Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Ianuarie

Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Ianuarie

Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Ianuarie

A da un nume copilului este un act esential, un act care participă la planul creator al lui Dumnezeu, o responsabilitate solemnă care ar trebui să fie îndeplinită cu rugăciune și seriozitate, mai degrabă decât făcută capricios și nepăsător în neștiință de consecințe. Alegerea unui nume poate avea un impact profund asupra dezvoltării și identității de sine a copilului.

→ Dacă urmează să naști în luna Ianuarie și nu ai găsit numele potrivit pentru fetiță ta, iată câteva sugestii legate de calendarul crestin al lunii ianuarie.

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Ianuarie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Ianuarie și ce nume puteți da fetelor născute în această luna:

 

Angela

 

Sfânta Angela Merici, fc. * S-a născut la Desenzano del Garda (Italia), la 21 martie 1470 sau 1474. La 15 ani, a rămas orfană de ambii părinţi şi a locuit în continuare cu o soră la Salň, în casa unui unchi. Aici a aprofundat viaţa creştină, făcându-se terţiară franciscană şi consacrându-se personal prin votul fecioriei.
Origine: greaca - “mesagerul lui Dumnezeu” „anggelos" - "mesager".

Antonia (Antoaneta)

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vietii calugaresti.
Origine: din greaca - floare

Fabiana

Sfântul Fabian, pp. m. Ales în anul 236 ca episcop al Bisericii din Roma, a primit cununa martiriului în anul 250, la începutul prigoanei lui Decius, după cum dă mărturie sfântul Ciprian, şi a fost înmormântat în cimitirul lui Calixt.
Origine: din latinescul Fabianus ce semnifică „al lui Fabius”, „care apaţine lui Fabius”.

Georgiana (Georgeta, Gina)

Sfantul Cuvios Gheorghe Hozevitul. Sfantul Cuvios Gheorghe a trait in secolul al VII-lea. Dupa ce isi imparte averea saracilor, merge la Ierusalim sa se inchine la mormantul Mantuitorului. Intra in cinul monahal la manastirea Hozeva.
Origine: grecescul "gheorghios" sau "georgios" -taranca, agricultoare, lucratoare a campului.

Ioana (Ionica)

Sfantul Ioan Botezatorul. In fiecare an, pe data de 7 ianuarie praznuim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Ioan Botezatorul a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi si a-L face cunoscut lui Israel.
Origine: Numele de Ioan (Ioana) este un nume bilblic, providential, derivat de la Yehohanan, care inseamna « Dumnezeu s-a milostivit ».

Iulia

Sfântul Iulian. Martiriul sfântului Iulian ne este prezentat de către Martirologium Romanum, într-un stil care îi atribuie o însemnătate deosebită: „La Antiohia (istoricii ne spun că, în realitate, este vorba despre localitatea Antinoe), sub împăraţii Diocleţian şi Maximilian, s-a petrecut naşterea la cele veşnice a sfinţilor Iulian Martirul şi Vasilica, fecioară, soţia aceluiaşi Iulian.
Etimologie: Iulia/Iulian - luminos, izvor al fericirii

Lucia

Sfantul Lucian, pr. Lucian, Maximinian si Iulian au fost trei misionari trimişi de la Roma, pe la jumătatea secolului III d.C., să evanghelizeze regiunea Beauvais, în Galia. Aici au suferit martiriul în timpul persecuţiei împăratului Diocleţian.
Origine: latina - cel ce face lumina

Nina (Neena)

Sfânta Nina este praznuita pe 14 ianuarie. Sfanta Nina s-a născut în jurul anului 290, în Capadocia. Era rudă apropiată a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit unui vechi manuscris fiind chiar verişoara acestuia.
Origine: greaca, spaniola, evreiasca si inseamna "fetita, stranepoata". Neena este si un nume hindus ce inseamna "ochi frumosi".

Olimpia

Sf. Olimpia. Şaptesprezece dintre scrisorile rămase de la Sfântul Ioan Gură de Aur (344-407) sunt adresate unei nobile doamne, diaconesă a Bisericii din Constantinopol, căreia el îi destăinuie frământările sufletului, durerile exilului, planurile pentru restabilirea ordinii şi a păcii în oraş.
Origini: greceşti, numele Olimpia provine de la Olympia, corespondentul muntelui Olimp. Iar Olimp defineşte “casa zeilor”.

Paula

Sfantul Cuvios Pavel Tebeul. Sfantul Pavel Tebeul a trait in secolul al III lea. Este considerat in istoria monahismului, drept primul ascet care s-a retras in "cele mai dinauntru ale pustiei", primul eremit sau pustnic.
Origine: latina si provine din familia de nume romane "Paulus", care inseamna "mic" sau "umil".

Petra (Petruta)

Pe 16 ianuarie serbam inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru. In anul 42 d.Hr, regele Irod Agripa a poruncit ca Sfantul Apostol Petru sa fie intemnitat si legat in lanturi. Petru este dezlegat si eliberat de un inger. Lantul cu care a fost legat Petru tamaduia neputintele si gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lant se sfintea.
Origine: greaca - piatra, stanca

Tatiana (Tania)

Sfanta Mucenita Tatiana. Sfanta Mucenita Tatiana a trait in vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235). A refuzat sa se casatoreasca, alegand sa traiasca pentru Hristos. Datorita vietii sale, a fost asezata in randul diaconitelor de Biserica din Roma, desi nu avea mai mult de 15 ani. Sfanta Tatiana a fost martirizata in timpul persecutiei imparatului Alexandru Sever al Romei si este considerata protectoarea studentilor.
Origine: slava, derivat din numele de origine romana “Tatianus” – de la clanul roman Tatius

Vasilica

Sfantul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Sfantul Vasile cel Mare a trait pe vremea imparatului Valens, cand Biserica era tare prigonita de necredinta lui Arie. Sfantul ierarh Vasile a aparat cu toata puterea dreapta credinta si a indraznit sa mustre chiar in fata pe imparatul Valens, cazut si el in erezia lui Arie.
Origine: din greaca: regal, rege, conducator.

Xenia

Sfanta Xenia era originara din Roma. In momentul in care parintii au hotarat sa o marite, ea a ales sa fuga impreuna cu doua slujitoare in Insula Cos. Face acest lucru din dragoste fata de Hristos, caci pentru ea adevarata logodna era unirea cu El.
Origine: greaca. Provenienta sa se leaga de xenios, care se poate traduce prin ospitalier si primitor.

► Citeste si Bebelușii născuți in ianuarie au mai multe șanse de a deveni bogați


 

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Despre alegerea numelui bebelusului, puteti citi si:

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Numele copilului: întrebări și răspunsuri despre destin și noroc

Are vreo legatura alegerea numelui copilului cu ceea ce va urma in viata? Ce legatura este intre numele copilului si destinul sau? Cum se potriveste numele ales copilului si caracterul sau? Ce…

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Nume speciale pentru băieti: 30 de nume considerate SMART

Numele unui copil este mai importat decat credem - cel putin de la prima vedere. Inteligenta si atractivitatea au mai mult de a face cu persoana decat cu numele unei persoane. Un copil care se numeste…

Nume de copii – varianta Hipster

Nume de copii – varianta Hipster

Nebunia numelor Hipster pentru copii este in voga! Daca sunteti in cautarea unui nume pentru copilul dvs., dar vreti unul un pic iesit din comun si care sa sfideze conformitatea, atunci avem o mare…

 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII