De ce mor persoane tinere si sanatoase din cauza coronavirusului? Semnele si simptomele de stiut

De ce mor persoane tinere si sanatoase din cauza coronavirusului? Semnele si simptomele de stiut

De ce mor persoane tinere si sanatoase din cauza coronavirusului? Semnele si simptomele de stiut

Infectarea cu noul coronavirus, Covid-19 - pare sa aiba un grad mare de deces in cazul persoanelor de peste 80 de ani, cu șansele de a muri de zece ori mai mari decât restul grupelor de varsta. Si cu toate acestea, unii tineri mor din cauza virusului, chiar și fără condiții de sănătate preexistent

Deci, de ce mor persoane tinere si sanatoase din cauza coronavirusului? Semnele si simptomele de stiut

veti citi
Coronavirusul are o rata foarte mare de deces in randul batranilor de peste 80 de an, si totusi si multi tineri mor
Tinerii nu sunt imuni la efectele coronavirusului
Copiii nu au imunitate completa impotriva acestui coronavirusului Covid-19
Pierderea mirosului este un simptom caracteristic persoanelor tinere

Coronavirusul are o rata foarte mare de deces in randul batranilor de peste 80 de an, si totusi si multi tineri mor

Infectarea cu noul coronavirus, Covid-19 - pare sa aiba un grad mare de deces in cazul persoanelor de peste 80 de ani, cu șansele de a muri de zece ori mai mari decât restul grupelor de varsta. Si cu toate acestea, unii tineri mor din cauza virusului, chiar și fără condiții de sănătate preexistente.

Acesta a foat cazul lui Ismail Mohamed Abdulwahab, un adolescent de 13 ani din Brixton care a murit din cauza coronavirusului după ce a fost dus la spitalul King's College din Londra, în urma unor dificultăți de respirație.

Luca Di Nicola, în vârstă de 19 ani, originar din Italia, dar care locuia în nordul Londrei, a decedat la doar 30 de minute după ce a fost dus la spital marți trecute - din cauza unei pneumonii aparent fulminante.

Niciuna dintre victime nu avea condiții de sănătate preexistente.

Tinerii nu sunt imuni la efectele coronavirusului

Cercetările de la Imperial College London, din marea Britanie -  sugerează că rata de deces este de aproape 10 ori mai mare decât media pentru persoanele cu vârsta peste 80 de ani și mai mică pentru cei sub 40 de ani. Cu toate acestea, în timp ce decesele la tineri sunt rare - la fel ca apar simptome mai grave - acestia nu sunt imuni.

Cercetatorii au explicat că 0,03 la sută dintre persoanele sub 30 de ani vor muri din cauza coronavirusului, în timp ce, comparativ cu 9,3% din cei peste 80 de ani, deci oricine este expus virusului. Citeste si Iata cum afecteaza varsta riscul de deces in cazul bolii COVID-19, declansata de infectarea cu coronavirus

Mesajul lor este ca „Mesajul ar trebui să fie că oamenii tineri, sănătoși, mor din cauza acestei infecții”.

Citeste si Boala Covid-19 are o rata de deces de 10 ori mai mare decat gripa sezoniera - spun expertii

Copiii nu au imunitate completa impotriva acestui coronavirusului Covid-19

Un alt studiu sugerează că copiii nu sunt la fel de inuni cum s-a crezut anterior. Cercetările efectuate de Academia Americană de Pediatrie au avut în vedere mai mult de 2.000 de pacienți sub vârsta de 18 ani și au constatat că 10,6% dintre sugari prezintă simptome „severe și critice”.

O cauza din care tinerii s-ar putea îmbolnăvi critic este o asa numita  „furtuni de citokine”, care se intampla atunci când organismul produce prea multe celule imune. Medicii britanici de la Imperial College London au explicat că „tinerii sănătoși pot avea o suprareacție” care provoacă boli grave atunci când sistemul lor imunitar trece peste un maxim și atacă alte părți ale corpului.

Acest lucru se întâmplă mai puțin la pacienții mai în vârstă, deși poate afecta orice grup de vârstă.

Pierderea mirosului este un simptom caracteristic persoanelor tinere

Există câteva sugestii conform cărora simptome ale pierderii simțului gustului și mirosului ar putea să fie mai evidente la persoanele mai tinere, ca și mod de combatere a organismului împotriva virusului în pasajul nazal.

Profesorul Nirmal Kumar, președintele ORL, a declarat pentru Sky News, un canal de stiri britanic: „Pacienții tineri nu au simptome semnificative, cum ar fi tuse și febră, dar pot avea doar pierderea simțului mirosului și gustului, ceea ce sugerează că aceste virusuri se cazează în nas ".

Citeste Febra este simptomul cel mai comun a infectarii cu virusul Covid-19

Cu toate acestea, recomandările actuale din partea OMS îndeamnă pe oricine cu o temperatură ridicată și o tuse persistentă să se auto-izoleze timp de șapte zile, cele două simptome fiind cele mai frecvente.

Alte simptome includ senzația de oboseală, senzația de respirație și durerile musculare. Mai multe detalii aici Persoanele infectate cu coronavirusul COVID-19 se impart in patru categorii

Orice persoană cu vârsta peste 70 de ani trebuie sa se auto-izoleze timp de 12 săptămâni, pentru a reduce riscul de a se infecta cu coronavirus. De asemenea, persoanele de vârstă mijlocie nu sunt la fel de imune la virus așa cum se credea anterior.

O nouă analiză, publicată în The Lancet, a arătat o creștere a riscului de infectarii cu coronavirus odată ce o persoană atinge vârsta mijlocie.

Acesta a descoperit că 3,43 la sută dintre persoanele din 30 de ani au avut nevoie de tratament spitalicesc pentru Covid-19, ridicându-se la 4,25% în 40 de ani și 8,16% în 50 de ani.

► Urmareste toate stirile despre CORONAVIRUS in sectiunea Coronavirului si Familia.

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Persoanele infectate cu coronavirusul COVID-19 se impart in patru categorii

Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
sursa de documentare - Organizatia Mondiala a Sanatatii, BBC, publicatia stiintifica medicala The Lancet

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII