartă copilul în pântece, dar cel mai esențial este că ea nu are absolut nici o legătură din genetică cu fătul. Biologic copilul este al părinților beneficiari.

Ne bucură faptul că pe parcursul a 15 ani de experiență în domeniul (RUAM) am ajuns să dăruim mii de zâmbete și lacrimi de fericire prin intermediul procedurii FIV, care s-a dovedid a fi o modalitate extrem de efectivă în luptă cu infertilitatea chiar și în cele mai disperate cazuri datorită tratamentului bine lovit. În momentul când AMH (produs de celulele stratului granulos al foliculilor de creștere în ovar și este un indice destul de exact pentru evaluarea rezervei ovariene) are valori foarte mici, respectiv și rezerva ovariană este redusă. Menționăm că Ucraina, totdeauna a avut foarte multe avantaje, în special implimentarea legală a programelor de maternitate surogat și donare de ovocite.

Astăzi, clinica BioTexCom, oferă pacienților săi o serie de servicii ce țin de RUAM

De ceva timp și Donarea de mitocondrii, da-da anume mitocondrii s-a dovedit a fi foarte efectivă pentru femeile care au deja o vâstă și AMH foarte mic, însă, cu toate acestea, își doresc să aibă un copil cu genetică proprie. Astfel, cuplurile găsesc soluționarea problemei datorită mitocondriilor active donate. BioTexCom practică substituția mitocondrială. În urma acestei proceduri noi nu numai că reînnoim energia proprie a ovocitului pacientelor noastre, dar și păstrăm toată informația ereditară de la părinți.

Dacă pe scurt, atunci mai întâi se vor preleva ovocitele proprii, apoi va urma completarea acestora cu mitocondrii donate, pentru a introduce o doză de ”energia donate”, iar după se va efectua fecundarea cu sperma bărbatului dvs. În continuare, embrionul (embrionii) cultivat se va introduce direct în uterul soției unde o să-și continue dezvoltarea sa individuală. Însăși procedura nu este deloc dureroasă. Momentul culminant va sosi deja după 9 luni. Această tehnică le permite femeilor, care au anumite afecţiuni genetice să aibă copii sănătoşi cu informația ereditară proprie.

FIV, donare de ovocite si mama surogat - tot ce trebuie sa știi de la specialiștii de la BIOTEXCOM

Problema infertilității care afectează cuplurile este tot mai frecventă în România si exista un interes crescând pentru informații specializate despre procedee ca fertilizare in vitro cu donare de ovocite și surogatul gestațional (mamă surogat). Iar pentru ca sunt atat de multe intrebari ce au nevoie de un raspuns, ne bucuram ca am reusit sa luam in interviu in exclusivitate managerilor de la clinica BIOTEXCOM din Ucraina.
oferim in continuare multe informații prețioase despre procedeul de fertilizare in vitro cu donare de ovocite și despre surogatul gestațional.

Dă umbra infertilității jos și bucură-te de familie împreună cu BioTexCom!

Mai multe informatii despre clinica BIOTEXCOM  si despre programele sale, cu informatii pentru cuplurile din Romania, puteti gasi aici.

autor - Desprecopii.com, noiembrie 2019
Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII