Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?

Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?

Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?

Febra, frisoanele, durerile corpului si tusea. Toate simptomele par la fel pentru o răceală, gripă și coronavirus, cunoscut și sub denumirea de COVID-19. De unde știi diferența? Iată informațiile care te vor ajuta să înțelegi mai bine semnele, simptomele și tratamentele.

- vei citi:
Coronavirus sau COVID-19
Simptomele COVID-19
Diferența dintre răceală-gripă-coronavirus
Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirus sau COVID-19  simptome

Coronavirus, sau COVID-19, este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost văzută anterior la om, dar care se răspândește rapid în întreaga lume. Alte patru tulpini de coronavirus sunt de fapt foarte frecvente și provoacă, de obicei, doar simptome ușoare (cum ar fi cele ale unei răceli comune). Cu toate acestea, unele tulpini, cum ar fi COVID-19, pot provoca boli severe în anumite cazuri.

De exemplu, persoanele în vârstă și persoanele de toate vârstele cu afecțiuni de sănătate subiacente severe - cum ar fi bolile de inimă, bolile pulmonare și diabetul, de exemplu - par să aibă un risc mai mare de a dezvolta o boală gravă COVID-19. În prezent, nu există nicio cură sau vaccin pentru COVID-19.

Simptomele COVID-19 pot include:

Febra și / sau frisoane - citeste Febra este simptomul cel mai comun a infectarii cu virusul Covid-19
Tuse (de obicei uscată)
Dificultăți de respirație
Oboseală (uneori)
Dureri ale corpului (uneori)
Dureri de cap (uneori)
Dureri în gât (uneori)

* Simptomele tractului respirator superior, cum ar fi nasul care curge și congestia sinusurilor, sunt foarte rare în COVID-19.

Severitatea simptomelor COVID-19 variază de la ușor la sever. Dacă ai avut un contact strâns recent cu un pacient infectat cu virusul COVID-19 sau ai călătorit recent într-o zonă în care COVID-19 este activ, poate fi mai probabil ca simptomele tale să fie datorate COVID-19. Dacă bănuiești că ai COVID-19, sună medicul. Dacă simptomele tale sunt ușoare, vei fi probabil sfătuit să rămâi acasă pentru a-i proteja pe ceilalți și să urmezi recomandările cadrelor medicale.

Citeste Cele trei semne de avertizare ca este posibil sa ai coronavirus inainte ca simptomele sa se dezvolte complet

Diferența dintre răceală-gripă-coronavirus

Răceala - simptome

În timp ce s-ar putea să te simți destul de rău când ai o răceală, simptomele sunt în general ușoare în comparație cu virusurile mai agresive precum gripa. O răceala poate provoca oricare sau toate aceste simptome:

Nasul congestionat sau care curge
Tuse (blândă)
Oboseală (uneori)
Strănut
Ochi umezi
Durere de gât
Dureri de cap (rar)
Dureri musculare

Majoritatea medicamentelor au, în cel mai bun caz, efecte moderate asupra simptomelor de răceală. O răceală tipică va dura în medie 7-10 zile. Majoritatea simptomelor nu sunt cauzate de infecția însăși, ci mai degrabă de sistemul imunitar al corpului care încearcă să scape de ea. Majoritatea virusurilor de răceala vor dispărea dacă vom avea răbdare și vom da corpului nostru timp pentru a le combate. Sistemul imunitar este cea mai mare apărare împotriva răcelii comune.

Citeste Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Gripa - simptome

Gripa sezonieră este încă activă și, în general, apare rapid. Este o infecție respiratorie obișnuită cauzată de un virus care îți afectează nasul, gâtul și plămânii și poate dura între 5 și 7 zile. Iată câteva simptome comune ale gripei:

Febră și / sau frisoane
Tuse (de obicei uscată)
Oboseală
Dureri
Nas înfundat sau care curge (uneori)
Dureri în gât (uneori)
Diaree (uneori la copii)

Spre deosebire de răceli sau coronavirus, vaccinarea este o modalitate bună de a preveni gripa. Dacă ai primit un vaccin antigripal și ai contractat gripa, simptomele sunt în general mai ușoare decât dacă nu ai fi făcut vaccinul. Majoritatea persoanelor cu gripă se descurcă bine fără tratament medical. Rămâi acasă și odihnește-te mult, bea lichide și tratează febra cu paracetamol.

Este important să ne amintim că antibioticele nu ajută nicio infecție virală. De obicei, infecțiile trebuie doar să își urmeze cursul, așa că cel mai bine este să aștepți. Dacă simptomele virale se îmbunătățesc și apoi iar se agravează brusc, trebuie să te adresezi medicului, care poate evalua dacă ai o infecție bacteriană.

Citeste Coronavirus - care sunt sansele vindecarii de COVID-19?

Cu toate acestea, se pare că majoritatea experților sunt sceptici cu privire la tratamentul cu vitamina C. „Deși Vitamina C are un efect mic asupra răcelii comune, este puțin probabil ca administrarea unor cantități mari de suplimente cu Vitamina C să vindece o infecție cu COVID-19 - sau să aibă un efect mare”, a scris Peter McCaffery, profesor de biochimie la Universitatea din Aberdeen, pentru The Conversation.

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
surse de informatii: intermountainhealthcare.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII