Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Iunie ✨

Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Iunie

Nume de fete: nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Iunie ✨

Una dintre cele mai mari repere în a avea un copil este alegerea numelui perfect. Părinții recunosc că numele unui copil devine o parte a identității sale și primesc doar o singură șansă pentru a alege unul bun. Drept urmare, părinții se gândesc luni întregi, încercând diferite nume să vadă care dintre ele se va potrivi puiului lor.

Cu toate acestea, datoria unui părinte de a-i da copilului un nume bun nu se încheie atunci când este tipărit pe un certificat de naștere. Actul de a da copilului tău un nume continuă pe parcursul creșterii sale și aceste nume va fi la fel de important. De aceea noi v-am venit în ajutor, selectând cele mai importante nume de Sfinți ale lunii în curs - luna în care fetița voastră se va naște - Iunie.

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Iunie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Iunie și ce nume puteți da fetelor născute în această lună

Alice

Sf. Alice, martira (23 iunie)

Origine:
ume de origine Greaca care semnifica "Sincera". In limba germana semnificatia este de nobila

Alina

Sf. Alina, fc. m. (19 iunie) - Alena sau Alina este un prenume feminin derivat de la Adelina, ceea ce inseamna „nobil si dulce” in limba germana (de a prefixul „adal” – nobil şi „lind” – dulceata «adeverb»).

Origine: originea numelui este "Adal" ("nobil" in germana veche)

Diana

Sfanta Diana, calugarita (10 iunie)

Origine:
de la "diviana", nume latin pentru "zeita"

Gabriela

Soborului Arhanghelului Gavriil din Adin (11 iunie)

Origine:
de la "Gabryel", nume ebraic ce inseamna "Dumnezeu e puterea mea"

Iustina

Sfantul Iustin Martirul si Filosoful (1 iunie) - Sfantul Iustin s-a nascut in jurul anului 100. Devine crestin dupa ce-l intalneste pe un batran pe malul marii, care ii vorbeste de Hristos. Dupa convertire, pleaca la Efes, unde are loc dialogul cu iudeul Tryfon si apoi ajunge la Roma, unde va deschide prima scoala filosofica in care se va preda credinta crestina. Prin deschiderea acestei scoli, filosoful cinic, Crescens, devine adversarul Sfantului Iustin, ajungand sa il denunte autoritatilor romane ca este crestin. Precizam ca el deschide aceasta scoala in vremea persecutiilor, cand crestinii se ascundeau ca sa nu fie omorati. Cand a fost intrebat daca renunta la Hristos, Sfantul Iustin a raspuns: "Nici un om in toate mintile nu abandoneaza Adevarul pentru eroare“. In anul 165, dupa denuntul lui Crescens, Sfantul Iustin primeste moartea martirica prin taierea capului, in ziua de 1 iunie.

Origine: nume Latin care inseamna Cel ce gandeste corect

Ioana

Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) - Sfantul Ioan isi castiga existenta facand negot impreuna cu tatal sau. Intr-una dintre calatoriile sale spre Cetatea Alba, a discutat in contradictoriu pe teme religioase cu catolicul Reiz. La sfarsitul acestei calatorii, catolicul i-a spus conducatorului tatar al cetatii ca Ioan doreste sa devina musulman. Dar in fata tatarului, Ioan marturiseste ca Hristos este singurul Dumnezeu. Dupa multe chinuri, Ioan cel Nou de la Suceava a fost tarat prin cetate de coada unui cal. Unul dintre chinuitori, uimit de puterea cu care Ioan primea chinurile, a scos sabia si i-a taiat capul. Desi nu s-a permis ingroparea lui, acest lucru a fost posibil dupa ce prin minune, trei ingeri au tamaiat trupul sau. Mai tarziu, Ioan i s-a aratat in vis unui preot, care i-a luat moastele si le-a asezat in altarul bisericii in care slujea. Acolo au stat pana cand sfintele sale moaste au fost luate de Alexandru cel Bun (1400-1432) si aduse la Suceava, pe 24 iunie 1402. Moastele sfantului Ioan cel Nou au fost asezate in biserica Mirautilor, pe atunci catedrala mitropolitana.
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (24 iunie)

Origine:  de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului"

Iulia

Sfantul Mucenic Iulian din Cilicia (21 iunie) - s-a nascut intr-o familie de nobili. A trait in Tarsul Ciliciei in vremea lui Diocletian. Sfantul Mucenic Iulian cand a primit moartea muceniceasca era in varsta de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an incercand sa-l faca sa se lepede de credinta in Hristos. Acestia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o sa-si convinga fiul sa se lepede de Hristos, dar ea l-a sfatuit sa mearga la moarte cu multumire, cu nadejde si cu bucurie. Sfantul Mucenic Iulian a fost legat intr-un sac, plin cu serpi veninosi, pe care l-au aruncat in mare.

Origine: de la expresia latina care inseamna "descendentul zeului Jupiter"

Melania

Sfanta Cuvioasa Melania (8 iunie)

Origine:
nume Grecesc; are la baza adjectivul grecesc melane- negricios

Marcela

Sfintii Marcelin si Petru (2 iunie)

Origine:
nume de origine latina, care inseamna luptator tanar

Marta

Sfintele Maria si Marta, surorile lui Lazar (4 iunie) - Maria a ramas in mintea noastra ca fiind persoana preocupata de cele duhovnicesti, in vreme ce Marta este identificata cu fiinta preocupata de cele materiale. Marta, sora mai mare, este necontenita faptuire pentru Sfintii Parinti.

Origine:
nume Latin; Doamna, stapana - de la substantivul comun marta

Paula

Sfintii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie si Claudie (3 Iunie) si Sfinta Mucenita Paula;

Origine: nume Latin de la Paulus = mic sau umil

Petrina

Inceputul Postului Sfintilor Petru si Pavel (15 iunie)
Sfintii Apostoli Petru si Pavel (29 iunie)

Origine:
Origine: latina – putere, speranta si incredere in Dumnezeu

Roberta

Sfantul Robert, episcop (7 iunie)

Origine:
nume German, format din doua elemente compuse - "hroth" - faima, si "berth"- stralucitor, ilustru, celebru

Sofia

Sfanta Cuvioasa Sofia (4 iunie) - Sfanta Sofia s-a născut în Aenus, Rhodope, şi era mama a şase copii. Deşi ocupată cu grijile şi datoriile acestei lumi, a ţinut poruncile Domnului şi a trăit o viaţă plină de virtute. Prin smerenia ei şi dragostea faţă de săraci, Dumnezeu a binecuvântat-o în felul următor. În casa ei era un butoi cu vin pe care îl păstra pentru săraci. Ea a remarcat că oricât ar fi luat din bidon acesta rămânea plin. Dar imediat ce a povestit cuiva despre această minune şi a slăvit pe Dumnezeu, bidonul s-a golit. Sfânta Sofia s-a întristat, crezând că vinul s-a sfârşit din cauza caracterului său nedemn. De aceea, a sporit nevoinţele sale ascetice până la a-şi pune în pericol sănătatea. Ea a primit tunderea în monahism. Sfânta Sofia a adormit întru Domnul la vârsta de 53 de ani.

Origine: nume Grecesc; Prezent la toate popoarele europene, deriva din cuvantul sophiea - intelepciune

Teodora

Aducerea moastelor Sfantului Teodor Stratilat (8 iunie) - Sfantul Teodor Stratilat este praznuit pe 8 februarie, in vreme ce pe 8 iunie facem pomenirea mutarii sfintelor sale moaste din cetatea Eracliei in Evhaita.

Origine: nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar.

► Poti gasi inspiratie si aici Alege intre nume de printese, nume de zane, nume de celebritati, nume romanesti, nume legate de luna nasterii

Vezi si Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Mai

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII