Grețurile și răul de sarcină sunt legate de nivelul de inteligență al copilului - iată cum

Greturile si raul de sarcina sunt legate de nivelul de inteligenta al copilului - iata cum

Grețurile și răul de sarcină sunt legate de nivelul de inteligență al copilului - iată cum

Greturile sunt un simptom de sarcină. Femeile care au grețuri severe in timpul sarcinii au un risc mai mic de a pierde sarcina, de a naște prematur sau de a avea un bebeluș cu greutate mică la naștere.

Dar, avem incă o veste bună -  studiile susțin așa: cu cât mai sever răul și grețurile de sarcină, mai mare va fi IQ-ul copilului.

veti citi
Grețurile și vărsăturile sunt un simptom al unei sarcini sănătoase
Răul si grețurile de sarcină și IQul copilului
Uneori insă, grețurile de sarcină pot fi periculoase
Cum combatem greața de dimineață în timpul sarcinii

Grețurile și vărsăturile sunt un simptom al unei sarcini sănătoase

Senzatia de rau, grețurile și vărsăturile în timpul sarcinii sunt foarte frecvente, în special în primul trimestru de sarcina, fiind un simptom clasic de sarcina (aici vei gasi si alte simptome de sarcina). Iar specialistii sunt de parere ca greturile sunt legate de modificările hormonilor speciali care sunt necesari pentru dezvoltarea placentei si de aceea, una din teoriile lor este ca greata si raul de dimineata sunt un semn al unei sarcini sănătoase. Am scris despre acest lucru aici Greturile de dimineata in timpul sarcinii sunt un semn bun

O serie de studii anterioare au descoperit o legatura intre greturile de sarcina si rate mai mici de avort spontan, nastere prematură sau bebelus cu greutate mica la nastere.

Răul si grețurile de sarcină și IQul copilului

Studiul a analizat evolutia a 345 de mame care au avut greturi de sarcina - si care nu au luat diclectină - un medicament pentru combatarea greutilor. Ulterior, dupa multi ani, copiii au fost testati si au avut un nivel mai ridaicat dal IQului.
Este posibil, spun cercetătorii, că aceiași hormoni de sarcină legati de greutile de sarcina sa aiba efecte pozitive asupra dezvoltării creierului fetal.

Astfel cercetatorii au constatat cum copiii mamelor care au avut rau si greturi de sarcina (RGS) au avut scoruri de inteligență nonverbale semnificativ mai mari, decat scorurile de inteligență verbală similare cu copiii ale căror mame nu avut (RGS). Dintre copiii expuși la (RGS), 21% au obținut 130 sau mai mulți pe scara IQ. Aceast scor este semnificativ mai mare decât media populației de 100 și se compară cu 7% dintre copiii care nu au fost expusi la (RGS) care au atins acest scor.

greturi sarcina inteligenta copil


O explicație posibilă ar putea fi nivelurile diferite de hormoni, spune revista Scientific American.  Conform unei ipoteze, vărsăturile si greturile reduc aportul caloric al mamei, scăzând secreția de insulină. Insulina scăzută, la rândul său, crește nivelul altor hormoni despre care se știe că joacă un rol în dezvoltarea unei placente sănătoase și a unei alimentații sanguine sănătoase pentru creierul în creștere al fatului.

Unele studii spun chiar ca nivelul IQul copilului este cu atat mai ridicat cu cat grețurile de sarcina sunt mai severe.

Citeste O lupta continua cu greata. In sarcina nu e totul roz se pare - jurnal de sarcina

Uneori insă, grețurile de sarcină pot fi periculoase

Raul si greturile de sarcina nu sunt insa intotdeauna cea mai buna veste. Un procent mic de femei însărcinate progresează către o afecțiune numită hiperemesis gravidarum - greață și vărsături severe, persistente, care poate duce la deshidratare, malnutriție și pierderea în greutate.

Hyperemesis Gravidarum este caracterizata prin greata severa, stari de voma prelungite, pierdere in greutate si probleme de echilibru ale electrolitilor. 
Hyperemesis Gravidarum - in stare medie - se poate de obicei trata prin anumite schimbari alimentare, odihna si medicamente antacide. citeste mai departe despre ce se intampla cand greata devine o problema.

Cum combatem greața de dimineață în timpul sarcinii

Alimente care pot ajuta la reducerea raului de dimineata
Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut
Esti insarcinata? Scapa de raul de dimineata cu acupresura
Remedii naturale pentru greturile de dimineata din timpul sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2020)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020
referinte
https://www.scientificamerican.com/article/morning-sickness-tied-to-smart-kids/
https://www.today.com/parents/got-morning-sickness-new-research-shows-it-might-be-better-t74876
https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/morning-sickness-ups-baby-iq/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII