Pot bea cafea in timp ce alăptez? Cafeaua și alăptarea - iată ce trebuie să știi

Pot bea cafea in timp ce alaptez? Cafeaua si alaptarea - iata ce trebuie sa stii

Pot bea cafea in timp ce alăptez? Cafeaua și alăptarea - iată ce trebuie să știi

Cafeaua si alaptarea bebelusului. Pot bea cafea in timpul perioadei de alaptare a bebelusului?
Majoritatea mamelor care alăptează pot bea cafea cu moderație. Insa, unii bebeluși, în special cei sub 6 luni, pot fi mai sensibili la consumul de cofeină al mamei.

Bebelușii ale căror mame au evitat complet cafeaua în timpul sarcinii par să reacționeze mai mult la cofeina din alimentatia mamei. Chiar dacă acum bebelușul este sensibil la cofeină, este posibil să nu mai fie când este mai mare - așa că, dacă trebuie să te oprești sau să limitezi aportul de cofeină, poți încerca din nou peste câteva luni.

- veți citi:
Este sensibil copilul la aportul meu de cofeină?
Cofeina scade aportul de lapte matern?
Surse de cofeină
Câtă cofeină este prea mult?
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii

Pot bea cafea in timpul alaptarii? Avre vreo influenta cafeina pentru bebelus?

Un studiu a indicat faptul că, consumul excesiv de cafea in timpul alaptarii ar putea scădea conținutul de fier al laptelui matern. Academia Americană de Pediatrie a clasificat cofeina drept „Medicament maternal compatibil de obicei cu alăptarea”. Cofeina este administrată direct bebelușilor prematuri (ca tratament pentru problemele de respirație) la niveluri mult mai mari decât cele întâlnite în general în laptele matern al mamelor care consumă cafea.

Dacă bebelușul tău este sensibil la cofeină, de obicei va deveni mai puțin o problemă pe măsură ce crește. Nou-născuții au un timp mult mai greu de metabolizat cofeina decât sugarii mai mari. Prematurii sau copiii bolnavi ar putea avea, de asemenea, mai multe probleme cu aportul de cofeină al mamei.

Este sensibil copilul la aportul meu de cofeină?

Conform Breastfeeding Answers Made Simple (Hale Publishing 2010, p. 521), consumul excesiv de cofeina de către mamă (mai mult de 750 mg pe zi) poate duce la un copil care prezintă semne de stimulare cauzate de cofeină. „Dacă o mamă consumă zilnic 750 mg de cofeină sau mai mult - cantitatea de cofeină din cinci căni de cafea - și copilul ei pare iritabil și nu doarme mult”, poate încerca să înlocuiască cafea cu cafea fără cofeină o săptămână sau două.

Dacă bebelușul tău pare deosebit de activ și există o cantitate semnificativă de cafeină în dieta ta, este posibil să vrei să tai din nou sau să oprești cofeina timp de 2-3 săptămâni pentru a vedea dacă face diferența. Dacă renunți la cofeină, fa-o treptat, deoarece oprirea bruscă poate duce la dureri de cap sau alte simptome.

Cofeina nu scade producția de lapte matern - nu există dovezi!

Mitul potrivit căruia cofeina va scădea producția de lapte matern este foarte răspândit. Multe mămici consumă cofeină și ar trebui să fie ușor de documentat orice efecte adverse ale cofeinei asupra aproducției de lapte. Niciun astfel de efect nu a fost observat, în ciuda unui număr de studii privind aportul de cofeină la mamele care alăptează și ani de observații clinice. De fapt, un studiu (Nehlig & Debry, 1994) indică faptul că, cofeina poate stimula producția de lapte.

Surse de cofeină

Cofeina poate fi găsită în cafea, ceai, băuturi răcoritoare, băuturi sportive / energizante (inclusiv produsele „apă pentru sport”), unele medicamente și alimente - ciocolata. Produsele din plante care conțin guarana / paullinea cupana, nuci kola / cola nitida, yerba maté sau ceai verde conțin și cafeină.

Câtă cofeină este prea mult?

Urmărirea copilului este singura cale de a obține un răspuns individual la această întrebare. După cum s-a menționat mai sus, cantitatea de cofeină care ar putea afecta bebelușul va varia foarte mult în funcție de copil și de vârsta sa. Estimarea pe care o auzim deseori este „mai puțin de cinci căni de cafea” sau 500 mg / zi. Diverse surse sugerează o limită superioară a aportului de cofeină cuprinsă între 300-750 mg / zi.

În timpul sarcinii: Majoritatea surselor sugerează o limită superioară de 300 mg / zi. Cu toate acestea, o sursă (Motherisk) recomandă o valoare maxima de 150 mg cafeină pe zi, în timpul sarcinii.
Citeste mai multe detalii aici Cofeina si sarcina: cum afecteaza bauturille care contin cofeina sanatatea sarcinii

Citeste si 15 alimente din alimentatia mamei care provoaca gaze si colici bebelusilor alaptati

alimentatia in alaptare

15 Alimente de evitat in timpul alaptarii

Exista alimente care ar trebui evitate in perioada alaptarii? - iata o intrebare frecventa pe forumul special dedicat alaptarii de la Desprecopii.

Un regim alimentar bine echilibrat, plin cu alimente care va plac este cel mai bun, dar anumite alimente, indiferent de cat de mult va plac, s-ar putea sa strice bebelusului.

Daca bebelusul este agitat, scuipa mult, sau are colici, eruptii cutanate, sau congestie, urmatoarele alimente pot fi vinovate! Iata 15 alimente de evitat in timpul alaptarii 

► Citeste mai multe detalii despre alimentatia in timpul alaptarii la sectiunea ALIMENTATIA MAMEI IN TIMPUL ALAPTARII.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII