2 copii in 2 ani. Pe lângă multă oboseală există și AVANTAJE

2 copii in 2 ani. Pe langa multa oboseala exista si avantaje

2 copii in 2 ani. Pe lângă multă oboseală există și AVANTAJE

2 copii in 2 ani. Doi copii în doi ani - sau când esti o mamă eficientă (să le numim mamici 2cu2). Dar, pe langă multă oboseala, există și avantaje ...🧡

Doi copii în doi ani - sau cand esti o mamă eficientă (să le numim mămici 2cu2)

In general, diferența medie de vârstă între doi copii este mai mare de doi ani. Dar uneori lucrurile se intampla altfel... Iar daca reusesti sa nasti doi copii in doi ani de zile, atunci se poate spune ca treburile au mers repede si eficient ....Bineinteles ca a avea doua sarcini si doua nasteri in decurs de doi ani nu este deloc usor, ba chiar este foarte greu pentru corpul unei femei ... insa daca toate acestea trec cu bine, exista si o serie de avantaje...

Iata niste avantaje pentru mamicile 2cu2

Isi amintesc totul ...

Dupa prima nastere, la a doua sarcina esti mai relaxata. Este adevarat ca la prima sarcina absorbi fiecare cuvant de la vizitele de la medic insa la doua sarcina stii cam tot ce urmeaza ...Stii care e treaba cu vitaminele de sarcina, stii cum e cu nasterea naturala sau prin cezariana, stii exact ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate...

Citeste si Cum te va afecta a doua nastere?

Mamicile 2cu2 se sprijina pe grupuri si pe forumul Desprecopii unde fac schimb de sfaturi și se incurajeaza cand trec prin momente mai grele.

E greu sa ai doi copii atat de repede insa aceste mamici capata o rutina incredibila. Sunt super mamici. E multa presiune si multa oboseala insa cumva natura le da si puterea de care au nevoie.. Iar pe langa toate greutatile, exista intotdeauna un sentiment de fericire care acopera oboseala...cand iti vezi puisorii fericiti.

Nu trebuie sa iti faci griji despre vergeturi

Ei bine, cand ai doua sarcini atat de apropiate, nu trebuie sa iti faci griji pentru vergeturi, deoarece pielea abdominală este încă întinsă, astfel încât să nu se rupă sub piele rapid. Abdomenul tau este acum elastic iar daca ai avut dureri în timpul primei sarcini, deoarece mușchii îți erau întinși, nu vei fi deranjata de a doua sarcina. Acei mușchi sunt încă în formă.

Lumea se uita la tine cu admiratie dar si cu compasiune

Nu e greu sa vezi admiratie pe fata oamenilor care te vad in supermarket cu doi copilasi mici  - desi se poate citi si un pic de compasiune pentru ca inteleg ca iti este greu. Insa in general oamenii au multa admiratie pentru o mamica cu copilasi mici... Și pe bună dreptate. Doi în doi ani este o realizare.

Devii excelenta in multitasking

Nici nu iti imaginai ca poti fi asa de buna la facut diverse lucruri odata. Si de aceasta calitate ai mare nevoie cand ai doi copilasi atat de mici. Pentru ca uita, in timp ce ești atașata la pompa de sân, copilul tău dorește să fie mângâiat si tu il mangai pentru ca stii ca are nevoie de atentia ta.  Mâna dreaptă pe fund, mâna stângă mângâind copilul doi și apucând suzeta pentru bebeluș, într-o mișcare lină cu piciorul. Într-adevăr, poti face mai multe în același timp decât credeai ...

Copiii sunt in aceeasi faza emotionala

Bebelusul si bebe au relativ repede lucruri in comun. În timp ce unul se uita la Teletubbies pe tableta pare si cel mic interesat... de la zi la zi vei vedea ca au tot mai multe lucruri pe care ii atrag.

Citeste si Cum s-a schimbat legatura mea cu primul copil atunci cand a venit al doilea

Copiii tai invață unul de la celălalt

OK, este adevat ca asta nu este întotdeauna un avantaj. De exemplu, primul copil strigă deja cu convingere: „Nu!”, Iar cel mic il copiaza foarte loial. Dar învățarea unul de la altul functioneaza si in interesul mamicii. De pilda primul copil va sta pe oana si va manca independent ... in timp ce al doilea isi va dori mereu sau fie ca cel mare...deci va trece mai repede prin etape.

Citeste 10 motive pentru a avea al doilea copil

Despre al doilea copil mai poti citi

Dilema mamicilor: care este cea mai buna diferenta de varsta intre copii?

De ce al doilea copil e mai greu de conceput?

Esti pregatita pentru al doilea copil? Fa acest TEST si vei afla

Cand vine al doilea copil: despre emotie, gelozie si frustrari si cum le gestionam

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII