Reflexul de ejectie a laptelui matern in timpul alaptarii. Ce este, si cum il putem stimula.

Reflexul de ejectie a laptelui matern in timpul alaptarii. Ce este, si cum il putem stimula.

Reflexul de ejectie a laptelui matern in timpul alaptarii. Ce este, si cum il putem stimula.

Ce este reflexul de ejecție al laptelui matern sau reflexul "letdown"?

Prin suptul la sân, copilul tău declanșează nervii minusculi din mamelon. Acești nervi determină eliberarea hormonilor în fluxul sanguin.

Unul dintre acești hormoni (prolactina) acționează asupra țesuturilor producătoare de lapte, iar celălalt hormon (oxitocina) face ca sânul să împingă sau să „lase” laptele să treacă.

- vei citi:
Ce este reflexul de ejecție?
Reflexul de ejecție te poate face să simți
Modalități prin care poți stimula reflexul de ejecție
Poziții de alaptare: Ghid Complet
Etapele alăptarii si nevoile bebelusului

Ce este reflexul de ejecție?

Reflexul de ejecție face ca laptele din sâni să fie disponibil pentru copilul tău.

Celulele din jurul alveolelor se contractă și lasă laptele să treacă, împingându-l în conductele galactofore și apoi spre mamelon. The asemenea, oxitocina face ca aceste canalele de lapte să se lărgească, făcând mai ușoară curgerea laptelui.

Reflexul de ejecție poate avea loc chiar și când îți vezi sau auzi copilul, sau doar te gândești la el. Acest reflex poate fi declanșat și prin atingerea sânului cu degetele sau cu ajutorul unei pompe de sân.

Oamenii spun adesea că reflexul de ejecție poate să nu funcționeze la fel de bine dacă ești anxioasă, obosită, supărată sau dacă te doare ceva. Adevărul este că alăptarea este un proces puternic. Cu sprijin și încurajare, mamele fac față multor tipuri de stres și continuă să alăpteze cu succes.

Reflexul de ejecție te poate face să simți:

 o senzație de furnicături, care poate fi destul de puternică;
 un sentiment de plenitudine bruscă;
 lapte care picură din celălalt sân;
 o schimbare a modelului de supt a bebelușului - de la un supt rapid la unul ritmic în timp ce laptele începe să curgă;
 în primele zile s-ar putea să simți contracții ale uterului.

Reflexul de ejecție apare de obicei în timpul în care bebe suge sau ca răspuns la modificările alăptării bebelușului. Unele mame simt reflexul în primele zile sau săptămâni, dar mai târziu constată că acest sentiment dispare.

Modalități prin care poți stimula reflexul de ejecție:

Relaxează-te. În timp ce alăptezi sau te mulgi, respiră încet și profund. Unele mame consideră că este util să bea mai întâi o băutură caldă sau să asculte muzică. Căldura poate ajuta, the exemplu un duș cald sau o compresă caldă pe sân.

Masează-ți ușor sânii. Masează sânul spre sfârc cu ajutorul palmei sau cu marginea unui deget. Rotește ușor mamelonul între degete.

Gândește-te la copilul tău. Dacă folosești o pompă, este mai ușor să te mulgi în timp ce ești aproape de copil sau să privatești o photography cu micuțul.

Susținere. Persoana de sprijin te poate ajuta, oferindu-ți un masaj blând la spate și umeri, pentru a te ajuta să te relaxezi. Totuși, unele mame preferă să fie singure, deoarece se simt sub presiune dacă cineva le urmărește

Poziții de alaptare: Ghid Complet

Alegerea pozitiei ideal pentru alaptarea bebelusului este subiectiva. Adevarul este ca NU exista o pozitie de alaptare recomandata - pentru ca fiecare mamica si bebelus isi hotarasc singuri rutina de alaptare si bineinteles, pozitia care le ofera rezultatele cele mai bune.

Desigur, ca tanara mamica, veti fi asaltata cu sfaturi despre cea mai buna pozitie de alaptare (asta pentru ca orice mamica care a alaptat se considera specialist in alaptare :) - dar, desigur, urmeaza ca si tu mamico si bebelusul tau sa descoperiti toate secretal alaptarii. Good luck!

Acum, iata o trecere in revista a  celor mai cunoscute pozitii de alaptare.

Etapele alăptarii si nevoile bebelusului

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerabdare: ce e the facut

Despre stresul primelor zile the alaptare

Alaptarea in timpul puseelor the crestere ale bebelusului

Secretul reusitei alaptatului

Pozitii the alaptare Ghid Complet

Primele zile the alaptare in fapte concrete

Ghid complet all primelor zile the alaptare 

Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid the alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi:  Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii!  Citeste si forumul special  Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii:  ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII