Bebeluș răsfățat? Adevarul este că e IMPOSIBIL să răsfeți un bebe - iată de ce

Bebelus rasfatat? Adevarul este ca e imposibil sa rasfeti un bebelus - iata de ce

Bebeluș răsfățat? Adevarul este că e IMPOSIBIL să răsfeți un bebe - iată de ce

Poate deveni un bebe răsfățat? Bebelușii NU vor fi răsfățați ci, dimpotrivă, au nevoie de atenție și dragoste pentru a se dezvolta echilibrat și pentru a deveni mai siguri pe sine. 💕

• Iată de ce este imposibil să răsfeți un bebeluș.

 veti citi:
Poate deveni un bebelus - un bebelus rasfatat?
Cand rasfatatul bebelusului devine motiv de ceata intre parinti
Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie
Odiseea emotiilor unui bebelus: cum incepe cladirea inteligentei emotionale
Educatia timpurie: cum cantecelele, povestile si prietenii imaginari stimuleaza inteligenta copilului
Despre educatia timpurie a bebelusului

Poate deveni un bebelus - un bebelus rasfatat?

Ai auzit vreodata de teoriile generatiilor mai vechi ... cum ca nu e bine sa ne rasfatam bebelusii? Ca am putea sa ii invatam cu prea multa dragose? Ei bine, nu numai ca aceste teorii sunt depasite insa sunt de asemeni reflexia unei educatii rigide si lipsite de sensibilitate si inteligenta emotionala.

Daca tu, mamico - iti faci cea mai mica grija ca ai putea sa iti rasfeti bebelusul - cu prea multa atentie si grija - pentru ca reactionezi prea prompt la plansetele lui afla ca NU este cazul. Bebelusul nu poate fi rasfatat oricat de multa, dragoste, atentie si pupici ii dam.

► Citeste si Teoria iubirii nude sau despre beneficiile atingerii la piele dintre mama si bebelus

In primele 12 luni, este imposibil sa rasfeti bebelusul cu prea multa atentie sau prea multa dragoste. Dimpotriva, bebelusul are nevoie de dragoste si atentie pentru a-si dezvola celulele nervoase si capacitatea creierului.  Reactia prompta a mamei la plans nu il va face pe cel mic pretentios ci dimpotriva il va calma si ii va da un sentiment de siguranta.

Citeste Iata de ce imbratisandu-ti cat mai des bebelusul ii poti modifica structura genetica 

 Cand rasfatatul bebelusului devine motiv de ceartă intre părinti

Si totusi chiar si in ziua de azi exista cupluri care ajung la cearta pe acest motiv: ca bebelusul ar fi prea rasfatat.  Si asta am aflat din multe postari ale mamicilor pe forumul Desprecopii. Ori tati spune ca mami isi rasfata bebelusul ori mami este de parere ca tati nu accepta plansul bebelusului si o face sa isi rasfete cu prea multa atentie pe bebelus.

Ce e de facut:

Ei bine, daca astfel de discutii se intampla, trebuie clarificat ca bebelusii NU pot fi rasfatati ci dimpotriva, au nevoie de atentie pentru a se dezvolta echilibrat si pentru a deveni mai sigur pe sine. In jurul varstei de 12 luni, vor incepe sa devina mai singuri si mai putin depedenti de atentia mamicii.

Una din concluziile care sta la baza acestor discutii contradictorii in care intra parinti este semnalul ca ... unul din cei doi are nevoie de o pauza de relaxare. Intrarea unui bebelus in viata unui cuplu tanar vine cu nopti nedormite, stres, colici, depresie ... asadar ambii parinti trebuie sa constientizeze ca sunt responsabili pentru cresterea acestui mic bot de dragoste si ca au responsabiltiati egale.

Sfatul nostru: iesiti impreuna in parc, faceti un short break, oferiti-va cateva ore de somn cadou :) Fiti puternici, bebelusii cresc asa de repede ... nici nu veti realiza ce repede trec acesti ani minunati.

Citeste si Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie

Despre rasfat si un bebelus rasfatat cu prea multa atentie

Ce inseamna un bebelus rasfatat si ce putem face ca el sa nu devina un copil rasfatat ? Iata o intrebare cu raspuns direct despre rasfatul bebelusului: Daca ii acord bebelusului meu prea multa atentie si dragoste inseamna ca il rasfat? citeste in continuare parerea mamicilor aici.

Odiseea emotiilor unui bebelus: cum incepe cladirea inteligentei emotionale

Dezvoltarea emotiilor copilului incepe inca din burtica mamicii. Inca de la nastere, bebelusul trece printr-un tsunami de emotii, frici, descoperiri senzoriale. De aceea, primul an de viata este esential pentru  echilbrul emotional al unui copil. Dar să ne imaginăm primul an de viață prin mintea și inima unui copil ...pentru a intelege cum incepe cladirea inteligentei emotionale citeste detaliile aici.

Educatia timpurie: cum cantecelele, povestile si prietenii imaginari stimuleaza inteligenta copilului

Pe masura ce bebelusul creste, incepe sa stapaneasca utilizarea limbajului pentru a-si putea exprima sentimentele si dorintele. Si se va bucura tot mai mult sa asculte povesti citite seara la culcare, sa  invete cuvinte noi si sa faca din toate intamplarile zilei un scenariu de poveste.  Daca povestile lor sunt sau nu adevarate, nu are nici o importanta. Cel mai important aspect este ca cel mic sa-si foloseasca creierul pentru a crea o istorisire din propriile sale experiente. Iata cum influenteaza educatia timpurie inteligenta copilului.

Despre educatia timpurie a bebelusului :

Prima lectie de viata a bebelusului: lectia iubirii
Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla
Bebelusii disting prietenii de dusmani de la varsta de 9 luni
Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus
Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor
Este personalitatea copilului stabilita la nastere?
Ce e în mintea copilasului tãu 
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

  Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII