Iata cum se prepara drojdia proaspata in casa (maia)

Iata cum se prepara drojdia proaspata in casa (maia)

Iata cum se prepara drojdia proaspata in casa (maia)

Drojdia de copt (maiaua) este uneori greu de gasit in magazin insa asta nu trebuie sa ne incurce planurile pentru niste gogosi delicioase. Drojdia de casa se poate face rapid, având nevoie de doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă destul de lungă de timp. Aşa că înarmaţi-vă cu răbdare.

Maiaua este un tip de drojdie 100% naturală, care poate fi folosită în creşterea aluaturilor pentru pâine, cozonac sau biscuiţi. Iată cum o facem:

- vei citi:
Cum preparam maiaua
Retete de gogosi
Retete de cozonac
Retete de paine de casa
Comunitate, forumul culinar al mamicilor

Vrei sa faci gogosi sau cozonac si nu ai drojdie? Sau ai in vedere sa pregatesti niste paine de casa? Drojdia pentru copt ste uneori greu de gasit in magazin insa asta nu trebuie sa ne incurce planurile...Maiaua este un tip de drojdie 100% naturală, care poate fi folosită în creşterea aluaturilor pentru pâine, cozonac sau biscuiţi. Iată cum o facem:

Ingrediente pentru maia:

100 g făină albă
100 g făină de secară sau făină integrală
200 g apă
1 linguriţă miere  

Mod de preparare Maia naturala

Ziua 1: Într-un borcan de 800 g sau de 2 l, amestecăm 100 g de făină albă, 100 g de făină de secară sau integrală, 1 linguriţă de miere şi 200 g de apă la temperatura camerei. Hidratarea este de 100%. Se pune deasupra o farfurioară, ca să respire şi se lasă pe masă timp de 12 ore, potrivit pofta-buna.com.

După 12 ore: O să observaţi că deasupra sunt niste „bulbuci“ micuţi. Miroase uşor a acru, dar nu neplăcut. Folosim acum încă 100 g de făină albă şi 100 g de apă la temperatura camerei. Amestecăm totul şi lăsăm la fermentat, tot cu farfurioara deasupra, alte 12 ore. Acest procedeu se repetă.

După 36 de ore: drojdia ar trebui să fie gata.

Sfaturi de la Gina Bradea

În cameră trebuie să fie o temperatură de 22-25 de grade, nu mai mult, nu mai puţin. Compoziţia nu se bagă în frigider, nu se pune pe calorifer sau pe sobă.

Făina folosită e bine să fie făină albă 100%.

Apa nu trebuie să fie de la robinet, ci apă plată, de izvor sau de fântână.

Cu cât maiaua este mai veche şi mai bine „hrănită“ (se adaugă 100 g de făină albă şi 100 g de apă), cu atât e mai puternică şi mai viguroasă şi vom obţine pâine mai pufoasă şi mai gustoasă.

Când maiaua îşi dublează volumul în trei ore, deja este gata. O mai „hrănim“ o dată pe zi, încă două zile, şi apoi o băgăm la frigider, pentru menţinere. In functie de reteta, se folosesc intre 70-120 g de maia la kg de faina.

Retete de gogosi

10 retete de gogosi cu iaurt

10 retete de gogosi pufoase

Gogosi bestiale

Retete de cozonaci

8 retete de cozonaci din toata Romania

Retete de paine de casa

Cele mai bune retete de paine de casa

Comunitate, forumul culinar al mamicilor

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

sursa retetei de drojdie -  adevarul.ro

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII