Ce este TikTok? Este aplicația periculoasă pentru copii și ce ar trebui să știe părinții?

Ce este TikTok? Este aplicatia periculoasa pentru copii si ce ar trebui sa stie parintii?

Ce este TikTok? Este aplicația periculoasă pentru copii și ce ar trebui să știe părinții?

Ce este TikTok aceasta aplicatie care este asa de populara in randul copiilor? Este aplicația periculoasă pentru copii și ce ar trebui să știe părinții?

TIKTOK este o nouă aplicație pentru rețele sociale care este cea mai populară în rândul copiilor sub 16 ani. Mulți considera  aplicația drept „magnet pentru pedofili”, ceea ce a determinat o serie de investigatii si amenzi la TikTok. Iata ce stim deocamdata.

veti citi
Ce este TikTok?
Este aplicația periculoasă pentru copii?
Ce spun experții?
Ce spune TikTok?
Deci ce să reținem din toate astea despre TikTok?
Copilul in retele sociale: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul parental
 

Dupa Facebook si Instagram, copiii s-au mutat pe TikTok. Iar noi părintii trebuie să intelegem cu ce se mănânca aceasta noua aplicatie si mai ales ce riscuri se ascund in spatele său. Iată ce stim despre TikTok.

Ce este TikTok?

TikTok este o aplicație video dezvoltata in China, care permite utilizatorilor să creeze și să partajeze videoclipuri scurte cu efecte speciale. In 2018, a fost cea mai descărcată aplicație din lume.

Glume, clipuri și filmări domină platforma, alături de videouri in care tineri, unii îmbrăcați în mod haios, isi sincronizează buzele și dansează la muzica momentului. Este o interfață exclusiv video care o face mai puțin elaborată și mai ușor de utilizat decât platforme precum Facebook sau Twitter. Aplicația de rețea socială populară este cea mai populară în rândul copiilor sub 16 ani.

Este aplicația periculoasă pentru copii?

Dupa o serie de sesizari si controverse, o anchetă BBC a descoperit că aplicația de distribuire video TikTok nu a reușit să opreasca mesaje sexuale trimise adolescenților și copiilor. Timp de trei luni, ancheta a colectat sute de comentarii sexuale postate pe videoclipuri încărcate de adolescenți și copii.

În timp ce compania a șters majoritatea acestor comentarii, utilizatorii care le-au postat au putut să rămână pe platformă, în ciuda regulilor proprii ale TikTok împotriva conținutului sexual adresat copiilor.

De asemenea, BBC a putut identifica o serie de utilizatori care, din nou și din nou, s-au apropiat de fete adolescente online pentru a posta mesaje sexuale explicite pe videoclipurile lor. În cursul acestei anchete, BBC a dat peste mai multe conturi administrate de copii sub 13 ani. Iar, unii utilizatori au chiar vârsta de opt - nouă ani. In ciuda acestor constatări, TikTok nu are în plan să înceapă să verifice vârsta utilizatorului în Marea Britanie sau nicăieri în afara Statelor Unite. Toate comentariile găsite de BBC au fost raportate către TikTok folosind aceleași instrumente disponibile oricărui utilizator al aplicației.

BBC a dezvăluit recent copii de până la opt ani au fost vizați de persoane dubioase pe aplicație, care are un numar de peste 800 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Videoclipuri de tineri școlari care cântă sau dansează inocenți atrag roiuri de comentarii sugestive sexual.

Și părinții au fost îngroziți să vadă că copiii lor primesc mesaje directe agresive de la bărbații mai mari.

Ce spun experții?

John Carr, unul dintre cei mai importanți experți din Marea Britanie în domeniul siguranței online a copiilor, a avertizat despre aplicația controversată: „Nu există nicio indoiala că o aplicație de genul acesta este un magnet pentru pedofili.”

TikTok au fost deja amendata cu 5 milioane de euro pentru colectarea datelor despre copiii din SUA, inclusiv numele, locațiile și adresele de e-mail ale acestora.

Investigația comisarului pentru informații europe cu privire la TikTok este de parere ca TikTok pune copiii în pericol de îngrijire și abuz, este semnificativ.

Ce spune TikTok?

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat: „Promovarea unui mediu de aplicații sigur și pozitiv este prioritatea noastră, și avem o serie de măsuri în vigoare pentru a ne proteja împotriva abuzurilor.

„De exemplu, utilizatorii își pot face contul privat, ceea ce îi permite să aprobe sau să respingă adepții și le restricționează conținutul încărcat și mesajele primite doar pentru urmăritori.

„De asemenea, implementăm o combinație de politici, tehnologii și strategii de moderare pentru detectarea și revizuirea conținutului și a conturilor problematice și punem în aplicare penalități adecvate dacă sunt încălcate condițiile noastre de utilizare și orientările comunitare.

„Aceasta este o provocare la nivelul întregii industrii și ne-am angajat să îmbunătățim continuu măsurile noastre existente și să introducem procese tehnice și de moderare suplimentare ca parte a angajamentului nostru permanent față de utilizatorii noștri.”

Deci ce să reținem din toate astea despre TikTok?

La înregistrarea pe TikTok, profilurile de utilizator sunt făcute „publice” în mod implicit. Aceasta înseamnă că oricine poate vedea videoclipuri pe care copiii dvs. le încărcă.

Acestea le pot trimite mesaje directe și accesa unde locuiesc. Asa ca atentie.

Cum putem face contul TikTok privat?

Pentru a vă face contul TikTok privat, accesați pagina de profil și selectați pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus. Selectați confidențialitate și siguranță. Acolo, alegeti comutatorul pentru „Cont privat”. Puteți selecta, de asemenea, cine vă poate trimite comentarii și mesaje directe și cine poate face un duet cu dvs. Utilizarea setării „Prieteni” sau oprirea acestor funcții limitează complet contactul cu străinii.

Cum pot folosi TikTok cu copiii mei?

Puteți urmari activitatea copilului pe TikTok urmărind împreună cu copiii și realizând videoclipuri împreună. Oferați-vă să țineți camera sau să o întoarceți pentru a face un duet selfie. Puteți să îl postați sau să îl salvați ca „privat”, așa că doar puteți vedea. Aplicația vă permite, de asemenea, să partajați videoclipuri prin e-mail, text sau alte medii de socializare, unde puteți controla mai bine cine o vede, astfel încât copiii să poată performa pentru prieteni și rude în loc de o rețea mai largă de oameni.

Există vreun fel de a limita sau restricționa activitatea copilului pe TikTok?

Pe lângă termenii de căutare blocați, TikTok oferă și funcții de monitorizare pentru a ajuta la limitarea timpului petrecut în aplicație și la limitarea apariției videoclipurilor care pot fi inadecvate. Pentru a activa aceste funcții, atingeți cele trei puncte din partea dreaptă sus a profilului de utilizator. Apoi selectați „Digital Wellbeing” de lângă pictograma unei umbrele. Funcțiile sunt protejate automat de un cod de acces de patru cifre, astfel încât copiii să nu le poată dezactiva singure. De acolo, părinții pot opta pentru a activa Screen Time Management, care limitează utilizatorii la două ore pe aplicație pe zi și Modul restricționat, care blochează un anumit conținut. Rețineți că, modul restricționat nu este ignibil și, chiar și odată cu filtrul pornit, copiii care folosesc aplicația singură pot întâlni videoclipuri nepotrivite vârstei.

Cum pot monitoriza activitatea copilului meu pe TikTok?

În afară de modul restricționat, nu există nicio modalitate de a filtra conținutul pe TikTok, astfel încât părinții sunt încurajați să împărtășească un cont cu copiii sub vârsta de 13 ani. Acest lucru vă va permite să urmăriți ceea ce copilul dvs. vede și postează. Părinții copiilor mai în vârstă, care sunt mai rezistenți la monitorizare, pot să întrebe despre creatorii lor video preferați și să cunoască videoclipurile lor (cu sau fără copilul tău). De asemenea, acordați-vă timp pentru a privi în mod regulat cele mai populare melodii, videoclipuri, memes și provocări.

CE ESTE TIKTOK?

TikTok permite utilizatorilor să creeze și să partajeze videoclipuri scurte cu muzică și efecte de cameră. Este deținut de compania Beijing ByteDance, fondată de antreprenorul Zhang Yiming. Conglomeratul de 75 de miliarde de dolari a achiziționat aplicația Musical.ly în 2017 și a contopit-o cu TikTok, aducând milioane de noi utilizatori. Este cea mai descărcată aplicație iPhone din lume - cu aproape 800 de milioane de descărcări pe tot globul, potrivit datelor de la firma de cercetare mobilă Sensor Tower.

Facebook a luat act de popularitatea în creștere a TikTok și a lansat o aplicație concurentă numită Lasso în noiembrie anul trecut.

Copilul in retele sociale: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul parental

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Copiii isi petrec, din pacate mult timp in retele sociale. Pentru a nu pierde controlul, iată 12 sfaturi despre ce trebuie să știi tu, ca parinte - pentru a-ți proteja copilul de pericolele rețelor sociale.

Alte informatii interesante despre TikTok

Ce este TikTok și de ce ar trebui să știi de el dacă lucrezi în marketing

Toate tipurile de români de pe noua aplicație virală Tik Tok

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII