10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii

10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii

10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii

O graviduta se gandeste cu drag la bebelusul care creste sub inima sa. Pentru mica fiinta care creste acolo, mami mananca sanatos, merge la controale prenatale, are grija sa ia vitamine...

Dar, asta nu înseamnă că bebelușii nu comunică cu mamele lor din interiorul uterului. De la gustul mâncării, lumina, vocea mamei, bebelușii simt și fac multe în interiorul burticii. Nu ne credeți? Ei bine, iată ce pare sa nu-i placă bebelușului:

- vei citi:
1. Când mami râde cu poftă
2. Când mami vrea să simtă prea mult bebelușul din burtică
3. Zgomotele puternice și bruște
4. O mămică stresată
5. Prea multă lumină!
6. Poziția de somn a mamei
7. Mâncărurile picante
8. Mamă deprimată, copil trist
9. Lipsa de spațiu
10. Bebe urăște când mamei îi este foame
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

1. Când mami râde cu poftă

O mamă fericită înseamnă un copil fericit. Dar, dacă mama alege să râdă cu poftă, acele smucituri nu-l vor face cu siguranță fericit pe bebe. Este ca și cum te-ai afla într-o pungă cu lichid și apoi aruncat pe o trambulină.  Încearcă să eviți râsul sacadat, pentru a nu deranja si zdruncina prea tare pe bebe...

2. Când mami vrea să simtă prea mult bebelușul din burtică

Sigur că este distractiv să îți atingi copilul împingând cu degetele în burtică, mai ales în al treilea trimestru de sarcină. Este un sentiment uimitor să-ți atingi copilul din afara burticii. Și suntem siguri că și bebelușului îi place. Cu toate acestea, nu exagera. Nu știi niciodată cum este poziționat  copilul în interiorul pântecului si cum il deranjezi...

3. Zgomotele puternice și bruște

Știm cu toții efectele liniștitoare ale muzicii nu numai asupra bebelușilor, dar și a adulților. Deși bebelușii pot auzi zgomotele mai înfundate în interiorul uterului, ei urăsc zgomotele bruște și puternice. Așadar, ține-ți burtica departe de mixer sau de claxoane.

4. O mămică stresată

Orice ar simți o mamă, va simți și copilul. Dacă ești prea stresată, nivelul hormonilor tăi va afecta în cele din urmă și copilul. Așadar, încearcă tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga!

5. Prea multă lumină!

Bebelușii răspund din interiorul pântecului când încerci să o luminezi cu o lanternă. Cu toate acestea, prea multă lumină ar putea deranja copilul, mai ales dacă se află în stare de repaus. Și dacă copilul tău nu are chef, poate chiar să-l facă să nu reacționeze deloc la ea. Așa că, ține departe acea lanternă.

6. Poziția de somn a mamei

La fel ca râsul, schimbatul poziției prea des și spontan în somn, face ca bebelușul să se agite. Cu siguranță nu este o senzație placută, mai ales dacă copilul tău se odihnește sau doarme. Încearcă să te întorci mai încet/lin/ușor.

7. Mâncărurile picante

Copilul poate gusta mâncarea pe care mama o consumă, prin lichidul amniotic . Și, se pare că unii urăsc în special mâncarea picantă. De fiecare dată când mănânci ceva prea picant, poți observa că micuțul tău se mișcă și nu într-un mod plăcut.

8. Mamă deprimată, copil trist

Am spus deja: copilul simte stresul mamei. Dar asta nu înseamnă că nu ai voie să fi tristă. Evită doar să devii prea tristă sau deprimată, deoarece va afecta și copilul. Și da, copilul tău plânge și în pântece. Deci, fă ceea ce te face fericită!

9. Lipsa de spațiu

Pe măsură ce copilul tău crește, el va experimenta un deficit de spațiu. Deși nu poți face nimic în acest caz (cu excepția nașterii, desigur), poți încerca să stai întină pe pat în loc să te înghesui pe un fotoliu.

10. Bebe urăște când mamei îi este foame

Ca orice altceva, foamea ta îți afectează și copilul. Bebelușul tău urăște să-i fie foame, ceva ce va comunica prin loviturile sale. Așadar, de fiecare dată când simți chiar și cea mai mică dorință de a mânca, îndreaptă-te direct spre bucătărie. Îți vei da seama cât de fericit este copilul tău când răspunde cu o lovitură iubitoare.

Sperăm că această listă să fie una folositoare (dacă nu știai deja aceste lucruri). Ține cont de acestea, pentru că nu știi niciodată, copilul tău ar putea avea aceste trăsături chiar și după naștere.

Citeste si 10 moduri in care poti vorbi cu bebelusul din burtica ta - incepe deja sa il faci fericit

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Ce poate fi mai magic pentru o viitoare mamica, graviduta decat acel moment magic cand simti bebelusul din burtica? Dar cam cand ar trebui sa miste? EI bine, exista un Calendarul al Miscarilor bebelusului din burtica.

Daca esti gravida si esti la inceputul Odiseei Sarcinii, astepti cu nerabdare primele semnale de la bebelul care creste ca o floare in burtica ta. Vrei sa stii cand ai putea simti prima miscare a bebelusului in burtica ta? Iata, am pregatit un calendar aproximativ al miscarilor bebelusului din burtica mamicii. Vezi aici un calendar special al miscarilor bebelusului din burtica..

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 4 lucruri esentiale

Haptonomia in sarcină sau comunicarea prin atingere

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut

Arta si muzeele - benefice femeilor insarcinate

Ce aude bebelusul din burtica mamei

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere

Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.


 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. BATANASI PETRONELA
    BATANASI PETRONELAtrimis la 10/6/2021

    MA NUMESC PETRONELA AM 26 DE ANI PRIMA ECOGRAFIE AM FACUT O CAND AVEAM 8 SAPTAMANI SI 3 ZILE IN MARTIE PE DATA DE 11 ESTE TARZIU SAUBSE POATE INTAMPLA CEVA DACA O FAC PE URMATOAREA IN LUNA IULIE PENTRU CA EU SUNT PLECATA IN GERMANIA AI MA INTORC LUNA VIITOARE MULTUMESC

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII