De ce nu suntem surprinsi ca noul coronavirus este legat de o boala rara la copii - declaratia pediatrilor

De ce nu suntem surprinsi ca noul coronavirus este legat de o boala rara la copii - declaratia pediatrilor

De ce nu suntem surprinsi ca noul coronavirus este legat de o boala rara la copii - declaratia pediatrilor

Medicii din Marea Britanie avertizează că noul coronavirus COVID-19 ar putea fi legat de boala Kawasaki, o boală rară, dar gravă la copii. Medicii americani au declarat pentru CBS News că nu sunt surprinsi să afle despre legătura posibilă.

- vei citi:
Nu este o boală fatală, este chiar tratabilă
Cu ce este asociată boala Kawasaki?
COVID-19 poate provoca aproape orice simptom

Boala Kawasaki - Nu este o boală fatală, este chiar tratabilă

În mod normal aceasta boala nu este fatal, este foarte tratabila, a declarat dr. Hes pentru CBSN. "Boala Kawasaki se poate face după o gripă sau după multiple infecții virale."

Medicii britanici au declanșat alarma asupra bolii Kawasaki, după ce un număr de copii diagnosticați cu COVID-19 au murit, în ciuda faptului că nu au avut probleme de sănătate subiacente, potrivit secretarului de sănătate al U.K., Matt Hancock.

Cu ce este asociată boala Kawasaki?

Nu se cunoaște cauza exactă, însă boala Kawasaki este asociată cu febră, erupții cutanate, umflarea glandelor și, în cazuri grave, poate inflama vasele de sânge din inimă. Serviciul Național de Sănătate din U.K. spune că în mod normal afectează aproximativ 8 din 100.000 de copii în fiecare an, în mare parte sub vârsta de 5 ani.

Hes a spus că nu a fost „surprinsă” de raport, deoarece copiii pot dezvolta uneori boala Kawasaki în urma unei răceli obișnuite, care este cauzată de o varietate diferită de erori din familia coronavirusului. Ea a adăugat că boala Kawasaki ar putea apărea la „săptămâni până la luni mai târziu”, după o infecție virală sau „infecții virale multiple”.

Experții din Italia și Marea Britanie analizează posibila legătură după ce medicii din nordul Italiei au raportat un număr extraordinar de mare de copii sub 9 ani, cu cazuri grave de ceea ce pare a fi Kawasaki, potrivit Reuters.

Cercetătorii cercetează acum grupurile de sugari cu febră ridicată și semne de boală inflamatorie care ajung la spitalele din cele două țări.

Dr. Hes a spus că cercetările în curs de desfășurare nu au fost „publicate încă în revistele de evaluare”, dar a subliniat că nu toți copiii studiați care au avut Kawasaki au fost diagnosticați cu COVID-19.

Cu toate acestea, ea a remarcat natura în schimbare rapidă a informațiilor pe care medicii le învață constant despre coronavirus.

COVID-19 poate provoca aproape orice simptom

„Cred că ceea ce învățăm din ce în ce mai mult este că, COVID-19 poate provoca aproape orice simptom și să atace orice parte a corpului, dar în special vasculatura, aceasta provocând inflamație”, a explicat ea.

Astfel de cazuri nu au fost văzute la copii altfel sănătoși din New York, potrivit lui Hes.

"Copiii pe care îi vedem infectați au fost bolnavi critic, au fost copii care au fost deja bolnavi critic, fie cu transplant de rinichi, fie cu transplant de inimă", a spus Hes. "Sunt copii deja imunosupresați într-un fel."

Citeste in continuare Sunt aceste simptome de inflamatie ale copiilor legate de infectarea cu Covid-19?

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
sursa informatie cbsnews.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII