Ce este acea linie neclara de pe testul de sarcina? Este asa numita linie de evaporare - iata ce inseamna

Ce este acea linie neclara de pe testul de sarcina? Este asa numita linie de evaporare - iata ce inseamna

Ce este acea linie neclara de pe testul de sarcina? Este asa numita linie de evaporare - iata ce inseamna

Două linii colorate de pe testul de sarcina facut acasa indică faptul că sunteți gravidă, iar o singura linie de o singură culoare indică că nu sunteți gravidă. Uneori, o linie subțire și aproape incoloră apare pe fâșie după timpul alocat testului. Această linie se numește linie de evaporare și ar putea însemna lucruri diferite.

Ce este acea linie neclara de pe testul de sarcina? Este asa numita linie de evaporare - iata ce inseamna.

veti citi
Liniutele de pe testul de sarcina
Deci cum e cu liniutele de pe testul de sarcina?
Ce este o linie de evaporare pe un test de sarcină?
Ce ar trebui să faci dacă vezi o linie de evaporare?
Cat de devreme pot face un test de sarcina?
Despre testele de sarcina

Liniutele de pe testul de sarcina ...

Desi fiecare test de sarcina are instructiuni clare, se pare ca in emotia acelor momente, multe femei nu prea au timp sa le citeasca. Ca urmare, noi la Desprecopii primim foarte multe mesaje si chiar poze cu testul de sarcina - cu ragaminte sa le dam un raspuns despre liniutele de pe testul de sarcina.

Deci cum e cu liniutele de pe testul de sarcina?

Două linii colorate de pe testul de sarcina facut acasa indică faptul că sunteți gravidă, iar o singura linie de o singură culoare indică că nu sunteți gravidă. Uneori, o linie subțire și aproape incoloră apare pe fâșie după timpul alocat. Această linie se numește linie de evaporare și ar putea însemna lucruri diferite.

Iata ce este o linie de evaporare, de ce apare, cum este diferită de o linie slabă și cum să o interpretati.

Ce este o linie de evaporare pe un test de sarcină?

O linie de evaporare este o linie slaba care imită un rezultat pozitiv al testului de sarcină. Apare ca a doua linie, dar nu indică faptul că sunteți gravidă. Această linie apare când verificați rezultatul după timpul stipulat sau când efectuați testul incorect.

test sarcina linie de evaporare

Este posibil să apară și o linie de evaporare atunci când rezultatul este negativ sau dacă testul este luat prea devreme în sarcina ta. Vă oferă un rezultat „fals-pozitiv”.

Cum se formează linia de evaporare?

Se formează o linie de evaporare atunci când urina de pe fosa de testare începe să se usuce sau să se evapore. Șirul incolor apare de obicei ca urmare a compoziției anumitor epruvete de urină și poate apărea indiferent de marca testului de sarcina.

Cât de frecvente sunt liniile de evaporare?

Liniile de evaporare pot apărea destul de des în timpul testelor de sarcină, iar aspectul lor poate depinde de compoziția chimică a urinei. Luați în considerare să luați un alt test de sarcină la domiciliu atunci când nu sunteți sigur de rezultate.

Un rezultat al testului poate dura două-cinci minute pentru a afișa, în funcție de kit. Trebuie să citiți rezultatele în timpul reacției înainte ca urina să se usuce complet. Puteți obține rezultate fals-pozitive dacă le citiți dincolo de timpul de reacție (2).

Ce culoare sunt liniile de evaporare la testele de sarcină?

Liniile de evaporare sunt de obicei incolore. Dar, unele linii pot să apară roz deschis sau albastru deschis. Sunt mai subtiri decât linia de control și pot apărea uneori intr-o nuanta de gri.

Uneori, poate apărea și un rezultat slab pozitiv dacă faceți testul la scurt timp după implantare, deoarece nivelurile de hCG sunt scăzute în jurul acestei faze. Poate să apară și dacă faceți testul în ultima parte a zilei când urina este diluată.

Ce altceva ar putea provoca o linie falsa?

O linie ușoară poate apărea din următoarele motive:

- Testul s-a facut cu urină cu concentrație scăzută de hCG

- Ati facut testul prea prea devreme

- Risc de sarcină chimică în cazul în care nu există suficient hCG pentru a da o linie pozitivă

Ce ar trebui să faci dacă vezi o linie de evaporare?

Linia de evaporare nu înseamnă nimic și nu inseamna ca esti insarcinata. Este rezultatul evaporării urinei și, dacă credeți că ar putea fi pozitiv, puteți face un alt test de sarcină. Nivelurile de hCG sunt dublate la fiecare 48 de ore; prin urmare, linia de testare pozitivă poate părea mai întunecată pe măsură ce nivelurile cresc.

Poti citi si informatiile de aici Cum interpretam a doua linie slaba (neclara) pe testul de sarcina?

Calculeaza precis data nasterii cu calculatorul de sarcina de la Desprecopii

Acesta este calculatorul avansat si mult mai exact (mai precis) pentru a determina data probabila a nasterii. Calculatorul Mittendorf-Williams este considerat cel mai precis calculator de calculare a varstei sarcinii si a datei in care se astepteapa nasterea. Acest calculator nu indica si sexul copilului.

Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Cand pot face un test de sarcina? La cate zile dupa data la care trebuia sa vina menstruatia?

Un test de sarcina pozitiv iti poate da vestea cea mare - ca esti insarcinata - inca din prima zi de intarziere a menstruatiei, desi unele teste pot fi folosite cu patru sau cinci zile inainte de data menstruatiei.

Verifica pe ambalajul testului tau pentru a vedea cand poate fi utilizat si afla citind in continuare, cat de devreme poti face un test de sarcina

Despre testele de sarcina, mai poti citi

Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania

7 Teste de sarcina pe care le poti prepara singura in casa

Ziua cand testul de sarcina a iesit pozitiv: 7 lucruri importante de facut

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI 

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Panga Melania Andreea
    Panga Melania Andreea trimis la 12/10/2021

    Buna! Am facut un test astazi la ora 13 30, şi am aşteptat 5 minute dupa care mi a aparut prima linie şi înca o linie subţire lânga, ce ar însemna?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII