Cat durează un supt? - aceste detalii contează

Cat dureaza un supt? - aceste detalii conteaza

Cat durează un supt? - aceste detalii contează

Cât durează un supt al bebelușului? Adică o masă de alăptare?

Este greu de stabilit o limită de timp pentru o masă de supt, deoarece, pe de o parte, fiecare bebeluș este diferit și mănâncă în propriul său ritm, iar pe de altă parte, bebelușul trebuie lăsat să se bucure de masă - care conține și o porție importantă de fericire, pentru că e la sânul lui mami... Cu alte cuvinte, să îl lăsăm să îi tihnească și lui masa... însă iată niște detalii pe care trebuie să le știi.

veti citi
Cât trebuie să dureze un supt?
Cum putem ști care este durata alăptarii bebelușului?
Cât trebuie să dureze un supt?
Alte intrebari și răspunsuri despre alăptare
Forumul de ALAPTARE

Cât trebuie să dureze un supt?

In primele saptamani de alaptare, mamicile au multe intrebari si nesigurante in ceea ce priveste alaptarea bebelusului.

E greu de stiut, dacă bebe primeste suficient lapte, dacă sanii produc la capacitatea necesară bebelusului, dacă suge cum trebuie sau doar țocaie, dacă trebuie alăptat la fiecare scâncet sau dacă trebuie lasat sa adormă cu sfârcul in gura...vezi aici multe intrebari si raspunsuri despre alaptare.

La fel de legitima si urgenta este intrebare - cât trebuie să dureze un supt?

Cum putem ști care este durata alăptarii bebelușului?

Depinde ce fel de bebelus ai. Unii sunt gurmanzi si apreciaza tihna si un laptic bun, altii sunt mai repeziti, altii mai lenesi, altii par sa aiba alte prioritati desi sunt flamanzi ... aici avem un articol despre cinci tipuri de bebelusi alaptati la san. Tu de care ai?

Cât trebuie să dureze un supt?

Ei binem dragă mamica, in primele saptămani, nu se poate stabili o limita fixa iar daca pentru unii bebelusi o masa de supt dureaza in jur de 20-30 de minute, pentru alti bebelusi o masa dureaza si 45 de minute.  Ideea de baza este ca nu trebuie sa il muti repede la al doilea san - ci mai degraba lasa-l pe bebe să iti transmita ca nu mai are lapte la acel san si abia dupa asta mută-l la sanul 2 (bidonul 2)...

In mod ideal, macar un san ar trebui sa fie bine golit la fiecare masa. Pentru ca laptele care vine la sfarsitul cantitatii din san - este mai gras (iar aceste grasimi sunt foarte benefice creierului bebelusului) iar primul lapte din san este degresat.

lapte san grasime

Cat dureaza deci alaptarea?

Ei bine, bebe e seful si el hotaraste deci trebuie sa astepti pana cand da drumul din gurita mamelonului. Daca bebelusul nu da drumul mamelonului pentru ca deseori bebelusii adorm in timpul mesei  - poti incheia masa cand ritmul de supt si inghitit incetineste pana la patru supturi la un inghitit.  Se intampla insa des ca bebe sa adoarma la sfasitul primului san si sa se trezeasca pentru a papa si din al doilea san.

Incepe masa urmatoare cu sanul din care bebe nu s-a hranit ultima data sau care inca nu s-a golit complet.  Ca sa iti aduci aminte, poti prinde un ac de siguranta de sutien pe partea cu care ai inceput masa anterioara sau poti introduce un tampon de alaptat in cupa sanului de pe partea respectiva.

Alte intrebari și răspunsuri despre alăptare

De ce nu am suficient lapte? Cu sfaturile urmatoare se rezolva aceasta grija.

Sânii mei sunt goi, ce să fac? - se intreabă panicată o mămica la secțiunea de Intrebări de la Desprecopii.

Greva suptului bebelusului: cauze si gestionare

 Diagrama cu puseele de crestere ale bebelusului alaptat

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul Desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII