Nu am simptome de sarcina - e normal? Medicul ne explica cand se poate intampla acest lucru

Nu am simptome de sarcina - e normal? Medicul ne explica cand se poate intampla acest lucru

Nu am simptome de sarcina - e normal? Medicul ne explica cand se poate intampla acest lucru

Simptomele de sarcina sunt, la unele femei insarcinate inexistente. Un procent mic de femei ajung la 20 de săptămâni de sarcină, fără a avea nici un simptom.

Medicul ne explică de ce unele femei nu au simptoma de sarcina și dacă este normal...

- vei citi:
Nu este neobișnuit să nu ai simptome de sarcină
Când apar primele simptome de sarcină?
Fără simptome de sarcină la 20 de săptămâni - este normal?
Pot fi gravidă fără să știu?

Nu este neobișnuit să nu ai simptome de sarcină

Imaginează-ți că tocmai ai aflat că ești gravidă și că ai conceput bebelusul acum 5 luni! Sună incredibil, dar este posibil, spune Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal, Haga, Olanda.

Am avut paciente pe care le-am monitorizat și care au experimentat acest lucru, insa spun aproape întotdeauna că au menstruații neregulate. Nu sunt surprinse dacă, de exemplu, nu au menstruații de două, trei sau chiar patru luni".

Conform cercetărilor din Jurnalul Royal Society of Medicine din Marea Britanie, este posibil ca 1 din 475 de femei să nu-și dea seama că sunt însărcinate până la 20 de săptămâni de sarcină, iar alte 1 din 2.500 de femei află că sunt însărcinate doar după ce începe travaliul.

Nu este neobișnuit să nu ai simptome de sarcină în cele patru până la șase săptămâni de la ultima ta menstruație. Medicii datează sarcina de la prima zi a ultimei menstruații. "Asta deoarece majoritatea femeilor știu care este prima zi a ultimei menstruații, dar nu știu ziua concepției", spune Dr. ter Horst.

Când apar primele simptome de sarcină?

Primele simptome de sarcina apar de obicei la aproximativ 14 zile de la implantarea ovulului fertilizat în peretele uterin și pot include greață, sensibilitatea sânilor și modificări ale culorii sfarcurilor. Asta ar putea însemna zile sau săptămâni după ce o femeie se așteaptă ca menstruația să apară. De fapt, aproape 30% dintre femeile chestionate de Asociația Americană a Sarcinii au declarat că menstruația le-a întârziat înainte de a începe orice simptom de sarcină.

Cele mai multe simptome de sarcină se vor simti în primele șase săptămâni”.

► Iata un infografic complet despre simptomele de sarcina.

Fără simptome de sarcină la 20 de săptămâni - este normal?

Cu toate acestea, pentru femeile cu cicluri menstruale neregulate, o menstruație ratată nu indică întotdeauna o sarcină. Și cineva care nu crede că este însărcinată ar putea să-și atribuie simptomele altor cauze.

Femeile cu sindromul ovarelor polichistice nu au menstruații timp de luni de zile chiar”, spune dr. ter Horst. "Pe partea cealaltă, unele femei au sângerări pe parcursul primului trimestru și chiar în al doilea trimestru. Este o complicație și un simptom al sarcinii, dar dacă nu au alte simptome ale sarcinii, pot atribui sângerarea unei nereguli menstruale."

Ciclul menstrual este un semn vital important, spune Dr. ter Horst. Furnizarea medicului tău unui istoric amănunțit al ciclului menstrual oferă o perspectivă asupra organelor reproducătoare și a stării tale hormonale.

Pot fi gravidă fără să știu?

Cum rămâne cu rarele 1 din 2500 de femei care află că sunt însărcinate chiar cand începe travaliul?

Există într-adevăr, femei care „nu știau că sunt însărcinate” - aceste femei au probleme psihologice de bază, adesea nediagnosticate”, spune dr. ter Horst

Negarea sarcinii este o afecțiune în care o femeie însărcinată nu observă că este însărcinată și îi lipsesc „percepțiile obiective ale sarcinii”, potrivit revistei științifice BMC Psychology.

Negarea sarcinii se poate întâmpla la femeile care nu doresc să fie însărcinate, inclusiv adolescentele, persoanele cu dependențe și cele care, din diverse motive, cred că nu sunt pregătite să aibă un copil.

"Nu am făcut multe cercetări în acest sens, dar mi se pare, pentru ca cineva să nu știe că este însărcinată până la travaliu, există un amestec de probleme fiziologice - în care într-adevăr au existat foarte puține sau niciun semn de sarcină - și mentale. Există o diferență atât de distinctă între o burtă plină de alimente sau balonare în intestine și burtica care se dezvoltă pe parcursul sarcinii, deoarece există un copil gestant în interior”, adaugă dr. ter Horst

Cum combatem greata de dimineata

Alimente care pot ajuta la reducerea raului de dimineata

Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut

Remedii naturale pentru greturile de dimineata din timpul sarcinii


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII