De ce nu am suficient lapte? Cu sfaturile următoare se rezolvă aceasta grijă.

De ce nu am suficient lapte? Cu sfaturile urmatoare se rezolva aceasta grija.

De ce nu am suficient lapte? Cu sfaturile următoare se rezolvă aceasta grijă.

Crezi ca nu ai suficient lapte in sâni pentru a-ți hrani bebelușul? Există o serie de motive care ar putea reduce producția de lapte matern DAR  există o soluție pentru fiecare.  

Citește lista de mai jos și vezi dacă vreunul dintre motive se aplică în cazul tau. Nu uita că nu e nevoie să iți faci  griji! Cu un tratament și sfaturi adecvate, majoritatea problemelor pot fi rezolvate, menținând în același timp o aprovizionare constantă de lapte matern bebelusului tau.

- veți citi:
Care sunt principalii factori care afectează producția de lapte matern?
Ce puteți face pentru a vă ajuta organismul să producă mai mult lapte
Nu a venit laptele: cauzele intărzierii debutului lactației
Primele zile de alăptare in fapte concrete
Pozitii de alaptare: Ghid Complet

Va rog sa imi dati un sfat pentru ca sunt la limita disperarii - nu am suficient lapte. Oare bebe se satura? Sa ii dau lui bebe lapte praf?  - se intreabă panicată o mămica la secțiunea de Intrebări de la Desprecopii.

Care sunt principalii factori care afectează producția de lapte matern?

Golirea sânului în timp util

Trebuie să te asiguri că sânul este golit în mod regulat, pentru a menţine provizia de lapte. Poti alăpta sau pompa; astfel organismul va produce lapte pentru a-l înlocui pe cel tocmai muls. Cu cât vă goliți mai mult sanul, cu atât corpul va produce mai mult. Asigura-te că bebelușul este atașat corect - asta va duce la o alăptare mai eficientă și la golirea completă a sânului.

► Citeste Pomparea laptelui matern si stocarea lui: ghid si Pozitii de alaptare: Ghid Complet

Alimentatia poate împiedica procesul de producție al laptelui matern

Multe femei nu știu că alimentatia lor are un impact semnificativ asupra producției de lapte. Încercați să evitați următoarele alimente când alăptați: salvie, pătrunjel, cimbru și mentă (inclusiv alimente cu aromă de mentă).

Hormonii

Uneori, dezechilibrele hormonale afectează producția de lapte. Tiroida, insulina, progesteronul, estrogenul, testosteronul, prolactina și glucoza, afectează producția de lapte și fiecare dintre acestea are un rol de jucat în lactație. Dacă aveți probleme cu producția de lapte matern, ar trebui să luați în considerare verificarea nivelului de hormoni.

Țesut mamar

Unele femei pot avea leziuni la nivelul țesutului mamar sau pot avea o cantitate insuficientă de țesut din mai multe motive. Implanturile mamare, mamoplastia de reducţie (reducerea sânilor) sau orice intervenție chirurgicală care poate implica sânul pot dăuna glandelor, canalelor de lapte și nervilor. Ovarele polichistice pot provoca, de asemenea, deteriorarea țesutului mamar.

Cicatricile

Acestea pot fi cauzate de intervenții chirurgicale sau de proceduri cosmetice ale mamelonului. Piercing-ul sfarcului poate provoca leziuni ale nervilor.

Ce poti face pentru a ajuta organismul să producă mai mult lapte

Plante care promovează producția de lapte matern

Puteți profita de informațiile culese pe parcursul a sute de ani de experiență de succes. Această informație, care a fost folosită în multe culturi, vă este disponibilă astăzi. Cititi Alaptarea si marirea productiei de lapte matern si intrebati medicul ce plante va pot ajuta.

Apelați la un consultant în lactație

Nu ezitați să solicitați sfaturi profesionale dacă aveți întrebări sau probleme legate de alăptare. Consultanții în lactație au experiența și cunoștințele necesare pentru a vă oferi cel mai bun ajutor și sprijin posibil. Fiecare femeie care alăptează este unică, iar diferențele fiziologice, echilibrul hormonal și obiceiurile copilului sunt factori care pot influența alăptarea. O întâlnire față în față cu un consultant în lactație te poate ajuta să alăptezi într-un mod care funcționează pentru tine.

Poti sa ceri sfatul personal al unei consultate specializate in alaptare: Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Pomparea laptelui matern

Uneori organismul are nevoie de încurajare și stimulare pentru a crește producția de lapte. Puteți pompa laptele rămas după alăptare și păstra la frigider/congelator pentru o utilizare ulterioară.

Alăptarea corectă

Poate că bebelușul nu este atașat corect și, prin urmare, nu golește sânul. Dacă vedeți că bebelușul se luptă cu alăptarea, continuă să scape sânul sau îi este dificil să rămână atașat la sân; dacă aveți fisuri la sfârcuri sau dacă aveți dureri în timpul alăptării la mai mult de două săptămâni după naștere, rugați-vă medicul sau consultantul în lactație să verifice dacă bebelușul are frenul lingual scurt, deoarece acest lucru poate îngreuna alăptarea.

Tehnici alternative

Există modalități suplimentare de stimulare a producției de lapte, cum ar fi chiropractica, acupunctura, reflexoterapia, yoga, naturopatia și imagini ghidate. Cititi si Pozitii de alaptare - Ghid complet

Nutriția în timpul alăptării

Nu uitați că nutriția este ca un medicament pentru organism. Menținerea unei diete variate, bogată în vitamine, minerale, proteine, fibre, fier, vitamina B, calciu, magneziu și omega-3, poate face toată diferența. Evitați să consumați mâncăruri fast-food și beți multă apă. Vezi aici multe sfaturi despre Alimentatia mamei in timpul alaptarii

Lipsa de încredere

Uneori este nevoie de timp pentru a-ți dezvolta încrederea în abilitățile tale ca mamă. Nu este ceva care vine în mod natural tuturor mamelor. Unele se simt inconfortabil sau simt durere în timpul alăptării. Găsiți-vă la un loc privat unde puteți alăpta confortabil și vă puteți preda emoțiilor pe care le experimentați.  Forumurile si grupurile de sprijin pentru alăptare sunt extrem de pretioase pentru femeile care nu au alăptat niciodată sau pentru cele care inca alapteaza si doresc sa isi alapteze copilasul o perioada cat mai indelungata.

Iata de ce mamicile care alapteaza au nevoie de un forum (grup) de suport si de suportul si informatiile pe care le primesti in mod anonim acolo pot face o mare diferenta...

Odihna

Încearcă să te odihnești și să te relaxezi la fiecare câteva ore pe parcursul zilei, pentru a permite corpului să se energizeze. În lupta de a produce lapte, multe femei își agravează situația. Este important să înțelegeți că, uneori, se întâmplă situații care sunt în afara controlului vostru. O mamă care alăptează doar parțial, dar este relaxată, este in favoare celei care alăptează exclusiv dar este frustrată, obosită și chinuită de durere. Acordați-vă orice aveți nevoie (liniște, muzică, o baie relaxantă, exerciții fizice, o conversație cu un prieten la o cafenea ...) pentru a vă relaxa și a vă odihni.

Nu a venit laptele: cauzele intărzierii debutului lactației

Sunt mamici care la cateva zile de la nasterea bebelusului se intreba de ce nu au lapte. In conditii normale, colostrul este deja prezent in termen de 40 de ore de la nastere.  Colostru contine toti nutrientii si toate fluidele de care bebelusul are nevoie in primele zile de viata, precum si numeroase substante care il protejeaza impotriva infectiilor. Laptele matern apare in general, in decurs de doua pana la trei zile dupa nastere.

In ce conditii lactația intârzie să apară dupa nașterea bebelușului și ce este de facut? Iată sfatul nostru.

Primele zile de alăptare in fapte concrete

Primele zile de alaptare ale bebelusului sunt esentiale pentru succesul misiunii de alaptare. Este perioada in care se creeaza o legatura speciala in ceea ce priveste alaptarea. Pentru toate proaspetele mamici care incep misiunea Alaptarea - iata cum decurg primele zile cu amanunte esentiale.

Poziții de alaptare: Ghid Complet

Alegerea pozitiei ideale pentru alaptarea bebelusului este subiectiva. Adevarul este ca NU exista o pozitie de alaptare recomandata - pentru ca fiecare mamica si bebelus isi hotarasc singuri rutina de alaptare si bineinteles, pozitia care le ofera rezultatele cele  mai bune.

Desigur, ca tanara mamica, veti fi asaltata cu sfaturi despre cea mai buna pozitie de alaptare (asta pentru ca orice mamica care a alaptat se considera specialist in alaptare :) - dar, desigur, urmeaza ca si tu mamico si bebelusul tau sa descoperiti toate secretele alaptarii. Succes!

Acum, iata o trecere in revista a celor mai cunoscute pozitii de alaptare.

Etapele alăptarii si nevoile bebelusului

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerabdare: ce e de facut
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII