Fuga nu e sanatoasa acum ci imorala, dragi medici si asistente care acum dezertati - jurnal de familie in pandemie

Fuga nu e sanatoasa acum ci imorala, dragi medici si asistente care acum dezertati - jurnal de familie in pandemie

Fuga nu e sanatoasa acum ci imorala, dragi medici si asistente care acum dezertati - jurnal de familie in pandemie

Traim scenarii care nu credeam ca sunt posibile. Aceasta pandemie de coronavirus pare ireala. Am intrat parca intr-un serial Netflix. E frica, panica, durere si speranta la un loc. Dar e si un moment dupa care lumea se va shimba si nu va mai fi la fel...

Sa auzi ca medici si asistente isi dau demisia din locuri in care cineva moare este inspaimantator. Pentru ca este o lasitate. Fuga nu e sanatoasa ci imorala, dragi medici si asistente care acum dezertati...

Si totusi e situatie de urgenta. Fuga nu e sanatoasa ci imorala.

Nu e OK sa cautam scuze celor care fug din locurile in care ar trebui sa salveze vieti.

Nu e OK sa dam din umeri cand medicii si asistentele isi dau demisia. E adevat ca nu sunt materiale, ca multi nu sunt protejati  - insa ei si-au ales meseria de medic sau de asistenta. Puteau sa isi aleaga alta meserie. Acum, doar ei mai pot face ceva, cu toata invatatura si experianta pe care o au. Presupun ca ei sunt primii care stiu ce trebuie facut.

In toate tarile din lume sunt aceste situatii. Nimeni nu a stiut ce va veni. Si aici in Olanda se lucreaza cu saci de gunoi, cu materiale improvizate.

In Olanda s-a facut apel la voluntari pentru a lucra in spitalele afectate. S-au inscris in cateva ore 30.000 si au zis ca e suficient. Toti stiau ca sunt situatii precare  si ca sunt scene de cosmar.

Inchidem ochii la faptul ca iau mita, ii veneram si acceptam ca nu sunt niciodata vinovati de greselile lor.

Eu stiu ca medicii si asistentele nu pot fi obligati sa isi practice meseria - si e OK - dar din punctul meu de vedere (si imi dau seama ca o sa sariti pe mine) - sa li se ia permisiunea de a-si mai practica meseria. A fi medic inseamna sa te dedici oamenilor. Iar pentru asta, societatea romaneasca ii venereaza, li se accepta mita, ii scapa de procesele de malpractica.  La fel si asistentele care beau cafele si astepta spaguta in buzunar ca sa iti aduca apa.

Dar exista o limita cand se incalca reguli de umanitate.  Se pot reprofila spre meserii mai putin dure, pe care le pot practica si cand e stare de urgenta, razboi, holera sau asteroid venit fara anunt.

Si cred ca e cazul ca Romania sa accepte medici din alte tari  care vor sa practice aici. Asa au facut si tarile din vestul Europei. E dramatic sa vezi ca sunt comune si sate fara medici.

Mesaj de pe Jurnal de familie in pandemie

Citeste si

Totul va fi bine - mesajul curcubeului emotionant pe care copiii il invata in clipe grele de pandemie de coronavirus...

Avem nevoie de stiri care ne dau speranta

autor - Redactor Sef Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Pareri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ana
    Anatrimis la 31/3/2020

    Mi se pare corect: sa nu mai aiba dreptul sa profeseze. Bravo!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII