10 moduri in care poți vorbi cu bebelușul din burtica ta - așa poți începe să ii produci emoții fericite

10 moduri in care poti vorbi cu bebelusul din burtica ta - așa poți  începe să ii produci emotii fericite

10 moduri in care poți vorbi cu bebelușul din burtica ta - așa poți începe să ii produci emoții fericite

Când ești însărcinată, comunicarea cu bebelușul începe în jurul săptămânii a 27-a de sarcină, când bebelușul începe să audă și să recunoască vocea mamei și a tatălui... Așadar, folosește această perioadă pentru a-i vorbi și pentru a începe să clădești acea relație de dragoste necondiționată care va dura pentru totdeauna.

⇒ 10 moduri în care poți vorbi cu bebelușul din burtica ta - începe deja să-l faci fericit folosind aceste sfaturi minunate.

vei citi
Cum putem vorbi cu bebe inca din vremea sarcinii
Despre comunicarea cu bebelusul din burtica, mai poti citi

Cum putem vorbi cu bebe inca din vremea sarcinii

Primul lucru, instinctual - pe care o gravida il face, pentru a comunica cu bebe este sa isi mangaie burtica. Acesta este primul gest matern, de protectie pe care il face mama. Si - asa cum spune o specialista in nastere - americanca Virginia Bobro, autorarea cartii la moda Birthing from Inside (nasterea din inauntru) - nu devii mamă la nașterea copilului tău, ci esti deja mama inca din timpul sarcinii.

Ea a scris o carte care acum este foarte citita -  10 moduri jucăușe și pline de bucurie de a te conecta cu copilul tău în timp ce este încă în burtica. Comunicarea cu bebelusul incepe in jurul saptamanii 27 de sarcina, cand bebe incepe sa auda si sa recunoasca vocea lui mami si tati...

Iata cum poti comunica si vorbi cu bebe

1. Mănâncă cu intentia de a-ti hrani sanatos puiul - uite ce papa mama azi ca sa cresti tu mare....

Foloseste perioada sarcinii pentru a oferi puiului tau hrana sanatoasa si elemente nutritive. Fiecare muscatura de mancare pe care o mananci in timpul sarcinii iti hrănește și copilul. Urmați recomandările cu privire la alimentatia in timpul sarcinii. Cand mananci ceva sanatos - spune puiul tau, uite ce papa mama azi ca sa cresti tu mare....

2. Plantează o planta si explica puiul tau ca si acea planta creste...

Planteaza o samanta intr-un ghiveci sau un copac în pământ pentru a reflecta procesul de îngrijire și creștere care se întâmplă în burtă. E ca o metafora a naturii. Imaginează-ți că stai cu copilul tău sub umbra copacului tău, sau ca priviti impreauna planta aceea din ghiveci. Plantarea a ceva „creează acel sentiment al unei oglinzi externe a schimbărilor pe care le întâmpinați în interior”, spune Bobro. Asa ca minunati-va de toate lucrurile pe care natura le face sa creasca si spune-i lui bebe - uite cum creste aceasta planta...

3. Creeaza ceva cu mana ta - uite ce face mami pentru tine...

A face o pătură, caciulita sau ținută pentru bebelus - este un lucru pe care femeile l-au făcut de generații. Produsul final este cu adevata ceva prețios, de pastrat. Dar la fel de semnificativ este procesul de a crea ceva pentru altcineva. Crosetatul, tricotarea sau înfrumusețarea unui articol achiziționat cu inițiale simple brodate sau un simbol semnificativ este o modalitate de a „trimite dragoste copilului tău cu fiecare cusătură. Si ii poti spune... uite ce face mami pentru tine...

4. Profita la maxim de ultrasunete - azi te-am vazut si sunt asa de fericita sa te cunosc....

Ecografiile cu ultrasunetele au devenit ritualuri foarte așteptate ale sarcinii, oportunități de a arunca o privire asupra copilului și chiar de a aduce acasă o „fotografie” sau fața sa minusculă, mâinile și picioarele.  Traieste chiar si mai personal aceasta experiența incercand sa inchizi ochii si te imaginezi vorbind cu copilul. Inchide ochii si imagineaza cum va fi copilul rau - ii poti spune - azi te-am vazut si sunt asa de fericita sa te cunosc....

5. Respira pentru bebelusul tau

Fie că practici yoga, faci meditații sau pur și simplu îți faci timp în fiecare zi pentru o respirație intenționată și relaxată, respirația cu atenție este unul dintre cele mai simple, cele mai puternice lucruri pe care le poți face cu copilul tău în creștere. Imaginează-ți că respiri cu grija si atentie pentru copilul tău minunat, si cat de multa nevoie are nevoie de oxigenul pe care i-l oferi tu...

6. Faceți o plimbare a culorii 

plimbare sarcina

Plimbările zilnice sunt bune pentru corpul tău însărcinat și aduc energie și mișcare liniștitoare și pentru copilul tău. Bobro sugerează o „plimbare a culorilor” ca o abordare distractivă și atentă la plimbările tale. Alegeți o culoare pentru plimbarea dvs., apoi povestiți toate lucrurile pe care le vedeți în acea culoare în timpul plimbării. "Există un sentiment de a aduce lumea exterioară în lumea bebelușilor", spune Bobro, "iarba verde, o mașină verde sau pălăria verde amuzantă a cuiva".

7. Incepe deja sa ii canti cantecele de leagan

Începe deja rutina de pus bebelusul la somn... si pregateste-ti reperoriul cu cantecele de somn... Alegele melodiile la care tii tu mai mult - cele pe care le stii si tu din copilarie, care să reflecte moștenirea etnică sau religioasă. Ele vor deveni cele mai linistitoare cantecele pentru bebe si incepe deja sa i le canti.

Cercetările arată că bebelușii recunosc vocile părinților lor și chiar răspund la melodiile pe care le-au auzit în mod repetat în uter - așa că încercați să vă cântați cântecul la ore obișnuite pe parcursul zilei, mai ales la culcare.

8. Canta si danseaza cu bebe

Sunteti deja o echipa asa ca treceti la dans si muzica impreuna. Alegel niste melodii optimiste si dansante si treci in ringul de dans... din living. Il poti chema si pe tati la dans.

Nu numai că dansul îți va face inima să pompeze, ceea ce scade hormonii de stres și crește hormonii „simțitori”, spune Bobro, dar îți oferă și șansa de a petrece timp distractiv și de calitate împreună. „Când mama și bebelușul se mișcă împreună, ei împărtășesc acea experiență”, spune ea.

9. Scrie o scrisoare bebelusului tau din burtica

Indiferent dacă alegi sa scrii o scrisoare, o poezie, o melodie sau un jurnal de sarcina (vezi aici cum poti pastra un jurnal de sarcina si poti prima gratis o geanta a bebelusului cu multe cadouri)- scrie ceva pe care intenționați să-i oferiți dupa ce va veni in aceasta lume zgomotoasa.  Scrie despre speranțele tale, valorile tale, istoria familiei tale, orice te gândești pe măsură ce te pregătești să te întâlnești.

10. Fii artista pentru bebelusul tau

Cumpara niste acuarele sau chiar creioane colorate. Fără presiunea de a realiza un desen sau o pictura de valoare, incearca sa te suprinzi pe tine in rol de mama... Doar inchide ochii si incearcă să suprinzi o parte din acea lume internă. Sau incearca sa iti imaginezi lumea din perspectiva bebelușului. Dupa niste ani, acea pictura sau desen va fi foarte importanta pentru tine... si mai tarziu si pentru copilul tau ...

Despre comunicarea cu bebelusul din burtica, mai poti citi

Haptonomia in sarcină sau comunicarea prin atingere

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut

Arta si muzeele - benefice femeilor insarcinate

Ce aude bebelusul din burtica mamei

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere

Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Aplicatia ODISEEA SARCINII este cea mai descarcata aplicatie de sarcina din Romania - si este complet gratuita. Afla cum cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI 

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

geanta bebelusului sarcina

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu.

Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul. citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte

Virginia Bobro, autorarea cartii la moda Birthing from Inside (nasterea din inauntru)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII