Vrei să devii mama? Asa te pregatesti pentru sarcina cel mai bine.

Vrei sa devii mama? Asa te pregatesti pentru sarcina cel mai bine.

Vrei să devii mama? Asa te pregatesti pentru sarcina cel mai bine.

Dacă ați decis că relația voastră a ajuns în acel moment în care vă simțiți gata să va măriți familia, e bine să te informezi și să vezi ce trebuie să faci pentru a fi pregătită.  

Această decizie are impact atât asupra vieții tale personale, cât și profesionale și necesită atenție pe mai multe planuri. Iată cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul:

Pregătește-ți organismul pentru sarcina

1. Află când e perioada cea mai bună să rămâi însărcinată

Sunt doar câteva zile pe lună în care te afli în perioada fertilă, asigura-te alături de partenerul tău că nu veți rata momentul oportun. Află de aici care sunt cele mai bune zile pentru a rămâne însărcinată.

2. Este momentul să scapi de vicii

Indiferent dacă este vorba despre consum de alcool, țigări, cafea în exces – dorința de a rămâne însărcinată poate fi cel mai bun prilej pentru a renunta la obiceiurile nesănătoase.

3. Adaptează-ți alimentatia, dacă este cazul

Un regim alimentar dezechilibrat, cu multe produse semipreparate, prăjite, fast food sau dulciuri în exces, nu te va ajuta. O dietă cu mai multe fructe și legume îți oferă vitamine și minerale, al căror necesar crește în sarcină. Alimente care conțin fibre te ajută să ai o digestie ușoară.

Dacă va fi cazul, încă din perioada de planificare a sarcinii, medicul tău îți va putea completa cerințele nutriționale prin administrarea de suplimente alimentare.

Stabilește o relație de încredere cu medicul

4. Ai nevoie de un medic ginecolog pe care să te poți baza și în care să ai încredere

Pentru că în această “călătorie”, relația pe care o vei construi cu medicul care îți supraveghează sarcina este esențială. Deci, dacă nu ai deja unul, este momentul să rezolvi acest aspect. El îți va cunoaște întregul dosar medical și te va îndruma pe tot parcursul sarcinii. Consultațiile periodice, testele și analizele vor începe încă din faza de preconceptie, vor dura pe tot parcursul lunilor de sarcina și cu siguranță vei avea multe întrebări la care vei dori să îți răspundă.

5. Verifică istoricul medical al tău și al partenerului tău

Copilul se naște cu bagajul genetic al părinților lui, astfel că e cazul să știi de la început dacă există riscuri de boli ereditare. Vă doriți amândoi un copil sănătos, așa că asigura-te că ai luat toate măsurile pentru ca el să se dezvolte fără probleme.

CIteste Cum se transmit genele de la parinti: ce transmite mama și ce transmite tata copilului

6. O întrebare legitimă atunci când te gândești să devii mama - “Ce se va întâmplă cu serviciul meu?”

Ia în calcul orele petrecute la muncă, delegarea sarcinilor, apoi concediul postnatal și asigura-te că totul rămâne sub control. Nu uita: maternitatea și cariera nu se exclud una pe alta.

7. Și nu în ultimul rând: relaxează-te, citește, mergi la spectacole, bifați o vacanță liniștită în doi.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII