Oximetrul este un instrument simplu si iefin care poate monitoriza infectarea grava cu Covid-19

Oximetrul este un instrument simplu si iefin care poate monitoriza infectarea grava cu Covid-19

Oximetrul este un instrument simplu si iefin care poate monitoriza infectarea grava cu Covid-19

Oximetrul este un instrument simplu si iefin care poate monitoriza infectarea grava cu Covid-19.

Un dispozitiv simplu si ieftin, numit oximetru - poate ajuta la identificarea simptomelor de coronavirus

Oximetrele se fixează peste vârful degetului sau urechii pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge în organism si ne spun cât de bine funcționează inima și plămânii - masurand pulsul si nivelul de oxigen din sange.

Oximetrul, un dispozitiv de marimea unei cutii de chibrituri si care poate fi cumparat si de la magazine online cum ar fi Emag - pot fi esențiale pentru cei cu probleme pulmonare grave.

Gadgetul determină cantitatea de oxigen din sânge. Daca saturația lor de oxigen scade cu două sau trei la sută, ar trebui să-și sune medicul de familie, asistenta medicală de specialitate.

Richard Levitan, un medic american, a spus că cantitatea de pacienți care au nevoie de un ventilator ar putea fi redusă semnificativ dacă persoanele cu simptome Covid-19, cum ar fi tuse uscată și temperatură ridicată, s-au monitorizat folosind un oximetru.

El a declarat pentru The New York Times: „Depistarea oximetriei pulsului larg răspândit pentru pneumonia Covid - fie că oamenii se verifică pe dispozitivele casnice sau merg la clinici sau cabinetele medicilor - ar putea oferi un sistem de avertizare timpurie pentru tipurile de probleme de respirație asociate cu pneumonia Covid .. .

"Evitarea utilizării unui ventilator este un câștig imens atât pentru pacient, cât și pentru sistemul de îngrijire a sănătății."

Oximetrul poate fi un sistem de avertizare timpurie

El a adăugat că oximetrele cu puls, au ajutat la salvarea a doi prieteni ai săi. Detectarea nivelurilor scăzute de oxigen, tratamentul precoce și monitorizarea atentă par să fi ajutat premierul Boris Johnson.

Oximetrele cu impulsuri funcționează emitând o raza de lumină prin deget către un senzor de pe cealaltă parte a unității.

Citeste Cum ne tratam acasa daca avem simptome usoare de infectare cu Covid-19 - sfatul medicilor

Sângele oxigenat și neoxigenat absoarbe lumina diferit, astfel încât dispozitivul privește modelul luminii pentru a determina cantitatea de oxigen din sânge. Acea lectură este apoi afișată pe ecranul său digital.

Un număr de oxigenare peste 95% este normal pentru o persoană sănătoasă în repaus.

Dar pentru persoanele cu afecțiuni care provoacă dificultăți de respirație - adesea clasificate cu termenul de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) - cifra poate fi mult mai mică. Acei pacienți le pot folosi pentru a urmări modificările nivelului de oxigen din sânge și pentru a determina dacă medicamentele lor trebuie sau nu ajustate sau chiar dacă au nevoie să meargă la spital.

Dr. Summerton i-a îndemnat pe toți cu afecțiuni pulmonare grave să aiba un oximetru acasa. El spune că isi indeamna pacienții sa isi monitorizeze nivelul de oxigen acasă dacă încep să dezvolte simptome coronavirus.

În cazul în care nivelul lor scade periculos de mult, le-ar putea permite să-și alerteze rapid medicul - fără a fi nevoie să meargă la terapie intensiva. Acest lucru este vital, deoarece dispozitivul poate ridica scăderea nivelului de oxigen din sânge înainte ca pacientul să prezinte simptome - cum ar fi respirația sau nuanța albastra a buzelor sau a degetelor, astfel detectand primele simtome de pneumonie Covid-19.

Citeste si Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

Dr. Summerton a spus că monitorizarea nivelului de oxigen din sânge ar putea oferi un avertisment timpuriu că starea lor se deteriorează.

Despre infectarea cu coronavirusul Covid-19

Persoanele infectate cu coronavirusul COVID-19 se impart in patru categorii

Persoanele care au aceste boli deja sunt afectate cel mai grav de coronavirus

Despre imunitate mai citeste

Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

De ce se imbolnavesc copiii mai des dupa ce incep gradinita - iata sfatul medicului pediatru

Intareste imunitatea copiilor tinand cont de aceste sfaturi

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Re-intoarcerea la gradinita: tot ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita si bolile copilariei

Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

Imunitatea bebelusului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

sursa -
Dintr-un material publicat in publicatia The Conversation de Danny Dorling - University of Oxford. Originalul aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII